Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gemy na allegro - kupował ktoś?

adam349

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Kupował ktoś może gemy albo ultimate god pack na allegro? Ceny są o wiele niższe a do tego płacą przez stronę hirez'u przez telefon. Myślicie że to legitne?  

Opublikowano

Co do gemów nie wiem jak to jest, ale god packa przyznam się, że kupiłam właśnie tam.. Legalne? Czy ja wiem.. stawiam, że mają te kody firmy, które posiadały procesory z intela bo niegdyś przy jego zakupie można było owy pakiet dostać więc myślę, że niczego nielegalnego w tym nie ma.

Opublikowano

Kupowałem paczkę gemów na allegro, tą 1500, z czego miałem łącznie 1600, gdyż jakaś promocja od Smite po prostu przy zakupie takiej ilości. Zapłaciłem na allegro 57,99, co jest o 100% mniej, niż miałbym wydać kupując bezpośrednio od nich. Gemy otrzymałem w parę minut po płatności. Kwestią jest dostępność sprzedającego online, gdyż trzeba się z nim skontaktować poprzez gg.

Nie uważam, by to było nielegalne, gdyż gemy kupowane są poprzez system telefoniczny. Podaje się numer telefonu sprzedającego, on otrzymuje serię smsów, na które musi odpisać i każdy z tych sms go kosztuje. Nie otrzymalibyśmy tych gemów, gdyby firma po prostu nie przyjęła tej płatności.

Dla mnie to jedyny możliwy zakup czegokolwiek do tej gry, gdyż gdybym miał kupować coś za takie duże sumy, to ta gra niestety według mnie nie jest aż tyle warta.

ulpdoa6f345.png

Opublikowano

W przypadku zapłaty PSC ceny są niezbyt zróżnicowane. Oczywiście, patrząc na telefony, to jest zdecydowanie taniej. 

Teoretycznie nie jest to legalne, bo regulamin serwisu i polityka firmy jasno podkreślają, że handel wszystkim, co należy do Smite'a, jest karany. W praktyce, Hi-Rez bardzo rzadko banuje takie osoby, które mają gemy z innych źródeł. Ale ostatnio trochę się zmieniło, twórcy wycofali gemy z zadań tygodniowych, bo gracze zdobywali darmowo walutę premium i firma przestała zarabiać. Obawiam się, że w takim wypadku będzie też bardziej kontrolowany rynek. 

Możesz ryzykować, ale nigdy nie wiadomo, na kogo trafi. 

Opublikowano

Witam.

Kupował ktoś może gemy albo ultimate god pack na allegro? Ceny są o wiele niższe a do tego płacą przez stronę hirez'u przez telefon. Myślicie że to legitne?  

To jest legalne, bo nie są to w żaden sposób "lewe gemy", tylko gemy kupowane normalnie od Hi-Rezu, ale nie przez Ciebie, tylko przez osobę, która wystawia aukcję. I jest to najlepszy i najtańszy sposób na zdobycie wirtualnej gotówki w Smite. Zwłaszcza, jak są promocje! Wtedy na Allegro 3500 gemów można wyrwać za 70-80 zł. ;)

Opublikowano

Jak na moje, to płatności są dokonywane skradzionymi kartami płatniczymi, tak jak w innych grach gdy sprzedają coś na allegro np. w hearthstone.

1356721310-U739101.png

Opublikowano

Jak na moje, to płatności są dokonywane skradzionymi kartami płatniczymi, tak jak w innych grach gdy sprzedają coś na allegro np. w hearthstone.

Wtf, co Ty w ogóle gadasz. xDDD Skradzionymi kartami płatniczymi, gdzie płatności dokonywane są poprzez telefon (sms). Gratuluję Sherlocku. 

Opublikowano

Wtf, co Ty w ogóle gadasz. xDDD Skradzionymi kartami płatniczymi, gdzie płatności dokonywane są poprzez telefon (sms). Gratuluję Sherlocku. 

W sumie to nie wiem ale w Holandii placilem juz karta :)

4830328594.png

SMITE | Sezon 2 Diamond | US

Opublikowano

W sumie to nie wiem ale w Holandii placilem juz karta :)

Można płacić kartą, oczywiście, ale gemy sprzedawane na Allegro są poprzez transakcje telefoniczne, nigdy inaczej. 

Opublikowano

Opublikowano

Płatności dokonywane skradzionymi kartami były dostępne ~2lata temu jak smite startował :> Kilka dni po tym zostało to zablokowane. Więc są to tylko wasze wymysły ;> Do tego kto przy zdrowych zmysłach nie zablokuje karty gdy została ona skradziona ?o.O

Co do kupowania na allegro. Jeżeli sprzedający ma sporo pozytywów i ludzie od niego kupowali to raczej jest to bezpieczne :)

IDcncno.png

Opublikowano

Ja bym nie kupował. Już lepiej zapłacić więcej i mieć mniej niż dużo i wcale :>

Live a life you'll remember.

Opublikowano

Kolejny janusz internetu. Podejrzewam, że wpadłeś tutaj tylko nabić post i nawet nie przeczytałeś tego, co było wyżej napisane - płatności nie mogą być dokonywane skradzionymi kartami płatniczymi, bo są dokonywane za pośrednictwem TELEFONU, a konkretniej SMS-a!

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

tak jak up polecam u jednego typka wydałem z 4 stówy do tej pory zawsze było ok mam jego gg jak ktoś chce ;) odemnie za 3.5k gems nawet 3.7k gems sms brał 100zł orange +25 tmobile

76561198131465169.png
Opublikowano

Kupowałem i nigdy nic się nie stało,więc polecam tylko sprawdzić sprzedającego :P

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...