Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Ori mid/tanky top

michaljm3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Warto kupić ori na mida? 

I jakiego tanky topa polecacie za 4,8k, mam już irelia, lee, riven, trundle, vlad. Myślę o nautiliusie i maokaiu ale mogą być inne :) Na bronzy

Opublikowano

Orianna:

Plusy:

- duży zasięg umiejętności

- spore obrażenia z umiejętności (+passive promujący agresywny i ryzykowny styl gry)

- dobre CC (slow, pullback)

- tarcza absorbująca obrażenia

- ciekawy mechanizm gry (ogniskiem obrażeń nie jest champion tylko kula, którą sterujesz)

Minusy:

- mechanizm gry tą postacią zmusza do specyficznego stylu rozgrywki, którego nie można porównać z żadną inna postacią przez co wymaga osobnej nauki

- typowe minusy casterów (papier, zależna od many itd)

Ja osobiście bym ja wybrał

Opublikowano

Orianna jest bardzo fajnym championem. Champion bardziej skupiający się na teamfight'ach niż na samym laning phase. Zdolna do wycarrowania gry samodzielnie, no ewentualnie z pomocą jakiegoś lee sina czy kogoś takiego. Na mida ją kupuj. Na topa Nautilus też jest fajny. Dużo CC, strasznie tanky, ma to co potrzebuje dobry tank. 

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Plusy Orianny już Ci koledzy wyżej napisali, to może ja teraz o minusach :

- jeżeli nie umiesz się dość dobrze pozycjonować lub nie posiadasz dobrego supporta który zrobi to za Ciebie, to nawet jej nie kupuj bo strata IP - jesteś na środku linii i wleci w Ciebie taki Lee, Reksai, Mundo i jesteś martwy

- podatna na assasinów - wystarczy randomowy Fizz, średni Zed, średnia LB żeby Cie outdmg'ować przez całą grę

- bez blue i flaszki prawdopodobnie będziesz miał problemy z maną.

Opublikowano

Orianna bardzo dobry champion. Grywam nią dość często. Farmienie jest dość proste, umiejętności też nie ma zbyt trudnych. Ma dość daleki zasięg i może "straszyć" na linii dzięki kuli. Posiada slow dla enemy, a speed dla swoich. Tarcza, no i świetny ultimate. Trzeba jedynie opanować rzucanie kulą i postać staje się łatwa. Co prawda jest dość manożerna (ale ja to bym płakała o manę, grając Zedem xD).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...