Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pracownicy i Zarobek

vendox19982

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak ogarnąć tych pracowników ? jak ich ustawić skąd ich wziąść ? i jak zarobić ? Ryby ? Pracownicy? czy coś innego.

Opublikowano

U góry w prawym rogu ekranu, przy mapce masz zakładkę z napisem "NPC".

Kliknij na kilof "Worker" i poprowadzi Cię trasa do npc który u którego możesz wynająć pracownika.

Ja ich wynajęłam gdy robiłam tratwę.

Musisz pierw kupić domy i ustawić je, nie na magazyny a na takie łóżeczka z ikonką dla pracowników. 

Wybierz jeden dom na którym chcesz coś sobie zrobić, a następnie pójdź do npc którego napisałam i to jest bodajże druga opcja gdzie wynajmujesz pracowników.

Tylko pamiętaj że jak zaczniesz ich wybierać, za zmianę kolejnego, npc zabiera 5 pkt Energii. 

Gdy ich będziesz miał, wróć do opcji w domku i tam powinieneś ich mieć.

Nie wiem w jakim zastosowaniu mogą oni jeszcze być, ja znam jak na razie ten.

Co do zarobku to polecam łowić, albo expić na dużych spotach.

Podczas zabicia moba wylatują monety jak i jakieś różne z nich rzeczy, takie jak maski, kły czy coś tam jeszcze. One w dużych ilościach fajnie się sprzedają u obojętnie jakiego npc.

Drugi fajny sposób to łowienie rybek. Osobiście polecam Ci łowić na wyspie Iliya Island, tam targowanie się wychodzi najlepiej.

Jeśli lubisz dużo expić, polecam pierwszy sposób, natomiast jeśli Ci się nic nie chce a lubisz filmy oglądać, to radzę przerzucić się na rybki :)

Jak czegoś nie zrozumiałeś, lub podałam za mało informacji to po prostu napisz :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...