Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ping, Ustawienia QoS, DD-WRT

Azte

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Mam taki problem. Otóż ping w cs na dm mam w granicy 50-70ms, dopuki ktoś nie wbije na neta na innym urządzeniu i zacznie oglądać np. filmiki na youtube. Wtedy ping może skoczyć nawet to 500ms. Więc teraz takie pytanie jak ograniczyć/ustawić te prędkości w qos (mam dd-wrt firmware na routerze tp-link).

Opublikowano

Zawsze jak oglądasz filmy to ci będziesz skakał ping do 500+. Jeśli ograniczysz to będzie cały czas przerywało lub oglądaj 144 p. Albo grasz albo oglądasz coś za coś. Chyba, że kupisz lepszy internet.

Opublikowano

I po co odpowiadasz nie na temat? Ja przecież piszę, że ktoś z domowników używa youtube w tym czasie, gdy gram i zadalem pytanie jak ograniczyć danemu komputerowi prędkość łącza.

Opublikowano

To ciężko Ci wyłączyć wi fi w routerze? Jak masz tp to możesz wejść na http://192.168.1.1 potem w interfejs > wi fi i tam wyłączyć wi fi. Tam też masz moc transmisji zmień na niską to może pomoże i będziesz miał 200 pingu ;D 

Opublikowano

To ciężko Ci wyłączyć wi fi w routerze? Jak masz tp to możesz wejść na http://192.168.1.1 potem w interfejs > wi fi i tam wyłączyć wi fi. Tam też masz moc transmisji zmień na niską to może pomoże i będziesz miał 200 pingu ;D

A da się coś zrobić podobnego z internetem Netii? Dodam że łącze się przez wifi z netem. Ale np jak na drugim pc ktoś gada na Skype czy coś to gra jest praktycznie bezsensowna.

Pomogłem?

:) Możesz dać "Lubię To!" ;)

Opublikowano

Te ip też powinno działać dla neti i też powinny być te same opcje. Wyłącz wi-fi. W lanie wyłącz porty i zostaw ten którym podłączony jest twój komputer i rodzinka nie ma neta ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...