Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Telefon nie widzi karty SIM - Nokia Lumia 920.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Moj telefon nagle przestal widziec karte sim. tzn. wyjalem stara karte, by zmienic na nowa ( z play'a na orange), wlozylem ja omylkowo 'do gory nogami', i wlozylem, oczywiscie nie dzialalo. 

Potem, juz zrobilem to poprawnie ... i co ? nadal nie dziala, przy okazji przestalo lapac takze karte z play'a 

Telefon kupilem w plusie, simlock jest zdjety

Opublikowano

Witam.

Moj telefon nagle przestal widziec karte sim. tzn. wyjalem stara karte, by zmienic na nowa ( z play'a na orange), wlozylem ja omylkowo 'do gory nogami', i wlozylem, oczywiscie nie dzialalo. 

Potem, juz zrobilem to poprawnie ... i co ? nadal nie dziala, przy okazji przestalo lapac takze karte z play'a 

Może karta sim jest niesprawna? Albo ci się zdjęcie simlocka nie udało? Spróbuj inna kartę włożyć.

Opublikowano

Witam.

Może karta sim jest niesprawna? Albo ci się zdjęcie simlocka nie udało? Spróbuj inna kartę włożyć.

Simlocka tam nie było. Karta jest sprawna.

Opublikowano

Witam.

Może gniazdo kart SIM jest zepsute, spróbuj odesłać na gwarancję.

Opublikowano

Witam.

Gwarancja nie obowiazuje - kupilem ten telefon od kolegi, ktory uzywal go 3 miesiace, rozjebala mu sie szybka, i  kupil some samsunga A5. Ja musze tylko naprawic szybke, i mam nowy tele. Podobno w tym telefonie, jak zjebie sie gniazdo karty sim, to trzeba kupywac nowa plyte glowna ;/

Opublikowano

No to już wiesz jakie jest rozwiązanie problemu, należy wymienić płytę główną. A jeżeli nie jesteś pewny to możesz oddać telefon do serwisu i tam ci zdiagnozują co jest nie tak

RAsfepN.png
Opublikowano

No to już wiesz jakie jest rozwiązanie problemu, należy wymienić płytę główną. A jeżeli nie jesteś pewny to możesz oddać telefon do serwisu i tam ci zdiagnozują co jest nie tak

A ile kosztuje taka plyta glowna? 

i czy serio mozna kupic ta nokie za 400 zl o.Ohttp://www.ceneo.pl/19681426?se=9jCyx9WaaYmnHCJ7HEKyqx7H0C1TBDZh&gclid=CjwKEAjwq6m3BRCP7IfMq6Oo9gESJACRc0bNRqRku1KmJLGJZruWQSSJf5cL8rx8Ttt8_0lmHgIEPRoCL7Xw_wcB

Opublikowano

Witam.

Gwarancja nie obowiazuje - kupilem ten telefon od kolegi, ktory uzywal go 3 miesiace, rozjebala mu sie szybka, i  kupil some samsunga A5. Ja musze tylko naprawic szybke, i mam nowy tele. Podobno w tym telefonie, jak zjebie sie gniazdo karty sim, to trzeba kupywac nowa plyte glowna ;/

To sprzedał ci telefon który ma 3 msc bez karty gwarancyjnej?

Opublikowano

Cena płyty głównej to zazwyczaj 3/4 ceny nowego telefonu, więc się nie opłaca.

No skoro za tyle sprzedają to tak, ale pewnie jest to wersja refurbished czyli z naprawy pogwarancyjnej lub modele z wystawy. Co nie zmienia faktu, że jest to już stary telefon i do najdroższych nie należy.

RAsfepN.png
Opublikowano

Oficjalnie wymienić bez płyty głównej się nie da gniazda, ale wymienić ogólnie się da. Wystarczy wymienić saneczki gniazda i przykleić taśmą anizotropową flex cable ribbon ( kosztuje grosze na chińskich stronach )  

Na 100% nawet nie będziesz potrafił przykleić, kup lepiej nowy telefon. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Uszkodzone wejście na kartę sim.

Nie no, ty to jesteś prawdziwym ekspertem!

//topic

Tak jak Ktosiu mówił - trzeba będzie coś tam wymienić (co to nie mam pojęcia, jego się słuchaj) ale jeżeli w tym nie siedzisz to po prostu nie będziesz umiał tego wykonać. Oddaj na gwarancję / zdolnemu znajomemu / kup nowy telefon.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Wątpię czy ja bym nawet to potrafił zrobić w serwisie, w Polsce tylko 2-3 firmy tylko to robią bo maja sprzęt do wygrzewania. Koszt wyjdzie wyższy niż kupić używany telefon czy komplet z płytą 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...