Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy rodzaj lagów

Pies Zbigniew

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po dłuższej przerwie od gry, dzisiaj zauważyłem chyba najbardziej irytujący rodzaj lagów. Opóźnienia nie są już w sekundach, a w minutach -.- Przykładowo, bijąc Mysterious Mana, mój atak reagował dopiero po 1-2 minucie ( mimo że cały czas widziałem jak biją go inni gracze i jak spadało mu hp i cały czas mogłem chodzić, więc to nie była ścina ) Na zwykłych potworkach, w pustej okolicy, reagowałem po 10-20 sekundach. Nie wiem czy jest w ogóle sens grania w taką grę... Nawet nie wiem gdzie leży problem, może mam za słabą kartę graficzną? ( aktualna to nvidia geforce gtx 550 ti )

Komputer był niedawno czyszczony z wszelkiego syfu, internet chodzi bardzo ładnie, dodatkowo używam dysku ssd. Więc gdzie może leżeć problem, bardziej po stronie komputera czy internetu?

Opublikowano

Jeżeli mi, oraz paru moim znajomym gra działa bardzo dobrze - bez żadnych laggów i w ogóle - to wydaje mi się, że problem leży po stronie komputera. Dodam jeszcze, że jeden z moich przyjaciół gra aktualnie na bardzo słabym sprzęcie i musi jechać non stop na minimalnych ustawieniach graficznych. 

maybenow.png

Opublikowano

@Husoc
To, że tobie i twoim znajomym nie laguje, to nie oznacza, że innym nie powinno. Nieraz miałem przypadek, że grałem ze znajomymi i niektórzy mieli problemy, a niektórzy nie. Mają po prostu problemy z serwerami. Bywało tak, że 1/3 osób grających ze mną miała lagi, a reszta nie, po czym gdy już lagi u nas minęły to, niektórzy z tamtej 1/3 mieli.

@1361622928-U485574.pngautor
Nie wiń tutaj komputera i dostawcy. Ja też mam nieraz tak, że gram normalnie i nagle lagi (internet 150 MB :) ). Wtedy po prostu wyłączam tą grę i idę grać w coś innego, bo nie da się grać. Zresztą wystarczy poczytać na różnych forach (ang) o blade and soul- bardzo dużo osób ma takie problemy i tylko i wyłącznie w tej grze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...