Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy zagralibyście na takim serwerze?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż pytanie zadane już powyżej a tu na dole napiszę co chcę dać do serwera. To czy dam rade wszystko zrobić czy nie to już inna sprawa.

Więc ogółem plan jest taki aby zrobić lochy w których znajdować się będą ukryte skrzynie, pułapki itd. itd. Na końcu ma czekać na gracza/y boss. Mam zamiar zaimplementować także typowe survival + frakcje, lecz aby odblokować takowe udogodnienia trzeba by zarobić trochę $$ (Wiem może to się nie spodobać lecz jednak zależałoby mi na tym aby chociaż ktoś spróbował przejść te lochy). Żeby zarobić na takie udogodnienia powinien starczyć 1 loch no chyba, że ktoś po prostu będzie biegł przed siebie i nic nie zabijał no to wtedy życzę takiemu graczowi powodzenia. Oczywiście na koniec takiego lochu mam zamiar także dodać nagrodę jednorazową w postaci jakichś rzeczy w skrzynce oraz co godzinna nagroda za samo przejście lochu w postaci pieniążków. Plan jest też taki, aby do każdego lochu dać jakąś fabułę albo chociaż do większości jeżeli plugin na Questy na to pozwoli.

VGE BEZ TŁA.png

Opublikowano

Aha...

Nazwa tematu:

A w temacie jest napisane:

Nie szczególnie mam zamiar się rozpisywać i podawać pomysły, których jeszcze nie jestem pewien, ale jest to bardzo skrócony pomysł na serwer.

No ludzie... Jeśli tworzysz taki temat to się wcześniej przygotuj do tego, a nie takie coś robisz. Nic na temat się nie dowiedziałem.

To tak jakbym napisał, że robię serwer skyblock a w informacjach tylko to, że będą wyspy... 

Opublikowano

Również nic się z tego nie dowiedziałem o serwerze. Nie zagrałbym na nim.

Mustang is maj konik

9EN2PJt.png

Opublikowano

Aha...

Nazwa tematu:

A w temacie jest napisane:

Nie szczególnie mam zamiar się rozpisywać i podawać pomysły, których jeszcze nie jestem pewien, ale jest to bardzo skrócony pomysł na serwer.

No ludzie... Jeśli tworzysz taki temat to się wcześniej przygotuj do tego, a nie takie coś robisz. Nic na temat się nie dowiedziałem.

To tak jakbym napisał, że robię serwer skyblock a w informacjach tylko to, że będą wyspy... 

Również nic się z tego nie dowiedziałem o serwerze. Nie zagrałbym na nim.

Napisałem trochę więcej może starczy. Czasu braknie więc mało.

VGE BEZ TŁA.png

Opublikowano

Ogólnie myślę że jeśli byś jakkolwiek połączył ładnie lochy i gildie to może być bardzo ciekawa odmiana serwera. Zagrałbym. ;p

Opublikowano

Ogólnie myślę że jeśli byś jakkolwiek połączył ładnie lochy i gildie to może być bardzo ciekawa odmiana serwera. Zagrałbym. ;p

No na pewno się postaramy :).

VGE BEZ TŁA.png

Opublikowano

Jak więcej napiszesz wypowiem się. 

A co tu więcej pisać? Jak wiesz na czym polegają gry o tematyce lochów to powinno Ci wystarczyć to co napisałem. Jest wystarczająco dużo napisane i więcej nie dopisze.

VGE BEZ TŁA.png

Opublikowano

Oj chłopie nie rozpisałeś się... pomysł z tymi lochami jest świetny ale weź mi już nie rób kolejnych serwerów typu survival, izihc czy hc bo wymiotować mi się chce jak słyszę że kolejny taki tryb chce powstawać. Zrób jakiś freebuild po przejściu np. 3 lochów odblokowujesz działki za pieniądze, po 6 mapę z surowcami po 9 sklep itd. pomysł jest ciekawy ale rozwiń go troszkę.

Darmowe kody na 20% zniżki (WWW, VPS and MC) na lvlup.pro

Szczegóły discord: xVendrome#6074 / PW

Budowniczy
Opublikowano

A co tu więcej pisać? Jak wiesz na czym polegają gry o tematyce lochów to powinno Ci wystarczyć to co napisałem. Jest wystarczająco dużo napisane i więcej nie dopisze.

Ale, nie każdy może wiedzieć o co dokładnie chodzi z lochami tak jak pisałem rozpisz bardziej :)

Opublikowano

Ale, nie każdy może wiedzieć o co dokładnie chodzi z lochami tak jak pisałem rozpisz bardziej :)

No to specjalnie dla tych, którzy nie wiedzą co to lochy w grach to wystarczy wiedzieć, że można się w nich spodziewać pułapek, przeciwników, zagadek, ukrytych skarbów, bossów lub coś w tym stylu, zazwyczaj też fabuły oraz questów, które chętnie wzbogacą gracza. Te bardzo podstawowe informacje powinny wystarczyć i nie będę więcej pisał na temat lochów bo ktokolwiek kto gra w gry dłużej niż rok to powinien wiedzieć co to jest. Pomińmy fakt, że jest to napisane na samej górze tylko, że nie po kolei.

VGE BEZ TŁA.png

Opublikowano

Dziwnie to opisałes, nie podoba mi się pomysł, nope.

Mogę wiedzieć co dokładnie jest dziwnie opisane gdyż nie mam bladego pojęcia?

VGE BEZ TŁA.png

Opublikowano

Pomysl jak najbardziej dobry, ale zdecyduj pod kogo zrobilbys serwer. Pod graczy rpg, czy moze pod dwunastolatkow zbierajacych sie w gildie?

Na 100% pod graczy rpg. Na pewno bym nie zrobił darmowego robienia gildii.

VGE BEZ TŁA.png

Opublikowano

Oj chłopie nie rozpisałeś się... pomysł z tymi lochami jest świetny ale weź mi już nie rób kolejnych serwerów typu survival, izihc czy hc bo wymiotować mi się chce jak słyszę że kolejny taki tryb chce powstawać. Zrób jakiś freebuild po przejściu np. 3 lochów odblokowujesz działki za pieniądze, po 6 mapę z surowcami po 9 sklep itd. pomysł jest ciekawy ale rozwiń go troszkę.

Ciekawy pomysł i na pewno się nad tym zastanowię :).

VGE BEZ TŁA.png

Opublikowano

A czy bedziesz prowadzil betatesty? Uwielbiam serwery rpg- survivali nienawidze ^^ Jesli beda betatesty, masz pierwszego ochotnika :)

Zapewne najpóźniej będą w następny weekend :).

VGE BEZ TŁA.png

Opublikowano

POLECAM PRZECZYTAĆ!!!!!!!!!!!

Otóż wpadło mi do głowy kilka pomysłów, które w sumie raczej nie wpadły mi by do głowy gdyby nie @Vendrome, który podał pomysł na odblokowywanie działek po czym mapy surowcowej i sklepu. Więc co do lochów oczywiście pozostaję, tylko tego survival nie jestem pewien,  frakcje zaś będą funkcjonować jako gildie(Jak ktoś zna jakiś lepszy plugin niż Factions to niech się podzieli tą informacją gdyż aktualnie nie jestem na czasie jeśli chodzi o mc.), które będzie można zdobyć pisząc podanie na forum i oczywiście płacąc za to. Ale spokojnie żadnych złotówek nie mam zamiaru wyciskać, coś innego wymyślę. No to do rzeczy plan na działki i sklep spoko ale mapę surowcową można by wyrzucić daleko nawet poza end, a teraz zapewne pytanie "To jak mamy zbudować swoje wielkie, twórcze oraz zdumiewające domy z ziemi ;o?" spokojnie pomysł jest takowy iż kupicie bloki w sklepie bądź w lochach. Można by jeszcze zrobić gotowe budynki, które znajdowały by się w stanowiącym spawn oraz główne miejsce pozyskiwania misji czyli mieście. Podoba się taki pomysł? Chcecie coś dodać bądź poprawić?

VGE BEZ TŁA.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...