Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Ostrzeżenie] Firma Progress Interactive

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem użytkownikiem tego forum już kilka lat i piszę ten post by ostrzec użytkowników mpc przed firmą progress Interactive.

Na wstępie wspomnę, że jestem pracownikiem tej firmy 3 tydzień, zajmujemy się pozycjonowaniem stron internetowych. W tej chwili firma ogłasza promocję bezpłatnego okresu pozycjonowania stron internetowych przez 2 miesiące, po którym to okresie można bez konsekwencji zrezygnować.

Dziś dosłownie godzinkę temu jak rozmawiałem z menadżerką oddziału o moją wypłatę za luty po raz kolejny zamotała się w odpowiedzi na moje pytania odnośnie terminu przelewu wynagrodzenia.

Postanowiłem trochę poszperać na temat tej firmy i trafiłem na bardzo niepokojące informację.

Jako cząstkowy dowód pozwolę sobie przytoczyć wypowiedź jednego z byłych klientów, który dokonał wpisu na portalu

portal-konsumenta.pl

Te wszystkie negatywne oceny, to prawda. Z myslą o nowych klijentach,nagabywanych przez w/w firme, uwaga, firma

wybitnie zlodziejska,propozycja bezplatnego 1msc pozycjonowania konczy sie kilkoma

fakturami plus oplata aktywayjna np 7000zl. wezwanie sądowe do zaplaty.

Omijac szerokim łukiem. Oszustwo.

Wpis został dokonany 6 grudnia 2015, a resztę komentarzy jako dowód zamieszczam niżej.

http://portal-konsumenta.pl/opinie-o/progres-interactive
Mało tego, sprawdziłem NIP, REGON i KRS firmy czy widnieje w CEIDG (CENTRALNA EWIDENCJA I INFORMACJA

O DZIAŁALNOŚCI GOSPODARCZEJ), nie ma ich tam

Dlatego ostrzegam, jeśli ktoś zadzwoni do Was mówiąc, że dzwoni z progress interactive, albo z agencji

"pierwsza pozycja", natychmiast rozłączcie się!

Wiem, niewiele jest tu osób z własną działalnością gospodarczą, ale im więcej osób się dowie jak jest w

rzeczywistości, tym lepiej.

Ja kończę pisać ten post i składam wypowiedzenie z tej instytucji.

PS dodatkowa informacja dla osób ze śląska (Jaworzno, Katowce, Chorzów, Bytom i inne okoliczne miasta), którzy szukają pracy, na OLX widnieje ich

ogłoszenie, że szukają pracowników biurowych.

To jest ich ogłoszenie o pracę, które z rzeczywistością nie ma nic wspólnego

http://olx.pl/oferta/praca-biurowa-10-12-zl-godz-jaworzno-CID4-IDdzwqt.html#ab3dc1c035
To nie jest hejt na firmę, ani próba wybicia się na tym forum. To po prostu zwykły przyjacielski gest.

arijh2.jpg

Opublikowano

Już nie wnikając w treść tematu. Takie sprostowanie w CEiDG nie znajdziesz spółek, one są wpisywane do KRSu. To dwa odrębne rejestry.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Coś jak pobieraczek. Chcieli mnie na stówkę wyruchać. Też grozili wezwaniem do sądu. 

Zlewać. Wprowadzanie klienta w błąd, więc nic nie zdziałają.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...