Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki serwer zamiast minthost?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Szukam serwer vps do postawienia serwer ts3, bota muzycznego, bota typu mbot, strony www. Dotychczas korzystałem z oferty minthost lecz dzisiaj wkur**** się na ich hosting. Zaczęły się ataki Ddos i niby w ofercie jest ochrona na to gowno a oni mi odpisuja ze niestety nie posiadają ochrony anty Ddos... Żenada! Jak by ktoś chciał kupić u nich serwer to szczerze odradzam! Jaki inny serwer polecacie? Szukałem trochę po Google i najbardziej mi się podoba oferta od ovh a dokładniej Ssd vps 1. Tylko pytanie czy to nie będzie kolejne gowno tak jak w minthost.

Opublikowano

Firma OVH jest czołowym liderem, lecz bez większego pojęcia o zabezpieczeniach, nie jest to dobre rozwiązanie na dłuższą metę.

Tak jak napisał mój przedmówca, firma hosteam oferuje lepiej przystosowane maszyny lecz to tylko moja osobista opinia.

1980497.jpeg
Opublikowano

Polecam Ci serwery od usługodawców:

• Hosteam

Szybki Polski support

Własne DateCenter

Przyjazne pingi

• Blazingfast

AntyDDOS Voxility od dzisiaj ~1+ TB/s

Szybki, sprawny kontakt z supportem

Tanie maszyny

Opublikowano

• Hosteam
Szybki Polski support

Własne DateCenter

Przyjazne pingi

• Blazingfast

Tanie maszyny

Voxility = 930Gbps

Co do ochrony voxility sprzedaje jedynie tunele oferujące 500.

https://viotax.com/

Discord : dc.viotax.com

Anti-Bot & Anti-DDOS dla twojego serwera Minecraft!

Opublikowano

• Hosteam
Szybki Polski support

Własne DateCenter

Przyjazne pingi

• Blazingfast

Tanie maszyny

No właśnie w blazingfast nie są zbyt tanie. Koszt vps z 1 GB RAM u nich wynosi 42,9 zł a w przypadku ovh koszt vps z 2 GB RAM to 15 zł. Różnica jest ogromna. Bardzo chętnie bym wziął od nich vps tylko jak by mieli trochę tańsze ;(

Opublikowano

Od kiedy ram to jedyny parametr? W Blazingu masz wpięcie 1GB/s. 980 GB/s

filtrowania które działa nie tak jak w mintshost. I porządny procesor. Nie pamiętam czy przy Vps ssd masz dostęp do API od antyddos. Jaki masz ruch na tym serwerze?

Opublikowano

Od kiedy ram to jedyny parametr? W Blazingu masz wpięcie 1GB/s. 980 GB/s

filtrowania które działa nie tak jak w mintshost. I porządny procesor. Nie pamiętam czy przy Vps ssd masz dostęp do API od antyddos. Jaki masz ruch na tym serwerze?

Jak na razie ruch to max 100 osób dziennie i te 1 GB mi starczalo lekko. Około 256 ram jeszcze wolnego przy czym miałem włączone wszystkie boty. Serwer jest na 512 osób a ludzi co chwile przybywa.

Opublikowano

Możesz też wziąć pod uwagę serwery od lvlup.pro bądź od ovh (ssd 1).

Lecz jak będziesz brał z ovh to musisz wiedzieć ze będziesz musiał znać się trochę na zabezpieczaniu serwera.

Opublikowano

Lecz jak będziesz brał z ovh to musisz wiedzieć ze będziesz musiał znać się trochę na zabezpieczaniu serwera.

Jednak chyba kupimy serwer w blazingfast. Rozmawiałem z kolegami i się zgodzili. Tylko ze chce mieć pewność że u nich będę miał 100% bezpieczeństwo przed Ddos.

Opublikowano

Jednak chyba kupimy serwer w blazingfast. Rozmawiałem z kolegami i się zgodzili. Tylko ze chce mieć pewność że u nich będę miał 100% bezpieczeństwo przed Ddos.

100% bezpieczeństwa? Za 10 euro? Kisnę. xD

Dostajesz łącze 1GB/s jeden z wydajniejszych xeonów(1 rdzeń na KVM), superszybki dysk ssd, pomoc która reaguje w ciągu 10 min i jeszcze mało? 

Nie ma takiego czegoś jak 100% bezpieczeństwa(10 euro przypominam). Większość ataków które wchodzą w tsa to są ataki aplikacyjne.(Często pakiety są różne - ciężkie do zablokowania) więc jak coś ma się wywalić to i tak się wywali. Blazing nie jest idealny, czasem trzeba samemu sobie radzić i tworzyć dumpy by oni mogli zadziałać szerzej. Zawsze w Blazingu jest ryzyko, że sensor od voxillity dostanie raka i nie wytnie wszystkiego na czas i poleci w pizdu cała maszyna(raz mi się tak zdarzyło). Jak masz im płakać, że maszyna lata od exploita nie dostarczając przy tym żadnych potrzebnych danych to już na wstępie sobie daruj. 

Chcesz mieć 100% protekcji? Idziesz do OVH, kupujesz dedyka z serii game(może też być inny byle z ochroną PRO jak już), odpowiednio konfigurujesz ich przepiękny firewall sprzętowy, tworzysz(bądź kupujesz, jak kto woli) skrypt który monitoruje tak czy siak czy nie ma ataków(VAC nie wykrywa ataków z maszyn OVH na maszyny OVH no cóż ruch między dc omijany przez VAC'a) skrypt blokuje ip maszyny z OVH, następnie wysyła dump wraz z odpowiednią treścią pod [email protected] a oni będą wiedzieć co z takim delikwentem zrobić. Choć tak dochodzi znajomość nad pakietami i ruchem sieciowym by samemu blokować ataki(do pewnego stopnia oczywiście iptables tak bardzo). 

Podsumowując Blazing daje dość sensowną protekcje, genialny czas reakcji pomocy, genialne łącze oraz dobrej jakości maszyny. W Polsce ŻADEN hosting by tak nie latał za 40 pare PLN. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...