Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak uzyskać oryginalny kod źródłowy Minecraft?

xDisteer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka! Czy ktoś może wie jak mogę uzyskać oryginalny kod źródłowy Minecrafta? Chciałbym pobawić się w pisanie modyfikacji. Sprawdzałem różne poradniki na YouTube, ale te metody są przestarzałe.

Proszę o pomoc i dzięki z góry!

Pomogłem? Daj lajka! :D

Opublikowano

1. Pobierasz Forge (http://files.minecraftforge.net/ -> Download Latest -> Mdk), po pobraniu wypakuj zipa do folderu.

2. Pobierz Intellij IDEA (https://www.jetbrains.com/idea/  Community Edition) i zainstaluj.

3. Wejdź do folderu gdzie wypakowałeś Forge Mdk (powinien zawierać gradlew.bat), przytrzymaj Shift i prawym na folder -> "Otwórz okno polecania tutaj".

4. W konsoli wpisz "gradlew setupDecompWorkspace", poczekaj aż wyskoczy Build successful.

5. Teraz w konsoli wpisz "gradlew idea" i poczekaj aż skończy.

Jeżeli wszystko dobrze zrobiłeś to uruchom plik "forge (forge build)-mdk.ipr" i to wszystko.

Opublikowano

@qweqwedc

Dzięki wielkie, ale jak zawsze nic mi nie wychodzi :c Konsolka po długim czasie wywaliła mi piękny czerwony napis: "BUILD FAILED" :c

Pomogłem? Daj lajka! :D

Opublikowano

Otwórz plik gradlew.bat w Notepad++ i znajdz linie

set DEFAULT_JVM_OPTS=

i zamień z tą

set DEFAULT_JVM_OPTS="-Xmx1536m"

Opublikowano

Spróbuj zmienić zmienną środowiskową. Prawym na Komputer -> Właściwości -> Zaawansowane ustawienia systemu -> Zakładka zaawansowane -> Zmienne środowiskowe. W zmienne systemowe jeżeli nie posiadasz zmiennej JAVA_HOME to daj "Nowa..." nazwa: JAVA_HOME wartość: ścieżka do folderu z jdk, u mnie jest to C:\Program Files\Java\jdk1.7.0_79. Jeżeli natomiast posiadasz już ta zmienną to edytuj ją i zmień wartość na wcześniej podana ścieżkę.

Opublikowano

Dwukrotnie lewym na plik z rozszerzeniem .ipr i powinien się odpalić Intellij IDEA. Jeżeli w prawym górnym rogu wyskoczy ci okienko z napisem "Import project" czy coś to naciśnij to i dalej tylko next nic nie zmieniając.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...