Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prawa autorskie

witti97

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie znalazłem na tym forum lepszego działu do zadania tego pytania. Do rzeczy:

Mam w planach założenie kanału na youtube, na którym będzie muzyka. Mianowicie zapętlone utwory przez 1h (tak bardzo popularne ostatnimi czasy) oraz moje własne mixy. Na razie te mixy to były by po prostu najlepsze piosenki np te co mają najwięcej wyswietlen lub po prostu te, które lecą na okragło w radiu. Taka składanka utworów trwająca np 40min. Nic w piosenkach by nie było zmienione, więc to żadne remixy, jedyne co to były by gładkie przejscia między jedną  a drugą. Tutaj nasuwa się pytanie. Czy mogę tworzyć takie mixy bez zgody własciciela? Czy mogę utwór znajdujący się  na yt wykorzystać do własnych celów? Chciałbym się pobawić w takie coś, ale na pewno nie kosztem wejścia na scieżkę wojenną z prawem. :D Proszę o konkretne, sprecyzowane odpowiedzi :)

Dziękuje i pozdrawiam :)

Opublikowano

Nie znalazłem na tym forum lepszego działu do zadania tego pytania. Do rzeczy:

Mam w planach założenie kanału na youtube, na którym będzie muzyka. Mianowicie zapętlone utwory przez 1h (tak bardzo popularne ostatnimi czasy) oraz moje własne mixy. Na razie te mixy to były by po prostu najlepsze piosenki np te co mają najwięcej wyswietlen lub po prostu te, które lecą na okragło w radiu. Taka składanka utworów trwająca np 40min. Nic w piosenkach by nie było zmienione, więc to żadne remixy, jedyne co to były by gładkie przejscia między jedną  a drugą. Tutaj nasuwa się pytanie. Czy mogę tworzyć takie mixy bez zgody własciciela? Czy mogę utwór znajdujący się  na yt wykorzystać do własnych celów? Chciałbym się pobawić w takie coś, ale na pewno nie kosztem wejścia na scieżkę wojenną z prawem. :D Proszę o konkretne, sprecyzowane odpowiedzi :)

Dziękuje i pozdrawiam :)

Wydaje mi się, że tak. Dopóki nie czerpiesz z tego korzyści materialnych. Gdzieś w ustawieniach twórców yt jest lista, która pokazuje prawa autorskie. Do czego można użyć, do czego nie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...