Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dlaczego większość prosów gra na 400 dpi?

cola!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Piszę ten temat ponieważ chcę grać jak najlepiej ale jedyne co mi odpowiada to 500 dpi i 1.7 i  6 kresek albo 800 dpi i 2.2 ale w panelu sterowania windowsa w myszy mam te kreskę ustawioną na 4. Wiem że te 800 dpi odpada bo te 4 kreski to źle wpływają na celowanie bo coś tam piksele są pomijane. Gram na rawinput 0. Czy jest jakaś straszna różnica między 400 a 500 dpi czy na tej też można spokojnie wyćwiczyć się i grać na najwyższym poziomie ? Wiem żeby sobie ustawić pod siebie ale wątpliwości zawsze są

Opublikowano

Najlepiej grać na wysokim  dpi i niższym sens wtedy ruchy sa płynniejsze niż na niskim dpi i wyższym sens

wjub1h.jpg

Opublikowano

Najlepiej grać na wysokim  dpi i niższym sens wtedy ruchy sa płynniejsze niż na niskim dpi i wyższym sens

Mefiu :)

Próbowałem nie dzięki nie podoba mi się

Opublikowano

To zależy od tego jak Tobie się wygodniej gra, ja gram na 2.4 1000 dpi i coś tam gram, to zależy od ciebie jak Tobie się wygodniej gra, od tego czy grasz całą ręką czy samym nadgarstkiem ruszasz. 

Opublikowano

To zależy od tego jak Tobie się wygodniej gra, ja gram na 2.4 1000 dpi i coś tam gram, to zależy od ciebie jak Tobie się wygodniej gra, od tego czy grasz całą ręką czy samym nadgarstkiem ruszasz. 

całą ręką. A biurko mam zwykłe drewniane i gram na laptopie bo nie ma kasy ani za bardzo miejsca dlatego na myszkę w lewą stronę od miejsca centralnego gdzie zazwyczaj trzymam myszkę mam jakieś 20 cm

Opublikowano

Zeby zachowac rownowage, to lepiej po prostu dziala, nic np 0.1 sena, a 16k dpi, rozumisz? Ale roznice sa male w praktyce, graj na maly dpi, wlasnie jak pro playerzy, ale mozesz taki jak Ty wlasnie chce, bo o to w tym chodzi, zeby Tobie bylo dobrze. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Zalezy od przyzwyczajenie najlepiej sobie co tydzien zmniejszac sens do momentu az nie bedzie najlepiej ja jak zaczynalem grac w csa 1,6 gralem na sensie 20 a teraz po kilku latach 400 dpi 1,85 sens ;)

Opublikowano

https://pl.wikipedia.org/wiki/Dpi

Nie ma sensu mieć zbyt dużo Dpi i celować w każdy piksel na ekranie.

Co do gry to możesz spokojnie grać nawet na myszce od biedronki. Ludzie się zastanawiają się grać tak jak gra proplayer i zamiast gdybać nad myszką lepiej jest odpowiednio ustawić grę, kupić dobry monitor (nie musi być zaraz HD, ale te 122hz czy 144hz daje naprawdę sporo).

Jednak jedyną rzecz jaką powinieneś mieć Ty od proplayera to niski sens - gracz z sporym sensivity jakimś prosem niestety nie będzie.

Zalezy od przyzwyczajenie najlepiej sobie co tydzien zmniejszac sens do momentu az nie bedzie najlepiej ja jak zaczynalem grac w csa 1,6 gralem na sensie 20 a teraz po kilku latach 400 dpi 1,85 sens ;)

Nie da się grać na sensivity 20, musiałbyś mieć podkładkę z papieru ściernego.

­

pyhvh7E.png

Opublikowano

A więc czy 500 dpi, 6 kreska, 500 hz, 1.7 sens to niezbyt duże sensivity?

Nie, znaczy przecietne, jaki proplayerowe bym nawet powiedzial, nie idzie tego przeliczyc teraz tak dokladnie, ale to tak jakbys gral na jakos 2 sensa wiec luzno

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Taki sk0dna gra na 1.6k dpi i sens 3.0 chyba obczaj typa na yt

Sens na ktorym grasz jest normalny

Najmniejszy ma chyba olof 1.7 i 400 dpi

1391020896-U962219.png

'Możesz sobie być na innym poziomie niż pozostali, z którymi walczyłem, dla mnie to bez różnicy. I tak nakopie ci do dupy, bo to mój obowiązek. Tyle w tym temacie'

Opublikowano

Ehh.. gra sie tak jak Ci jest wygodnie i tyle. I nie sluchaj typowego silverowego pierdolenia ze z wysokim sensen nie zostaniesz jakims tam prosem. Dla przykladu guardian 1.3sens/400dpi, oskar 3.5sens/400dpi, roznica ogromna, a obaj graja bardzo dobrze. Wszystko to indywidualne preferencje, musisz sam sobie ogarnac jak Tobie sie lepiej gra. Zeby Cie jeszcze usatysfakcjonowac to Taz gra na takich samych ustawieniach jakie podales ;x

Opublikowano

Dokładnie tak jak UP powiedział - wszystko zależy od tego jak Ci wygodnie...

Przez pewien czas grałem 4000DPI x0.4 sens, szło mi po prostu tragicznie, teraz gram na 1600DPI x0.8 sens, doszedł ciut lepszy skill z AWP i nie ma co zbierać z przeciwników (DMG/LE).

Wszystko kwestia przyzwyczajenia i skilla.

:D

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano

Co do gry to możesz spokojnie grać nawet na myszce od biedronki. Ludzie się zastanawiają się grać tak jak gra proplayer i zamiast gdybać nad myszką lepiej jest odpowiednio ustawić grę, kupić dobry monitor (nie musi być zaraz HD, ale te 122hz czy 144hz daje naprawdę sporo).

Jednak jedyną rzecz jaką powinieneś mieć Ty od proplayera to niski sens - gracz z sporym sensivity jakimś prosem niestety nie będzie.

­

da sie w 1,6 na myszy bezprzewodowej na takiej gralem :) 

Opublikowano

f0rest gra na sensie 3.5 i 400 dpi więc będzie to coś przybliżone do twojego 1.7 i 500. Sam będę kupował rivala i do wyboru będę miał 250, 500, 800.. a dalej to już nie dla mnie. freakz0id gra na 1k dpi i sensie 0.75, więc to jest akurat chyba bardzo przybliżone do twojego. Oprócz tego to np. z DPI 500 gra Gruby, ma sens 1.25 ale to już naprawdę mała liczba sens. Dopasuj sobie do podkładki, żebyś mógł zrobić te 360 albo nawet trochę więcej i powoli zmniejszaj. Jak tak nie dasz rady grać to graj na tym 500 i 1.7 :D

Opublikowano

USTAW GRĘ POD SIEBIE, TO TY GRASZ, MYŚLISZ, ŻE JAKIŚ OBECNY PROS USTAWIAŁ CONFIG CZY SENSA POD KOLEGĘ Z TEAMU? JAK WYGODNIE CI SIĘ GRA W TEN SPOSÓB TO GO NIE ZMIENIAJ.

Opublikowano

­

W 1.6 grałem ponad rok na sens 11 przy 1000 dpi, i dawało rade na mixach otwierać po +30 :) Teraz 400 dpi, 1.8 :)

giphy.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...