Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ciekawe miejsca na wakacje w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mieszkam za granicą i moja nauczycielka chciała by chętnie zwiedzić Polskę w wakacje. Tylko co jej polecić ? Poprosila mnie o listę miast i miejsc wartych zwiedzenia. Proszę o pomoc ;)

61093c6efb.png

Opublikowano

W którym kraju mieszkasz? Mazury są piękne, tam powinniście sobie znaleźć trochę atrakcji. Ewentualnie Kraków, Wawel albo Zakopane.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Zwiedźcie magiczny dolny śląsk.

W ogóle to polecam Zakopane, wejście na Giewont, krupówki, Gubałówka.

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Opublikowano

Również polecam góry, morze chyba odpada we wakacje, masa ludzi (jeżeli chce do większego miasta), ale jak nie przeszkadza, to Władysławowo, Kołobrzeg mogę polecić. Na Mazurach nie byłam, więc nie wiem, ale Warszawa też niczego sobie, ładnie jest tu latem, wieczorkiem na spacer :) 

Opublikowano

­Na mazury zagraniczna wycieczka? Pokąpać w jeziorach to się mogą u siebie gdziekolwiek mieszkają.

Zdecydowanie polecam Trójmiasto bo:

-morze, plażing, smażing

Gdynia:

-można obejrzeć duży port handlowy, czyste morskie powietrze ,przepłynąć się tramwajem wodnym na hel, poniemiecka torpedownia na morzu, muzem emigracji, muzeum miasta gdyni, muzeum marynarki wojennej, centrum nauki Experyment, i wiele wiele innych.

Sopot:

-miasto kurort, monciak gdzie na codzień przesiaduje śmietanka towarzyska z warszafki, plaża, molo, piękne parki.

Gdańsk:

-stocznia gdańska, kolebka solidarności, stare miasto, westerplatte, zabytkowy żuraw, motława

Jest tego ogromna masa i nie będę tu wszystkiego wypisywał ale jak jestes zainteresowany to wystarczy wujka google zapytać

Cyrk.png

Opublikowano

Najlepsza miejscówka na wakacje to własny pokój i komputer z csem. A jak nie lubisz piasczystych miejscówek to wejdź na santorini :). W polsce nie ma już co zwiedzać. Chyba że jak co roku nad morze albo z kumplami na kemping

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mi bardzo podobało się w Kormoranie w Rowach w ostatnie wakacje. Naprawdę urokliwa okolica, z resztą podobnie jak sam hotel. ;) Twojej nauczycielce na pewno się spodoba. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...