Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Metin2 - serwery prywatne

Gość lolens123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Propozycja może kontrowersyjna, ale jak najbardziej uzasadniona. 

Twórcy serwer powinni się cieszyć, że MPC w ogóle na to pozwala. Można rozwinąć myśl, ale nawet przeciętniak powinien wiedzieć, o co chodzi.

Proponuję usuwać tematy typu oszust/złodziej. Przecież takie sprawy można załatwiać metodami prawnymi - ironia, jakby ktoś nie ogarnął.

Sprawy powinni być załatwiane poza forum. Wygląda to circa tak, że "Ukradłem telefon. Sprzedałem, ale kupujący nie wysłał pieniędzy. Co zrobić? Jak żyć?"

Kto w takiej sytuacji jest oszustem/złodziejem? Powoduje to tylko wylęgarnie spamu w dziale.

Edit.

@Exíle Naucz się czytać. Nie ma tu mowy o usunięciu, czepianiu się samej idei serwerów prywatnych. 

Chodzi tylko o to, by twórcy nie robili syfu. Ciągły j****y lament. Niech załatwią między sobą.  

Ewentualnie jak ktoś zakłada taki temat, to niech przedstawi dowody. Tak p******** o fiołkach, to każdy głupi potrafi.

@harnaś to jak nie rozumiesz, to nie spamuj albo spróbuj czytać do skutku.

Pisząc w jednym zdaniu, żeby użytkownicy twojego pokroju zrozumieli.

Wypierdolić tematy o oszustach i złodziejach, bo są wylęgarnią spadzi umysłowej.

@alchemik1 staraj się jakoś rozwijać swoje myśli. Jak nie masz nic do tematu, to odwróc się i idź być "zabawny" tam, gdzie cię potrzebują.

@alchemik1 rozwiń myśl ponownie. Pierdolisz jakieś tam bzudry. Na moje posty nie zwykłeś odpowiadać. Jedynie coś tam pod nosem mruczysz sobie. Tak jak teraz.

@Dusher chodzi o porządek. Przecież można wstawić zdjęcia z rozmów itd itd itd i już. Ludzie widzą. Ewentualnie oskarżony się wypowie. Tyle chyba wystarczy.

Jak dla mnie propozycja żałosna i śmieszna a wręcz mocno rażąca głupotą." Głupotą nie razi, bo jednak mam rację, co do serwerów.

Jaki szajs? Prawda uważana za szajs? I ty śmiesz oceniać moje posty. 

PS tak planuję robić w c**j wałków, przecież społeczność metina jest taka podatna.

Opublikowano

Forum "dyskusyjne", ma być ograniczane z tematów informujących o złodziejach i oszustach? Od tego typu spamu/offtopicu, który podałeś jako przykład jest sztab Moderacyjny.

Na nie.

1980497.jpeg
Opublikowano

Forum "dyskusyjne", ma być ograniczane z tematów informujących o złodziejach i oszustach? Od tego typu spamu/offtopicu, który podałeś jako przykład jest sztab Moderacyjny.

Na nie.

To inaczej, bo większość to parter. Sami twórcy, którzy nie mają licencji, to oszusci/złodzieje.

Można zrobić dział, w którym podajemy nieprzyjemnie wspomnienia z kimś tam. Trzeba podać dowody na taką tezę i tyle. Zablokować możliwość pisania postów, jak w dziale zbanowani. 

Opublikowano

Na nie.

To inaczej, bo większość to parter. Sami twórcy, którzy nie mają licencji, to oszusci/złodzieje.

Można zrobić dział, w którym podajemy nieprzyjemnie wspomnienia z kimś tam. Trzeba podać dowody na taką tezę i tyle. Zablokować możliwość pisania postów, jak w dziale zbanowani. 

Wydaje mi się, że to nie jest dobre rozwiązanie. Wtedy taki "oskarżony" nie ma możliwości udowodnienia swojej niewinności, skoro nie może odpisać w temacie, gdzie znajdują się jakieś zarzuty wobec niego.

Wiem też o co ci chodzi. MPC to nie miejsce do wylewania swoich żali. No, ale w większości są to dyskusje na temat jakiś nieprawidłowości zaistniałych na serwerze, a takiej debaty już na forum zabronić nie można. Chyba, że przeradza sie ona w totalny flame i tworzy się tam niezły chlew.

igNMhIy.png

Opublikowano

Oszust to oszust, złodziej to złodziej , a ty skończ już z ta licencją bo jak jesteś taki mądry to zrób serwer i wykup licencjonowane pliki od Webzena czy pies go zwał  etc zobaczymy co na to powiesz. Nie ważne czy serwer na licencji czy też nie - w dzisiejszych czasach nie ma to znaczenia bo nikt na to nie patrzy i ma to głęboko. Gdyby było inaczej  cała banda już dawno dowaliła by się do twórców serwerów na całym świecie - ale mają to gdzieś.  Jakieś gówniane licencje - żaden prywatny serwer licencji nie posiada, nie posiadał i posiadał nigdy nie będzie bo nikomu się to nie opłaca i nie będzie opłacało.

Gdyby było tak jak mówisz  :

to grałbyś w sapera albo na globalu bo mało kto stawiał by privy - więc parter to twój post ( nie tylko ten zresztą ). Scena privów u nas istnieje od lat - a ty po latach wyjeżdżasz z takim szajsem. 

I kim ty w ogóle jesteś ???? 

Forum jest od tego żeby każdy wiedział czyich serwerów unikać, na czyje uważać a czyje nie powinny w ogóle istnieć. Polska scena serwerów prywatnych istnieje tylko dzięki MPC ( no w 90%). I każdy user tutaj ma prawo wiedzieć / czytać tematy w których ktoś pokazuje prawdziwe oblicza twórców ów serwerów i wszystko co dzieje się za plecami. A każdy doskonale wie że 3/4 serwerów jest stawianych przez bandy dzieci które liczą na łatwy hajs z isu. Pomijając serwery które stoją 1-2 dni bo są tak zbugowane a sam "TWÓRCA" o ile można tak te wynaturzenia nazywać liczy na szybki zarobek od grup "pre-orderowych" jak ja to śmiesznie nazywam - czyli tych którzy jeszcze przed startem , zanim serwer jest ON pchają grube hajsy w is a później okazuje się po dniu czy dwóch że serwer albo idzie do kosza, albo jest niegrywalny czy po prostu jest zamykany ekipa się zwija i po kilku tygodniach mamy nowy serwer od tych samych ludzi tylko ze z innymi nickami na forum - to jest patola. Bo osób znających się, na które serwery można iść z zamkniętymi oczami wyliczył bym na palcach jednej ręki. A jeszcze zrobiłbym specjalny dział w którym takie krętactwo było by publikowane do wglądu dla wszystkich z "Imienia" czy Nicku - żeby każdy wiedział gdzie się pakuje. 

Więc takie tematy są potrzebne, będą i nie wyobrażam sobie żeby na twoje zawołanie ktoś je po prostu usuwał. Chyba że sam planujesz wałki czy inne dziadostwa i po prostu boisz się że ktoś najnormalniej w świecie spowoduje ze wyjdzie to "na światło dzienne" czyli tutaj na forum. I nie ważne czy "Ten temu nie zapłacił, ten tamtego ojebał na pliki czy mapy" - każdy ma prawo o tym wiedzieć. 

Jak dla mnie propozycja żałosna i śmieszna a wręcz mocno rażąca głupotą.

7812818616.png

Ludzie dzielą się na tych co grają w metina oraz na tych co mają mózg ale nie grają w Diablo 3 Mobile :) 

Opublikowano

Nie będą tworzone dodatkowe działy. Metin2 ma ich na ten moment zdecydowanie za dużo.

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Opublikowano

Jeżeli ofiara ma dowody, to nie ma powodu, żeby oszust mógł kontynuować ten proceder na forum.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...