Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Parę pytań co do gry i postaci..

direx4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, po długim czasie grania w inne gry w moje oko wpadł właśnie SMITE. Nie wiem praktycznie nic jak się gra i co mam robić żeby było dobrze.. ale chciałbym się dowiedzieć kilku rzeczy:

1. Nie wiem czy powinienem już na coś wydawać walutę ''łaska'' ale kupiłem sobie postać Kali. Chciałbym się dowiedzieć czy to dobry wybór a jak nie to dlaczego.

2. Na jakich trybach dobrze spiszą się podstawowe postacie i czy warto sobie jakieś konkretne wykupić?

3. Czy jak już gram to tylko grać jedną postacią? Chodzi mi tu o to czy potrzebne jest wykupienie sobie innych.

4. Poziom ten co się wyświetla na dole w moim przypadku 7.. na jakimś się kończy i czy cokolwiek on daje?

5. System ''buildów''.. to jest akurat dla mnie czarna magia i miło by było gdyby ktoś w prosty sposób mi wyjaśnił o co chodzi bo zauważyłem że nie zawsze te dodatki są kupowane automatycznie.

6. Skórki cokolwiek dają czy potrzebne są tylko dla tzw. ''Szpanu''?

7. Ostatnie moje pytanie jeszcze co do klas to czy ten poziom w nie wpisany ( jest tam chyba 50 poziomów przy każdym Bogu ) coś znaczy?

Z góry dziękuję za odpowiedzi :) I mam nadzieję że też jakieś porady ;)

Opublikowano

1.Kali to jedna z moich ulubionych postaci, jak masz zbudowany już full build to nic Cię nie zatrzyma więc moim zdaniem to dobry wybór. No chyba, że dopiero zaczynasz to poleciłbym coś łatwiejszego.

2.Każdą postać możesz przetestować w trybie Practice Jungle (za darmo). Ja jak zaczynałem to właśnie tak sprawdzałem postacie i podstawowe postacie spiszą się na dosłownie każdym trybie. Przykładowo Thor jungle, Neith adc itp.

3.Najlepiej grać "wszystkimi" postaciami to znaczy lepiej poznać każdą postać choć trochę żeby wiedzieć jak z nią walczyć, znać jej podstawowe umiejętności. Na początek sobie zobacz jaką postacią najlepiej Ci się gra, postacie możesz też wypożyczać na 1 mecz za Favor.

4.Maksymalny lvl to 30. Od 30 lvl można już grać rankedy.

5.Nie jestem pewny czego dokładnie tutaj nie rozumiesz. Są itemy które dodają Ci obronę przeciwko postaciom magicznym i fizycznym jak i itemy które dodają Ci szybkość ataku, szybkość poruszania się, więcej DMG i tak dalej.

6.Nie dają nic poza wyglądem.

7.Te "poziomy" to punkty a dokładniej Worshipersy. Za każdy wygrany jak i przegrany mecz dostajesz kilka worshipersów. Po wbiciu 50 worshipersów Twój bóg dostaje poziom I, następnie dalej wbijasz do II poziomu i III aż do X czyli 1000 worshipersów. Przykład:

e28D8Yn.jpg

VNp6c2U.png

Opublikowano

Witam, po długim czasie grania w inne gry w moje oko wpadł właśnie SMITE. Nie wiem praktycznie nic jak się gra i co mam robić żeby było dobrze.. ale chciałbym się dowiedzieć kilku rzeczy:

1. Nie wiem czy powinienem już na coś wydawać walutę ''łaska'' ale kupiłem sobie postać Kali. Chciałbym się dowiedzieć czy to dobry wybór a jak nie to dlaczego. 

2. Na jakich trybach dobrze spiszą się podstawowe postacie i czy warto sobie jakieś konkretne wykupić?

3. Czy jak już gram to tylko grać jedną postacią? Chodzi mi tu o to czy potrzebne jest wykupienie sobie innych.

4. Poziom ten co się wyświetla na dole w moim przypadku 7.. na jakimś się kończy i czy cokolwiek on daje?

5. System ''buildów''.. to jest akurat dla mnie czarna magia i miło by było gdyby ktoś w prosty sposób mi wyjaśnił o co chodzi bo zauważyłem że nie zawsze te dodatki są kupowane automatycznie.

6. Skórki cokolwiek dają czy potrzebne są tylko dla tzw. ''Szpanu''?

7. Ostatnie moje pytanie jeszcze co do klas to czy ten poziom w nie wpisany ( jest tam chyba 50 poziomów przy każdym Bogu ) coś znaczy?

Z góry dziękuję za odpowiedzi :) I mam nadzieję że też jakieś porady ;)

1. Favor (czyli "Łaskę") wydawaj na bogów (nie ma jakiś wytycznych jakie postacie powinno się kupić na start, próbuj grać postaciami, jak jakaś postać się spodoba, to na nią zbieraj).

2. W teorii jako nowy gracz najlepiej grać areny (arena nie uczy grać np conquesta, lecz uczy mechaniki gry, itemy, jak działają poszczególne postacie, potem jak zapoznasz się z grą, możesz sobie powoli grać jousty oraz conquesty, co nie zmienia faktu, że możesz na tych trybach grać).

3. Raczej nikt ci nie broni grać kilkoma postaciami, chociaż samo posiadane jest raczej miło widziane (chociażby żeby się "swapnąć" z inną osobą, lub żeby nauczyć się mechaniki innych postaci, jak na nie grać itp).

4. Za wbicie poziomu dostajemy głównie favor. Co do max poziomu, to wynosi on 30, daje on głównie możliwość grania gier rankingowych.

5. Tutaj trochę nie rozumiem, build składa się z itemów ( niektóre da się ulepszać, niektóre nie [te 2 głównie są używane, jako startowe itemy, jeśli w ogóle]) oraz "relics'y"(jest to coś na zwór summoners spelli z LOL'a jest tam chociażby sprint, który przyspiesza twoją postać, lub blink, który teleportuje się na bliskie odległości).

6. Skórki zmieniają tylko wygląd, nie ma żadnych dodatkowych korzyści z używania ich.

7. Domyślam się, że chodzi ci o mastery bogów, od I do X (w rzymskim systemie zapisywania liczb), owe "masterie" można wbijać, poprzez granie postacią, za wbicie I masterii na bogu możemy kupić golden skina (skin, który można kupić za favor, cechują się tym, że każdy bóg, w tym skinie ma podobną kolorystykę, w tym przypadku jest to kolor błękitny, w legendary(możliwe po wbiciu V masterii) to czarny, a w diamentowym(dostępny od X maserii) to również błękit, lecz cała "skóra" jest diamentowa).

ofc mogłem coś pominąć, lub przeinaczyć, wybacz :) (w.w. wypowiedz jest subiektywna, i nie każdy musi się z nią zgadzać)

DR5ChPt.png

Opublikowano

No teraz chociaż więcej rozumiem ale co do waszych odpowiedzi chciałbym się jeszcze zapytać:

1. Na czym polegają ''rankedy'' czy tam ''gry rankingowe''. Idąc moim tokiem myślenia chodzi o zdobywanie wyższego miejsca w rankingu ale prosiłbym o poprawienie jeżeli źle myślę. 

2. Widzę też że niezbyt wyraźnie zadałem pytanie jak chodzi o build.. a więc chciałbym np wiedzieć co w tych statystykach jest ważne i czy zależy to od rozgrywki. I gdybym mógł prosić o podanie też jakiegoś przykładowego buildu na ''Kaliego''. Co i jak zrobić po nazwach raczej dojdę ale chciałbym wiedzieć w co celować :)

3. Jeszcze chciałbym wiedzieć czy do czegoś przyda mi się ta zielona waluta i też chciałbym wiedzieć czy da się ją zdobyć jakoś w grach np na arenie lub jakiejś innej. Chciałem sobie to pozbierać i wydać na jedną skórkę do Boga ale też nie wiem czy się opłaca.

I jakby ktoś tu był co też zaczyna grę to mam misję treningową gdzie muszę dodać kogoś do znajomych i rozegrać z nim jakąś grę więc jbc można mnie dodać. ( Gram pod nickiem Hezanek :) )

Opublikowano

1.Dobrze pan gadasz ale to już inna bajka niż normalne gierki i do tego trzeba mieć ileś tam postaci wykupionych aby tam grać

3.Co tydzień dostajesz za codzienne logowanie 50 gemów czyli tych zielonych kamyczków jeszcze do dzisiejszego patcha można było je zdobyć za wykonanie  misji ale teraz to zostało zmienione + co jakiś czas są eventy które za pierwszą wygraną grę na jakimś tam trybie dadzą Ci ileś tam gemów.

2.Buidlu Ci nie podam bo mi się gra aktualizuje ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...