Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Android KitKat - brak możliwości zapisu na SD.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam tableta samsunga galaxy tab 4 10.1 i jak wiadomo posiada tylko 16gb pamięci wbudowanej. Zaczęło mi brakować tej pamięci i chciałem poprzekładać większe pliki na kartę sd. Teraz już pewnie większość wie o co chodzi :P. Android 4.4.2 nie pozwala na przenoszenie itp plikow do karty sd. Jak mogę się tego problemu pozbyć? Jeżeli potrzebny jest root to prosiłbym o pokazanie jakiegoś poradnika czy coś jak zrootować urządzenie.

Opublikowano

Witam. Mam tableta samsunga galaxy tab 4 10.1 i jak wiadomo posiada tylko 16gb pamięci wbudowanej. Zaczęło mi brakować tej pamięci i chciałem poprzekładać większe pliki na kartę sd. Teraz już pewnie większość wie o co chodzi :P. Android 4.4.2 nie pozwala na przenoszenie itp plikow do karty sd. Jak mogę się tego problemu pozbyć? Jeżeli potrzebny jest root to prosiłbym o pokazanie jakiegoś poradnika czy coś jak zrootować urządzenie.

Kup Link2SD ze sklepu play, kosztuje niewiele a spełni twoje oczekiwania :)

Opublikowano

@Varios_Awesome

Android 4.4 ma domyślne zablokowaną kartę SD, aby odblokować potrzebujesz roota i tego programu:

https://play.google.com/store/apps/details?id=nextapp.sdfix&hl=pl

Kup Link2SD ze sklepu play, kosztuje niewiele a spełni twoje oczekiwania :)

Wiedza, wiedza!

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...