Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ]Adc w obecnej mecie

Zear

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam turniej w szkole w lola , i gram na pozycji adc doszliśmy do pół finału i teraz na najmocniejszy skład gramy ;x, jaki adc w obecnej mecie dał by rade ? gramy best of five , do tej pory grałem lucianem i szło gładko ;d ale wydaje mi się, że będzie ban ;x

Opublikowano

Powiedz jaki poziom panuje na tym turnieju, platyny goldy silvery diamenty czy co bo to ważna informacja

ja polecam ezreala

-w mecie

-escape

-poke

-łatwo sie farmi

-przyjemny dmg 

i brak większych minusów 

Opublikowano

Zamiast się pytać jakiego adc chcesz brać to podaj nicki przeciwników i zobaczy się jakimi postaciami grają (late game/early game). 

Na tą chwilę lucianek pro, jak nie zbanują bierz. ­

Opublikowano

Grałeś już kiedyś innymi marksman'ami? Jeśli już w miarę ogarniasz to Kalista dostępna, Kog'Maw solo carry po połowie build'u i może jeszcze Corki, głównie ze względu na mixed damage. Imo jeśli Lucian będzie open to go bierz.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Mam dużo  adc,   kaliste mam ale nie lubie i nie umiem nią grać , Teraz gramy na team platynek :D , ich adc gra kog mawem i ezrealem, Ja osobiście myślałem nad Ezrealem, twitchem i corkim :D ale mogę tylko jednego kupić ;/

Opublikowano

­Jhin. Główną zaletą tej postaci jest to, że posiada nieziemski damage, który łatwo radzi sobie z enemy carry który wskakuje na Ciebie, jedyny minus taki że można Cię łatwo złapać bo nie masz systemu escape dlatego w teamie potrzebna będzie np. Morgana która black shieldem będzie Cię osłaniać.

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano

Trochę słabo, że możesz kupić tylko jednego. Poleciłbym zbanować Kog'Mawa jako ostatni ban, nikt nie chce grać przeciwko niemu. Następnie kupić jednego z: Ezreal, Corki, Sivir. Zależy który champion wydaje Ci się najbliższy twojemu playstyle'owi.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Tristana jest niezla w late game, Cait z pulapkami ogromne krytyki lub moze Corki? niezly poke, mieszany dmg i paka.

Opublikowano

Polecam Kog'a, ale najlepiej sprawuje się z Braumem na supie i jeszcze, albo twardym topem, albo twardą junglą. Kosmiczny dmg, jeden z najszybszych clearów drake/baron, i zabija także po śmierci ;)

nlUSIa9.png

Opublikowano

Kog Maw jest obecnie strasznie silny. Jego speed attack to masakra. Dobrze rozegrany i zbudowany wysoluje każdego. 

Ostatnio też dobrze radzi sobie Ashe pod hybrydę. Swój dmg zadaje :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...