Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Windows 7 problem z czcionkami

eXnR

Pytanie

Opublikowano

Siema, 

kiedyś zainstalowałem sobie program który po odinstalowaniu w folderze zostawił czcionki. No i niestety nie mogę się w ich żaden sposób pozbyć. Ani żaden unlocker, ani tryb awaryjny.. no nic po prostu. 

Nie mogę ich też odinstalować (nie ma ich w tym menadżerze windowsowym.) 

Jak się ich pozbyć? 

linki w górę

20 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No właśnie nie mogę. Usunąłem czcionki z windows\fonts, ale nadal nie mogę ich skasować z dysku D

linki w górę

Opublikowano

Na ten folder z czcionkami

Właściwości  Zabezpieczenia  Edytuj Pełna kontrola Zezwalaj i Zastosuj

spróbuj usunąć

1149730ee7ddaf7UVMV7ZB.gif

Opublikowano

Skoro czcionki sa corela to są dopisane do rejestru, trzeba zainstalować ponownie corela z czcionkami  w tym samym miejscu i odinstalować całego 

Menedżer nawigator czcionek jest w Corelu z niego trzeba usunąć wcześniej czcionki 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Masakra. To już nie wiem co za prawa mogło dodać dla katalogu i plików czcionek :/

Podobne problemy najlepiej usuwa się pod linuxem, ściąg instalkę np Ubuntu , nagraj na pena niech wystartuje system i skasuj katalog 

Użyj też np tego pod windowsem, uruchom jako administrator program http://www.mpcforum.pl/topic/795232-tut-erd-explorer-rozszeony-explorer-plikw-windows/

Opublikowano

To pewnie nie usuniesz bo stały się systemowymi, używasz ich w czymś albo program je tak przypisał

Powinieneś usunąć czcionki ( skróty czcionek też ) z folderu FONTS a nie tam gdzie są na dysku w innym katalogu.

Jeśli to inny katalog zmień mu nazwę jak się da i uruchom system 

Opublikowano

Oo.. Ale nie mozna by bylo je po prostu z rejestru usunac? Bo plytke z corelem zgubiłem

linki w górę

Opublikowano

Były w folderze fonts, ale usunięci ich stamtąd nic nie dało. Dalej ten sam błąd co kilka postów wyżej.

Niestety nie da się ani przenieść ani zmienić nazwy tego katalogu. 

linki w górę

Opublikowano

Gdzie w FONTS, na tym  dysku D co go utworzyłeś?

FONTS z czcionkami jest tylko jeden w katalogu WONDOWS\FONTS , każdy inny katalog na dysku nie jest folderem czcionek tylko katalogiem z czcionkami.

Po usunięci z systemowego można sobie skasować utworzony katalog z  czcionkami 

Opublikowano

Przeszkadzają mi w tym, że nie są gdzieś na dysku c w folderze windows, tylko na dysku d w folderze który sam utworzyłem i chce się go teraz pozbyć.

Poza tym nie wiem do czego te czcionki może być wykorzystywane, skoro zainstalowałem je wraz z programem który już jakiś czas temu usunąłem.  

linki w górę

Opublikowano

Przecież jest używana czcionka i do tego systemowa to nie usuniesz. 

W czym przeszkadzają czcionki, zajmują po kilka mega więc to nie problem je mieć. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...