Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poważny problem z grami Star Wars - gra minimalizuje się i nie można jej przywrócić

Qmaszto

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
tl;dr wiem ale naprawde potrzebuje pomocy.

Wczoraj kupiłem sobie paczke na HumbleBundle.com dokładnie Star Wars Humble Bundle II, a do tego 3 gry Star Wars po promocji.. O co chodzi?

Otóż po zainstalowaniu gry Star Wars Knights of the old Republic (na steamie) 1 gra sie uruchamia ale odrazu chowa mi gre napasek i nic z tym nie moge zrobic tylko wylaczyc za pomoca menadżera zadań tak sie dzieje z gra pobrana przez steam. Z pudełkową wersją był problem z jakimś plikiem, gdy pobrałem plik .dll gra sie uruchamiała tworzyłem postać po tym startowalem juz kampanie po zaladowaniu paska ładowania gra przestawala dzialac. Gdy odpalam ze zgodnością Windows XP gra sie uruchamia, a gdy stworze postac i wystartuje gre paseek dochodzi do konca i sie wylacza

SW KotoR 2 (wersja pudełkowa) w ogóle sie nie uruchamiala nawet gdy pobrałem jakies pliki ktorych podobno brakowało. Na steamie jeszcze nie probowalem.

Star Wars Republic Comanndo (wersja steam) Menu i wszystko sie uruchamia  ale po odpaleniu nowej gry gdy pasek ładowania dojdzie do konca gra sie po prostu wyłącza.

Star Wars Battlefront 2 (wersja steam) gra sie uruchamia, wszystkie opcje menu działaja, jednak gdy odpalam jaka misje czy cokolwiek to gra sie wylacza.

Sprawdzilem Star Wars Jedi Knight jedi Academy i wszystko  ladnie dziala, zobacze jeszcze inne ale nie wiem dlaczego te wymienione nie dzialaja.

Zanim kupilem ten komputer gralem na laptopie Lenovo, nie pamietam jaki tam byl dokladnie system ale Windows 7 64bit (chyba home premium) tutaj mam Win 7 Ultimate 64 bit.  Niedlugo moze zrobie formata i zainstaluje system od nowa ale juz to robilem wiec nie wiem czy to cokolwiek da. Jednak dziwi mnie to że każda z gier w wersji pudełkowej działała na laptopie.

Podobnie jest z grami z serii Harry Potter, rózwniez dzialaja na laptopie a u mnie na pc nie.

Bardzo prosze o pomoc, nie wiem czy nie bede mial tego samego problemu z innymi grami, jutro albo po jutrze coś moze napisze o innych grach. Jeśli potrzebujecie wiecej informacji  na jakikolwiek temat to piszcie.

Informacje z DxDiag na temat sprzetu jaki mam w kompie oczywiscie mysle ze te najwazniejsze:

Operating System: Windows 7 Ultimate 64-bit (6.1, Build 7600) (7600.win7_rtm.090713-1255)

System Manufacturer: Gigabyte Technology Co., Ltd.

System Model: GA-970A-D3

BIOS: Award Modular BIOS v6.00PG

Processor: AMD Phenom II X4 965 Processor (4 CPUs), ~3.4GHz

Memory: 16384MB RAM

DirectX Version: DirectX 11

Card name: AMD Radeon HD 6670

Manufacturer: Advanced Micro Devices, Inc.

Chip type: AMD Radeon Graphics Processor (0x6758)

Display Memory: 1776 MB

Dedicated Memory: 2032 MB

Shared Memory: 3840 MB

ruU3AnC.png

Budowniczy
Opublikowano

Zaktualizuj sterowniki do najnowszych, sprawdź dostępność do gry poprzez administratora systemu i zrób reinstall. 

Opublikowano

Wbiłem do swconfig z SW KOTOR i tam mam opcje "scan hardware" wiec przeskanowalo i znalazlo problem. Wyglada to tak:187e27950e02285d4d92826aba4b0f8e.png

Tutaj gdy zmienie zgodnosc gra sie wlacza ale gdy odpale nowa gre to po stworzeniu postaci laduje sie pasek do konca i gra przestaje dzialac.  Wszystkie sterowniki sa aktualne

Gdy zmienie zgodnosc launchera i swconfig i przeskanuje wychodzi coś takiego:

93be77db4648abd8bb1081c11c6660d9.png

Wbilem na laptopa i zrobilem to samo, i wyglada na to ze te obrazki nic nie dadzą. Jak to wyglada na laptopie:

c0c84e49d2bcd1168694f9a7c51f18b7.png

Na laptopie gra dzial bez problemu, nawet bez zmiany zgodnosci

ruU3AnC.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...