Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

pytanie o mature

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie, ponieważ nie wiem gdzie mogę znaleźć konkretną odpowiedź.

jesli zadeklarowalem, ze pisze mature i wybralem tak jak trzeba przynajmniej ten jeden rozszerzony przedmiot ale nie stawię się na żaden egzamin jak już będzie trwał to co wtedy? po prostu nie mam zdanej matury bo do niej nie przystąpiłem i tyle? czy dostaje jakiś papierek, że otrzymałem ze wszystkich przedmiotów po 0%, tak jakbym brał udział w tej maturze ale niczego nie napisał?

Po prostu sytuacja jest taka, że zapisałem się do tego pisania matury, decyzji już zmienić nie można bo to było do któregoś lipca ale nie zależy mi totalnie na jej napisaniu, na studia się i tak nie wybieram.

Opublikowano

Co Ci szkodzi podejść do matury? Może uda Ci się zdobyć te wymagane % i zdasz. Matura to teraz podstawa to otrzymania pracy, jeżeli nie masz znajomości.

Jeżeli zdeklarowałeś obecność, a nie pojawisz się bez podania przyczyny to normalnie w świecie jej nie zdasz. Wtedy możesz przystąpić za rok.

1980497.jpeg
Opublikowano

Co Ci szkodzi podejść do matury? Może uda Ci się zdobyć te wymagane % i zdasz. Matura to teraz podstawa to otrzymania pracy, jeżeli nie masz znajomości.

Jeżeli zdeklarowałeś obecność, a nie pojawisz się bez podania przyczyny to normalnie w świecie jej nie zdasz. Wtedy możesz przystąpić za rok.

Taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Bzdury zachowaj dla siebie. Nie truj innych.

2 opcje.

Nie dostaniesz nic. 

Dostaniesz z 0%

Ja się nie stawiłem na jeden rozszeżony i nie było go na wynikach.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pnglolens123

Przy obecnym pułapie brak zaliczenia matury jest największą porażką życiową. Jeżeli chcesz kopać rowy pod światłowody, to możesz bez problemu nie podchodzić.

Nie można dostać 0% z egzaminu, którego się nawet na oczy nie widziało.

1980497.jpeg
Opublikowano

@1361622928-U485574.pnglolens123

Przy obecnym pułapie brak zaliczenia matury jest największą porażką życiową. Jeżeli chcesz kopać rowy pod światłowody, to możesz bez problemu nie podchodzić.

Nie można dostać 0% z egzaminu, którego się nawet na oczy nie widziało.

To zależy. Jesteś typową owcą, to tak myślisz. Mi matura się nie przydała w zarabianiu na życie :)

Można dostać 0%, jeśli się zadeklarowałeś a nie napisałeś. Chociaż w wynikach tego nie ma.

Edit. Rowów nie kopię, fizycznie nie pracuję. Czasem poza "maturą"(?????)/znajomościami wystarczy głowa.

Sama matura, to nieukończona edukacja, więc do czego ona potrzebna? Chyba, że miałeś na myśli studia.

Sam nie widziałem pracy z wymaganą maturą. Prędzej z danym kierunkiem na studiach/zawodem.

Opublikowano

Nie ocenia się książki po okładce. Poza tym nie stwierdziłem, że bez matury będziesz bezrobotnym. Pracodawca w poważnej firmie, która coś sobą respektuje zatrudni młodą osobę z maturą niż osobnika bez matury, co nie chciał się nauczyć na minimum.

1980497.jpeg
Opublikowano

Nie ocenia się książki po okładce. Poza tym nie stwierdziłem, że bez matury będziesz bezrobotnym. Pracodawca w poważnej firmie, która coś sobą respektuje zatrudni młodą osobę z maturą niż osobnika bez matury, co nie chciał się nauczyć na minimum.

Co ty pierdolisz? Respektuje? Chyba reprezentuje.

Zatrudnia kogoś po studiach albo byle gówno na produkcję.

Edit. Jeżeli chcesz kopać rowy pod światłowody, to możesz bez problemu nie podchodzić.

Nie stwierdziłeś, ale zaniżyłeś kompetencje osób bez matury.

"Nie ocenia się książki po okładce" - "Jeżeli chcesz kopać rowy pod światłowody, to możesz bez problemu nie podchodzić."

Szybka eskalacja hipokryzji.

Opublikowano

Nie zrozumiałeś nic z moich postów, a nadal usiłujesz mnie przekonać, że bez matury osiągniesz w życiu coś sensownego.

Oczywiście gratuluje Ci osiągnięć i oby więcej takich, lecz nie oszukujmy się. Podstawowe minimum powinien mieć każdy z nas.

1980497.jpeg
Opublikowano

Nie zrozumiałeś nic z moich postów, a nadal usiłujesz mnie przekonać, że bez matury osiągniesz w życiu coś sensownego.

Oczywiście gratuluje Ci osiągnięć i oby więcej takich, lecz nie oszukujmy się. Podstawowe minimum powinien mieć każdy z nas.

Twoje posty miały jakieś przekazy podprogowe? Wydawało mi się, że to tylko bzdury.

Daj spokój. Liczy się albo papier albo zawód. Matura to nie papier. To wstęp do dalszej edukacji. 

Co sama w sobie daje matura? Nic. Poza twoim pierdoleniem.

Edit. Wykształcenie średnie. Mówi samo za siebie. Chociaż na średnie życie trzeba mieć głowę/kontakty/zawód a nie maturę :)

Może masz ją przed sobą i nie wiesz, co piszesz. Także wybaczam.

Podstawowe minimum to podstawówka. Chyba, że znasz niepodstawowe minimum.

Opublikowano

o k***a :D:D ale Ty jesteś lolens .... :D:D k***a ojciec Ci zagrzał posadke w firmie i nie musiałes matury pisac, teach me how2life :D:D a jeżeli nie, to co masz w tej "GŁOWIE" że zarabiasz krocie xDDD? 

rozszerzony pisze sie przez rz jeszcze tak na marginesie bo sie czepiasz wszystkiego xDDD 

a, i podstawowe miniumum to nauka do 18 roku życia, upie :D:D

#top

niepodchodzenie do matury jest skrajnym przejawem głupoty (jeżeli chodzisz do technikum to już objawy jakichś obrażeń mózgu), zacytuje tutaj fife nic wiecej nie zrobie bo nie chce mi sie rozwijać na ten temat po tym jak przeczytałem posty tego odludka xDD "niewykorzystane sytuacje lubią sie mścić"

ae1d1005fe.png

Opublikowano

lolens123 nawet nie wiesz jak cię szanuję za te posty xD 5/5

Matura to nie papier. To wstęp do dalszej edukacji.

tak bardzo to. Śmiecham z ludzi którzy mówią jaka to matura niezbędna i wgl, a bez niej liceum nic nie znaczy xD średnie to średnie, w CV wpisujesz że ukonczyles licbaze, a nie na ile procent zdales tą przepustkę na studia, bo tylko tym tak naprawdę jest. Są jeszcze szkoly policealne, ale to wszystko nieistotne gdy mozna wyjechac np. do Niemiec na Ausbildung gdzie będą ci placic za nauke zawodu - wystarczy ukonczyc szkole średnią

nawet jeśli zdacie mature i skończycie gówniany kierunek typu socjologia, psychologia czy administracja spuścizny krzyżowej będziecie za bardzo wykształceni żeby pracować np. na kasie w biedronce gdy nie znajdziecie na początku odpowiedniej, wygodnej pracy - z tego co czytalem to byly przypadki że pracodawcy woleli zatrudniać debili. Często się słyszy o studiach-kuźniach bezrobotnych, więc nie ucząc się niczego przydatnego straciliście czas. No chyba, że dostaniecie sie na dobre studia, ale to nie opcja dla każdego

szkoła ponadgimnazjalna jest nieobowiązkowa, ale niezbędna do dalszego zycia

niepodchodzenie do matury jest skrajnym przejawem głupoty

często sebki po zawodówkach lepiej na tym wychodzą niż hehe inteligencja po maturze i zarządzaniu polem namiotowym

Opublikowano

o k***a :D:D ale Ty jesteś lolens .... :D:D k***a ojciec Ci zagrzał posadke w firmie i nie musiałes matury pisac, teach me how2life :D:D a jeżeli nie, to co masz w tej "GŁOWIE" że zarabiasz krocie xDDD? 

rozszerzony pisze sie przez rz jeszcze tak na marginesie bo sie czepiasz wszystkiego xDDD 

#top

niepodchodzenie do matury jest skrajnym przejawem głupoty (jeżeli chodzisz do technikum to już objawy jakichś obrażeń mózgu), zacytuje tutaj fife nic wiecej nie zrobie bo nie chce mi sie rozwijać na ten temat po tym jak przeczytałem posty tego odludka xDD "niewykorzystane sytuacje lubią sie mścić"

Sprawdź jak wcześniej pisałem rozszeżony. 

"a, i podstawowe miniumum to nauka do 18 roku życia, upie  :D:D" napisz, co daje to "podstawowe minimum" "podstawowe minimum" to średnie wykształcenie. Sofizmat.

"o k***a  :D :D ale Ty jesteś lolens ....  :D :D k***a ojciec Ci zagrzał posadke w firmie i nie musiałes matury pisac, teach me how2life  :D :D a jeżeli nie, to co masz w tej "GŁOWIE" że zarabiasz krocie xDDD? "

Dawaj cytat, w którym napisałem o zarabianiu kroci? Napisałem, że zarabiam na siebie. To znaczy, że zarabiam krocie? Mam tyle, że mi starczy. Patrz na swój portfel, żeby czasem nie zginął. Maturę napisałem na 90%+

Napisałem, że nie jest mi potrzebna w zawodzie. Naucz się czytać.

Ojciec gra na giełdzie, więc nie bardzo miał mnie gdzie zatrudnić.

Nie wiem co wy macie w głowach. Matura to wstęp do studiów. Matura bez studiów, to nic.

Edit. Pragnąłbym przypomnieć, że bez matury(po skończeniu liceum) też macie wykształcenie średnie. *cough* W CV nie piszesz na ile zdałeś maturę :/ Więc do czego potrzebna?

Opublikowano

Rozkładacie sprawy oczywiste na czynniki pierwsze które wydają się skomplikowane. Wiadomo, że po liceum jesteś bez zawodu, potrzebujesz matury i idziesz na studia. W technikum masz zawód, nie potrzebujesz tak naprawdę matury, bo po co? A zawodówka to ten no... 

Matura może dać tylko nowe drzwi do wyższego wykształcenia. Tak samo jak kończysz gimnazjum i już nie musisz korzystać z egzaminu gimnazjalnego, możesz iść do pracy. (Jeżeli prawdą jest, że musisz tylko skończyć gimnazjum). 

Czyli podsumowując - matura to bzdura. 

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Rozkładacie sprawy oczywiste na czynniki pierwsze które wydają się skomplikowane. Wiadomo, że po liceum jesteś bez zawodu, potrzebujesz matury i idziesz na studia. W technikum masz zawód, nie potrzebujesz tak naprawdę matury, bo po co? A zawodówka to ten no...

Matura może dać tylko nowe drzwi do wyższego wykształcenia. Tak samo jak kończysz gimnazjum i już nie musisz korzystać z egzaminu gimnazjalnego, możesz iść do pracy. (Jeżeli prawdą jest, że musisz tylko skończyć gimnazjum).

Czyli podsumowując - matura to bzdura.

Ale podejscie do gimnazjalnego jest warunkiem ukonczenia gimnazjum
Opublikowano

ale ziomki, ja się was nie pytam, czy matura się przydaje czy nie bo nie chce mi sie na ten temat z wami argumentować tylko jak to wygląda że tak powiem w kwestii technicznej jesli po prostu nie stawię się na egzaminie

Opublikowano

ale ziomki, ja się was nie pytam, czy matura się przydaje czy nie bo nie chce mi sie na ten temat z wami argumentować tylko jak to wygląda że tak powiem w kwestii technicznej jesli po prostu nie stawię się na egzaminie

Co się stanie? Masz niezdaną maturę, pewnie dostaniesz świstek z OKE, że nie wstawiłeś się na żaden egzamin.

Przy nie wstawieniu się na egzamin i braku uargumentowania swojej nie obecności nie masz prawa poprawiać matury.

A zrezygnować z matury możesz w każdej chwili, wystarczy iść do dyrektora, podpisać rezygnację i mieć z głowy.

Opublikowano

Co się stanie? Masz niezdaną maturę, pewnie dostaniesz świstek z OKE, że nie wstawiłeś się na żaden egzamin.

Przy nie wstawieniu się na egzamin i braku uargumentowania swojej nie obecności nie masz prawa poprawiać matury.

A zrezygnować z matury możesz w każdej chwili, wystarczy iść do dyrektora, podpisać rezygnację i mieć z głowy.

Nie, nie może w każdej chwili... Są dwie deklaracje i potem jesczcze z miesiąc na zastanowienienie po ost deklaracji. Jak nie chcesz to jedynie możesz nie przyjść. Deklaracji już nie możesz wycofać

Opublikowano

Nie, nie może w każdej chwili... Są dwie deklaracje i potem jesczcze z miesiąc na zastanowienienie po ost deklaracji. Jak nie chcesz to jedynie możesz nie przyjść. Deklaracji już nie możesz wycofać

no wlasnie chyba tak jest, dlatego ten temat założyłem.

Opublikowano

Wydaję, mi się, że można tylko wystarczy złożyć stosowne oświadczenie. Ale najprawdopodobniej wyjdzie na to samo co byś nie przyszedł.

Zapytaj o nie w sekretariacie szkoły. W ogóle, najlepiej tam zapytaj albo zadzwoń do OKE, albo miej wyjebane i olej wszystko.

Opublikowano

Nie przyjście na maturę jest równoznaczne z niepodejściem do niej. Czy będziesz się bawił w te deklaracje czy nie, zawsze możesz zdecydować, że olewasz maturę.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Matura jest tak banalnie prosta, że trzeba być totalnym ułomem lub zasranym leniem, żeby nawet nie spróbować zaliczyć.

Przydaje sie, nie przydaje sie - c**j z tym. Lepiej mieć niż nie mieć, jak ze wszystkim w życiu...

742611478555387739101.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...