Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Powrót na Globalny Serwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Od Premiery dodatku Draenor zrobiłem sobie przerwę i dużo się pozmieniało.

Proszę aby w temacie wypowiadały się osoby które maja pojecie na temat gry i to co piszą ma pokrycie w rozgrywce, a nie wymyślają teorie od Brata który ma postać na Privie.

Wiec przejdźmy do rzeczy:

Gra PvE mnie bardzo znudziła. Wiec postanowiłem bawić się w Eksploracje/Achi/Mounty itp. Jednak jak każdy wie jest to bardzo kosztowne.

Jest jakiś sposób z Garnizonem na duza ilość golda, czy mógłby ktoś wyjaśnić mi dokładnie o co chodzi i na czym teraz polega farmienie złota. Specjalnie do tego zabiegu Leveluje kolejne postacie które maja mi posłużyć za Farme celem jest +/- 9 Postaci na 100 LVL

Jestem królem po dziś dzień i mój gen się tym skaził.

Opublikowano

Cześć.

Garnizon dobrze rozbudowany daje Ci od 500g-5000k dziennie.

Robienie raidów hc 25 z cata (tylko!) daje Ci 5-7k golda na tydzien. Pomnóż to przez 9 postaci i masz wystarczająco golda na token lub sell na allegro.

Tylko tyle.

Jeżeli pomogłem Daj + I'll be happy :)

Wystarczy kliknąć :)

giphy.gif

Opublikowano

Cześć.

Garnizon dobrze rozbudowany daje Ci od 500g-5000k dziennie.

Robienie raidów hc 25 z cata (tylko!) daje Ci 5-7k golda na tydzien. Pomnóż to przez 9 postaci i masz wystarczająco golda na token lub sell na allegro.

Tylko tyle.

Co masz na myśli mówiąc Granizon dobrze rozbudowany, moje postacie moja garnizon jednak nigdy się w to nie bawiłem.

Jakis specjalny build czy jak ?

Opublikowano

Salvage Yard na 3 plus followerzy z 675 ilvl

giphy.gif

Opublikowano (edytowane)

Do tego barn 3 lvl (savage blood). Mozesz jeszcze zrobic tailoring i robic torby, a z inskrypcji cards of omen. Możesz jeszcze pobrac addon TSM i zainstalować profil sheyrah. Gdy to juz masz zrobione, wchodzisz w np tailoring - TSM groups - zaznaczasz tailoring - restock selected groups - i gotowe.

Co dalej?

Robisz te przedmioty i wystawiasz na AH. Kluczem do sukcesu jest znajomość jak największej ilości recept. Tutaj pomocny jest addon Ackis.

Ile można zarobić?

Ciężko stwierdzić, bo niektóre przedmioty dosyć rzadko się sprzedają i są warte 50-200k+ 

Edytowane przez Menddor
Opublikowano

A Raidy Cata opłaca się Farmic czy czyścić ?

Dodatkowo mam Robic tylko te z Cata czy wszystkie jakie Dungi/Raidy sa opłacalne w wykonaniu ?

Oraz czy wszystko leci na Quicksell

Opublikowano

A Raidy Cata opłaca się Farmic czy czyścić ?

Dodatkowo mam Robic tylko te z Cata czy wszystkie jakie Dungi/Raidy sa opłacalne w wykonaniu ?

Oraz czy wszystko leci na Quicksell

Przecież napisałem... Robienie raidów hc 25 z cata (tylko!) daje Ci 5-7k golda na tydzien. Pomnóż to przez 9 postaci i masz wystarczająco golda na token lub sell na allegro.

giphy.gif

Opublikowano

Akurat ceny savage blood są bardzo niestabilne zależy na jakich serwerach. Obecnie mam przerwę z globalem bo robienie HFC w trybie Mythic mnie nie bawi. Jednak jak Evron napisał wyczyszczenie raidów z cata w trybie hc na 1 postaci to około 8k golda. Jeśli mamy np 4 postacie które spokojnie mogą takowe robić ( a 705ilv jest banalnie prosty do zdobycia teraz) to mamy prosta matematykę 8K golda x 4 co daje 32k golda w tygodniu. 32 mnożymy przez 4 (bo tyle razy możemy zrobić raid dana postacią w miesiącu) co daje blisko 128k golda w miesiącu.  70k na token zotaje 58k golda na waciki, a to nie są wszystkie zarobki bo dochodzi jeszcze profka drop medalionów matsów czy bagów.

2sbu2dv.png