Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Anivia czy LeBlanc?

Dasimm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Opierałbym się bardziej przy wyborze LeBlanc najbardziej ze względu na jej przewagę mobilności nad Anivią. Do tego LeBlanc może się opierać albo na solo kilach na linii albo w roam'owaniu (patrz maxowanie Q albo W). Do tego raczej pełne combo LeBlanc wydaje się imo silniejsze od Anivii więc jestem za nią.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

LeBlanc jest bardzo dobrym champem ale trudnym przynajmniej dla wiekszosci poniewaz 46%win ratio

Anivia tymczasowo najlepszy jungler 59%win ratio w diamencie+ :D

niestety duze nerfy na junglerow AP moga ja oslabic :/

Opublikowano

Jeśli ogarniesz Anivie to polecam Ci ją bardziej, jak dla mnie jest skuteczniejsza w TF 

Lecz LB też ma jakieś tam swoje plus  ;)

"Wracaj z tarczą, a nie na tarczy. "

"Nigdy nie kłóć się z idiotą... Najpierw sprowadzi Cię do swego poziomu, a potem wykończy doświadczeniem."

Opublikowano

Ostatnio widziałem parę dobrych Anivii w akcji... Na lane jest w miarę ogarnięta poprzez harass i raczej trudno nią feedować przeciwnika ze względu na swój pasyw. Gdy jakoś się nafeeduje w early to później zamiata wszystkie teamfighty i 1v1 ;) Problemem jest mana i trzeba nią umiejętnie używać skilli (i nimi trafiać rzecz jasna :D)

916741414680034286162.png

Opublikowano

Proste, że Anivia z racji jej chorego E, które bije takie buły, że nie wiadomo skąd ten DMG się bierze. Bardzo łatwe farmienie i mocna pasywka.

nlUSIa9.png

Opublikowano

Obie te champy są mocne. Anivia ma stuna, genialną pasywkę, ulta co chwilę plus tej sopelek lodu, czy co to jest. Bije też nieły dmg. Ma również tą ścianę, dzięki której może schwytać wroga w pułapkę bądź po prostu uciec. LeBalnc jest strasznie mobilna, równiez posiada stuna. Dość łatwo się nią farmi. Potrafi kogoś zaorać na combo, gdy ma jeden item pod AP. Postać strasznie mona i szczerze nie wiem skąd bierze ten dmg. Co prawda obie postaci zjadają sporą ilość many. Wybrałabym raczej LB.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...