Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy taki VPS wystarczy do podstawowej konfiguracji?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wystarczy mi taki VPS na stworzenie i dopracowanie serwera? Chodzi mi o wszystkie prace typu, budowanie, konfiguracja itp. przy starcie będzie większy.

RAM - 1GB

Procesor 1ghz

10gb HHD

OpenVZ

Opublikowano

Na początek w zupełności Ci wystarczy. Po co więcej ?

Przy graczach pewnie będą lagi.

Opublikowano

Na początek w zupełności Ci wystarczy. Po co więcej ?

Przy graczach pewnie będą lagi.

No tak. Jak będziesz robił pod graczy tzn jakiś mocniejszy i zarazem droższy, do stworzenia i dopracowania takie parametry Ci wystarczą ;)

Opublikowano

@VeSteQ

Według mnie nie starczy Ci na sam start. Już przy 2 graczach będą lagi. W zależności od ilości pluginów, skryptów lub mapki możliwe, że nawet dla samego serwera będzie to za mało ;/

Polecam VPS'y http://ovh.pl/vps/vps-ssd/ (w twoim przypadku ofertę 1), które gwarantują "własne" zasoby (KVM a nie OpenVZ), niską cenę (2GB ram, 1vCore, 10GB SSD).

Opublikowano

@kamileks999

Kiedyś miałem bardzo duży problem z OVH, nie chce już przez to przechodziś ponieważ była to dla mnie strata czasu.

Wybiore MicroVPS, przynajmniej support odpowiada w ciągu kilkunastu minut i są przychylni dla klienta.

Opublikowano

Ja na sam początek pracowałem na swoim komputerze dopiero po dłuższej chwili przeniosłem mój serwer na taki vps testowy i szczerze mówiąc lepiej i szybciej się pracowało mając serwer na komputerze. Ale te parametry Ci wystarczą jeżeli tylko do testów.

O

/V\

/''\

Opublikowano

Ja na sam początek pracowałem na swoim komputerze dopiero po dłuższej chwili przeniosłem mój serwer na taki vps testowy i szczerze mówiąc lepiej i szybciej się pracowało mając serwer na komputerze. Ale te parametry Ci wystarczą jeżeli tylko do testów.

Mój komputer nie uciągnie serweru nawet na okres prac, drewno ever.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...