Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Na którym typie serwera byś zagrał?

Na którym serwerze byś zagrał?  

38 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wersja Minecrafta

2. 2. Nether dostępny

3. 3. End dostępny

4. 4. Sklepy na serwerze

5. 5. Waluta

• Vault - $
    • Brak pluginowej waluty - Diamenty
  6. 6. Zwierzaki / Pety

7. 7. Tereny zabezpieczone

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przeczytaj całość ze zrozumieniem, dziękuję.

Jestem w trakcie tworzenia serwera. Z tego co widzę, dużo ludzi chciałoby pograć na zwykłym starym survivalu bez gildii i dropu z kamienia (moim zdaniem to zmora). Żeby jednak dotrzeć do większego grona potencjalnych graczy, chciałbym się dopytać o kilka aspektów, które miałbym wziąć pod uwagę przy dalszym tworzeniu serwera. Wersję serwera dostosuję do waszego wyboru.

Czyli podsumowując, będzie to serwer Survival z działkami / cuboidami. Bez gildii, drop normalnie z rud. Działki gracze mogą założyć gdziekolwiek na mapie, która będzie lekko ograniczona. Później będą mogli dokupić kolejne działki, które z każdym razem będą kosztować więcej. Dzięki temu można będzie kupować teren jeden obok drugiego, czyli poszerzać swój cuboid.

Co do ankiety, małe objaśnienia:

Sklepy na serwerze - czyli czy gracz może założyć swój sklep (prawdopodobnie na oddzielnej mapie) i sprzedawać / skupować w nim bloki i itemy.

Waluta - Jeśli pluginowa, będzie to Vault, czyli dolary. Szczerze powiedziawszy, sam mocno stoję za opcją z diamentami. Dzięki temu gracze nie będą mieć od razu diamentowych setów. Chciałbym jeszcze pomyśleć więcej nad utrudnieniem zdobywania niektórych surówców, między innymi Diamentów i Żelaza.

Zwierzaki / Pety - Nasi mali towarzysze, nie dodawały by nic wartościowego do naszej gry. Maksymalnie jeden zwierzak na konto. Osobiście jednak jestem nieco przeciw temu.

Tereny zabezpieczone - Czy nasze działki mają być zabezpieczone przed innymi graczami. Wlicza się w to między innymi: Zabezpieczenie skrzynek, pieców, dispenserów itd. a także zabezpieczenie przed ogniem, TNT, skakaniem po nasionach, otwieraniem drzwi itp.

Na chwilę obecną to chyba tyle, mam nadzieję, że przeczytałeś cały post ze zrozumieniem, zapraszam do wypowiadania się. Jak coś mi jeszcze przyjdzie do głowy to dam znać.

Mustang is maj konik

9EN2PJt.png

Opublikowano

@ref

Ku mojemu zdziwieniu, dużo z was chciałoby sklepy na takim serwerze, jednak nie do końca wiem, co miałoby się w nich znajdować, żeby jeszcze inni gracze to kupowali.

Ciekawe, czy wypowiadali się tu gracze, którzy wolą bardziej pograć w cięższych warunkach, bo opcja z Vaultem średnio mi się podoba. Diamentowe sety incoming w drugi dzień startu serwera...

Mustang is maj konik

9EN2PJt.png

Opublikowano

@ref

Ku mojemu zdziwieniu, dużo z was chciałoby sklepy na takim serwerze, jednak nie do końca wiem, co miałoby się w nich znajdować, żeby jeszcze inni gracze to kupowali.

Ciekawe, czy wypowiadali się tu gracze, którzy wolą bardziej pograć w cięższych warunkach, bo opcja z Vaultem średnio mi się podoba. Diamentowe sety incoming w drugi dzień startu serwera...

Nie koniecznie :) Dam Ci propozycje i jeżeli masz jakiegoś  (chociaż troche) doświadczonego technika to zrobi to :) 

Chodzi mi o to , że na serwer wprowadzony zostanie system poziomów kopania . ( dana ilość wykopanego kamienia i kolejny level upgrade ) . Poziom mógłby byc trudny do zdobycia i zrobić taki myk żeby przykładowo dopiero od  poziomu kopania dostępna byłaby diamentowa zbroja . Przynajmniej w jakimś stopniu zapobiegłoby szybkiemu zdobywaniu eq . Do takiego poziomu kopania można dodać też inne bajery np. picie potek . Jeżeli nie masz na tyle doświadczenia ani głowy i nie posiadasz technika by Ci to zrobić to za drobną opłatą napisze ci taki plugin . Pozdrawiam .

Opublikowano

@Gigoss

To znaczy coś w stylu wykopiesz 1000 stone = lvl 2, 2000 stone = lvl 3 i po każdym odblokowuje ci się np. możliwość ubrania żelaznej zbroi / diamentowej i innych?

Hmm, pomysł nawet nie głupi. Można by to naprawdę ciekawie zrobić, dodatkowo np. z enchantami. Przemyślę jeszcze ten pomysł, dzięki :)

Co do sklepów, nadal nie mam pojęcia to ma się w nich znajdować, żeby inni gracze chętnie to kupowali. Przypominam, że nie ma na tym serwerze frakcji i nie będzie.

Mustang is maj konik

9EN2PJt.png

Opublikowano

Nie wiem czy pomysł był gdzieś zrealizowany bo go nigdy nigdzie nie widziałem . Co do sklepu to jeszcze mogę pomyśleć

OO i mam :)

Zainstaluj plugin Vault  oraz SignShop . ( Oto poradnik do SginShopa https://www.youtube.com/watch?v=GTppSvsaSOs )

Chodzi mi o to że można by było zablokować co niektóre rzeczy w craftingu i że można zdobyć je tylko poprzez sklep . Można też zrobić żeby jakiś dany przedmiot nie wypadał z potwora . Można to chyba nawet ustawić w OtherDrops ale pewien nie jestem . ( Oto poradnik do OtherDrops  https://www.youtube.com/watch?v=kE3OVT6dBJ4 ) . Pomysł taki na szybko . 

Opublikowano

@Gigoss co do sklepu i twojego pomysłu nie jestem jednak przekonany :/ Chyba, że dużo graczy by tak chciało.

Mustang is maj konik

9EN2PJt.png

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngMetsh pisząc posty takie jak ten, sam zaśmiecasz to forum. Jeśli jesteś tak pewny swoich racji, znajdź mi drugi taki sam temat. Czekam.

Co do tematu, jeśli sklepy wypalą, choć tego nie widzę :/ to może jeszcze pomyślę nad stoiskami graczy ze swoimi sklepami. Takie stoiska do wynajęcia.

Mustang is maj konik

9EN2PJt.png

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngMetsh pisząc posty takie jak ten, sam zaśmiecasz to forum. Jeśli jesteś tak pewny swoich racji, znajdź mi drugi taki sam temat. Czekam.

Co do tematu, jeśli sklepy wypalą, choć tego nie widzę :/ to może jeszcze pomyślę nad stoiskami graczy ze swoimi sklepami. Takie stoiska do wynajęcia.

Jest to twój serwer , nie mój . Twoje pomysły ja tylko proponowałem .

@Gigoss co do sklepu i twojego pomysłu nie jestem jednak przekonany :/ Chyba, że dużo graczy by tak chciało.

Jest to twój serwer , nie mój . Twoje pomysły ja tylko proponowałem . :)

Opublikowano

@ref, jeśli głosujecie za sklepami to napiszcie co byście chcieli w nich zobaczyć...

Mustang is maj konik

9EN2PJt.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...