Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Crash programu gdy wchodzę na niektóre serwery

lolipop10

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam dość nietypowy problem, mianowicie, niektóre serwery (niestety większość) na które wchodzę po prostu zawieszaja mi cały komputer... wpisuję IP, Connect wchodzę na serwer i zostaje w poczekalni... lag jest na tyle potężny że pomaga jedynie restart laptopa (nie mogę ruszać myszką, nawet godzina się po 5minutach nie zmienia) czy ktoś wie jak mogę temu zaradzić?

PS zauważyłem że większość serwerów które mi nie działa mają sporo slotow, po prostu są gigantyczne xD za to te małe serwery na których siedzi zazwyczaj nie wiele osób działają bez problemu. Ale bez przesady czy serwery team speak zjadają mi aż tyle ramu? Potrafię siedzieć na kilku serwerach, z odpalona przeglądarka, grając w coś i nie ma problemu A niektóre serwery zawieszaja mi laptopa nawet jak nic innego nie mam włączonego.

18438724560545478762_thumb.jpg
Opublikowano

Na pewno nie zależy to od slotów.

Próbowałeś wyłączyć zaporę systemową i antywirusa przed włączeniem programu i połączeniem się z serwerem?

Opublikowano

Tak, reinstall również, uruchamialem jako administrator. W te podstawowe czynności już sie bawiłem :p generalnie problem występuje od dłuższego czasu, wcześniej nie pisałem po forach bo albo próbowałem sam coś z tym zrobić albo sobie odpuszczalem Ale niestety zbytnio się nawarstwilo i muszę jakoś rozwiązać ten problem A nie mam pojęcia jak ;c

18438724560545478762_thumb.jpg
Opublikowano

Jeżeli dzieje się tak tylko w przypadku dużych serwerów to polecam wejść w start > uruchom > %appdata% > TS3CLIENT i pousuwać wszystkie ciastka związane z TS'em. Być może tam właśnie się coś zapchało, dlatego występuje crash przy ładowaniu dużych kanałów.

Pozdrawiamy.

Afera.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...