Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wrazenia z gry BDO :)

Gandalf777

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jak tam Wasze poczynania ? :)

Ja obecnie robie juz 3 postac heh 

Pierwszy raz zagralem Wiedzma ^^ Super sprawa ale tak namieszalem ze zalozylem nowa :P

Druga postac byl Sorcerrer czyli Mag jak kto woli ;p Szczerze nie za bardzo mi pasuje tyle klikania od 1 do 9 mnostwo skilli nie mowiac o combo :D

Wiec wrocilem do Wiedzmy ktora robie od nowa bo gra sie nia bardzo widowiskowo :) Co do PvP to mnie nie interesuje bo zanim ogarne caly tez piekny swiat to pewnie troche minie :)

Co do samem gry jesli ktos sie zastanawia czy zagrac to mu powiem ze takiej gry to nie widzialem nigdy ;o

Wydaje mi sie ze pochlonie ona spora czesc mojego czasu :)

Jedynie co zaluje to ze nie kupilem paczki za 50e bo naczytalem sie jakiegos imbecyla ze wystarczy ta za 30e bo konai latwo mozna ogarnac ;dd ( ogarniam caly czas i dalej nie ogarnelem ^^)

i to ze peta mozna tanio kupic ( gowno prawda ) .

Wiec jesli tez ktos sie zastanawia nad paczka 30e a 50e niech wezmie ta za 50e :)

Pozdrawiam serdecznie :)

P6yiSdK.jpg

Opublikowano

Ja się przyznam, że umarłem z nudów (grałem na guest passie). W fabułę nawet się nie wgłębiałem, system walki jest fajny, ale jest za dużo combosów, tzn. bijesz głową w klawiaturę, i kosisz wszystkich. Niemiłosiernie liniowa, idziesz z punktu A do B, mordujesz wszystko, B do C itd. W innych grach równoważy to fakt, że w każdym z punktów dostajesz nowy przedmiot. Tutaj system ekwipunku jest mocno okrojony, i w zasadzie wyglądasz tak samo. Krótko mówiąc, na ten moment jest to gra bardzo mocno średnia, twórcy ją zniszczyli chciwością. W tym momencie daję 5/10. Za tą cenę można sobie spokojnie kupić 1-2 abonamenty do WoWa/FFXIV, i będzie to lepsza inwestycja.

Edit

Jeszcze dodam, że jest to bardzo dobry sandbox, ale słaby rpg.

Edit

@duale Grałem tylko Valkyrią do 15 poziomu. Do tego momentu tak to właśnie wyglądało. 

Edit

@TheLob Gra może być sandboxem, i jednocześnie być liniowa. A takie rarytasy jak rybołówstwo, alchemia, gotowanie, czy nawet bycie stolarzem jest w FFXIV, i jakoś nikt tej gry nie chwali. To po prostu nie jest gra dla wszystkich, dlatego mi się nie podoba. Największym problemem jest tutaj brak normalnego systemu ekwipunku, a takie rzeczy sobie w grach mmorpg cenię. 

Też problemem może być hype, bo gra była dość mocno hypowana, typu nextgenowy mmo, a dostaliśmy po prostu średniaka. Jest to grywalne, ale nie dla każdego.

Opublikowano

System walki wyglądał fajnie na filmikach, jednak w rzeczywistości nie jest aż tak fajny a po kilku godzinach w zasadzie się nudzi. Questy są śmieszne w dodatku gra prowadzi cię za rączkę cały czas. Miał być next gen (nigdy w to nie wierzyłem) a wyszedł zwykły przeciętniak w tej grze nie ma nic nadzwyczajnego. Grafika jest jedyną rzeczą, która wyróżnia grę na tle innych ale i tak mam do niej zastrzeżenia, mianowicie świat ładuje się naszych oczach co mnie strasznie denerwuje, cały czas się coś wczytuje i trawa/krzaki wyskakują z pupy. 

没我爱

Opublikowano

Według mnie system walki jest bardzo fajny, zadowala mnie i nie mam na co narzekać. Questo oraz gra być może momentami jest monotonna i żmudna aczkolwiek nie jest tak źle, a w większej grupce gra się naprawdę przyzwoicie. Warto mieć też na uwadze, że gra ciągle będzie ulepszana i jeszcze wiele dobrego oraz złego przed nią - co więcej jeżeli twórcom uda się doprowadzić grę do bardzo dobrego stanu, to są plany wejścia w eSport.

Opublikowano

ale jest za dużo combosów, tzn. bijesz głową w klawiaturę, i kosisz wszystkich.

Kolega jest pewny swojej opinii? Przykładowo Sorcerem niektóre combo są tak złożone, że trzeba się nieźle napocić aby je opanować, nawet w w grze rangerem. który w większości MMO jest żmudny i łatwy, tutaj przez pryzmat innych klas też jest łatwiejszy jednak jest np combo z penetrating wind które ma wiele kombinacji i wlele efektów, niektóre sprawiają więcej problemów w opanowaniu, inne mniej. Mieszanie tego umiejętnie z blasting gustem to nie jest zwykłe spamowanie klawiatury, umiejętny kiting także bardzo wiele znaczy. Szybkie  kombinacje na dobicie uciekającego przeciwnika z około 60 metrów. Są AOE do Mass PvP, których nie użyjesz np w 1vs1 lub małych PvP, dodatkowo przy tak dynamicznej rozgrywce trzeba też się skupić na ciągłym namierzaniu przeciwnika - a w tej grze praktycznie każdy przemieszcza się błyskawicznie z boku na bok. Nauka skilli to jedno ale nauka ukrytych combo za pomocą kombinacji klawiszy do drugie, często zajmuje więcej praktyki niż wygląda to np na filmikach ale owocuje w przyszłości.

Zgaduję, że kolega nawet nie dobił 45 lvl żeby PvP przetestować, a gra do 50 lvl to w rzeczywistości tylko wstęp bez wielu skilli na dodatek z powodu braku SP, nie mamy jeszcze Mediah Patch i Valencia contentu gdzie dochodzi więcej broni i rodzajów ekwipunku, nie wspominając o świecie.

Nawet kolega nie wziął udziału w PvP i już twierdzi, że kosiłby wszystkich, bardzo wiarygodny człek ;)

Co do kostiumów to brakuję mi jednak starego stylu z dawnych MMO gdy człowiek z dobrym setem w mieście wzbudzał zainteresowanie połowy osób, no ale cóż jesteśmy w erze MMO z kostiumami od paru lat. Jedyne co możecie zrobić to przemalować swój set za pomocą farbek, więcej szukajcie w poradnikach np Black Desert Dye system.

Opublikowano

Ja się przyznam, że umarłem z nudów (grałem na guest passie). W fabułę nawet się nie wgłębiałem, system walki jest fajny, ale jest za dużo combosów, tzn. bijesz głową w klawiaturę, i kosisz wszystkich. Niemiłosiernie liniowa, idziesz z punktu A do B, mordujesz wszystko, B do C itd. W innych grach równoważy to fakt, że w każdym z punktów dostajesz nowy przedmiot. Tutaj system ekwipunku jest mocno okrojony, i w zasadzie wyglądasz tak samo. Krótko mówiąc, na ten moment jest to gra bardzo mocno średnia, twórcy ją zniszczyli chciwością. W tym momencie daję 5/10. Za tą cenę można sobie spokojnie kupić 1-2 abonamenty do WoWa/FFXIV, i będzie to lepsza inwestycja.

Edit

Jeszcze dodam, że jest to bardzo dobry sandbox, ale słaby rpg.

Edit

@duale Grałem tylko Valkyrią do 15 poziomu. Do tego momentu tak to właśnie wyglądało. 

Jak tacy hipokryci mogą się wypowiadać? Czytałeś chociaż kilka linii dialogowych NPC'ków? Każdy ma inną. W grze jest około 10k questów, nie typu "zabij i wróć". 

No to sandbox czy w końcu liniowa gra? Możesz robić tutaj co Ci się jawnie podoba - od gotowania, alchemii aż po rybołóstwo, zwiedzanie czy łapanie koni. Wracaj do wowa ;)

qwjHB.jpg

Opublikowano

Gra się ciekawie. Jest bardzo dużo do roboty, wiele ciekawych i nowych rzeczy w MMO'sie. Jak właśni pracownicy oraz cały ten system handlu i zbierania zasobów oraz kupywania domów i budynków do różnych rzeczy.
Ma duży potencjał szczególnie w nadchodzących updejtach. Może być hitem MMORPG!

Sygnaturka.png

Opublikowano

@duale @TheLob
Panowie, ten temat nie jest do KOMENTOWANIA i oceniania opinii innych graczy, tylko do wyrażania SWOJEJ opinii. Napiszcie mu to na PW, a nie tu. Reported.

@Temat
Nie grałem długo, ale grało się przyjemnie i wszystko wyglądało ciekawie ;) Niestety przez niezbyt dobre zoptymalizowanie gry nie jestem w stanie zagrać przy większej ilości osób, dlatego nie kupiłem tej gry, ale chętnie bym w nią grał ^^

@Edit
Do pana pode mną. Czeba odróżniać komentowanie i ocenianie od zwrócenia uwagi ;)

Opublikowano

@duale @TheLob

Panowie, ten temat nie jest do KOMENTOWANIA i oceniania opinii innych graczy, tylko do wyrażania SWOJEJ opinii. Napiszcie mu to na PW, a nie tu. Reported.

@Temat

Nie grałem długo, ale grało się przyjemnie i wszystko wyglądało ciekawie ;) Niestety przez niezbyt dobre zoptymalizowanie gry nie jestem w stanie zagrać przy większej ilości osób, dlatego nie kupiłem tej gry, ale chętnie bym w nią grał ^^

W moim poście wyraziłem i opinie nt. gry ;). Teraz robisz to samo.

Tak jak mówiłem, gra jest świetna ale wymaga znajomości j.ang.

qwjHB.jpg

Opublikowano

Szczerze to ja kupiłam tą grę tylko przez znajomych.

Nawet jej nie widziałam a już ją wtedy kupiłam i to był Mój mały błąd.

Pierwsze co mi się nie spodobało to, to że klasy są przypisane do płci.

Później przy tworzeniu postaci denerwowało mnie robienie oczu u Tamerki, męczyłam się z tym chyba 15 min.

Gdy weszłam już do gry, z początku wydała mi się troszkę nudna i nawet mi się nie chciało expić, więc pierwsze co zaczęłam robić to łowiłam.

Dopiero później gra zaczęła mnie wciągać. Patrzyłam na poradniki, uczyłam się łapać dzikie konie, rozmnażać je, składać tratwę czy też crafcić.

Teraz mogę śmiało powiedzieć że ten zakup w ciemno, okazał się bardzo dobry i jak najbardziej mogę polecić innym grę, którzy się jeszcze wahają.

Jedyna rzecz która mnie od początku wkurzała w tej grze i do tej pory denerwuje, to te piekielne boty na chacie ..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...