Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Liga haxbalowa

Gość horzel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry, ta sugestia służy raczej zapoznaniu się z odbiorem użytkowników na pomysł który już garstka osób próbuje lub pragnie wprowadzić od jakiegoś czasu, a teraz kiedy mpcball jest i ma się dobrze, wydaje mi się ze nie znajdziemy lepszego czasu aby coś z tym działać.

Ogólnie, haksbal na forumku służy raczej do tego aby tworzyć pokoje i sobie grywać, dla zabawy i dla rozluźnienia #istny #patola czasem się też jakiś turniej trafi,  a w międzyczasie po za mpc są tworzone forum gdzie trwają i maja sie dobrze pełnoprawne ligi haxbalowe, w przeróżnych systemach 3v3 4v4 i tak dalej. Są strimy, są rankingi, wiadomo wszystko jest organizowane bardzo fajnie, klarownie i nie ma ogólnie na co narzekac, dlatego pomyślałem sobie razem z chłopakami co grywamy sobie tutaj na forum czy by  w dziale mpcballa nie  zrobić sobie  naszej takiej własnej ligi, jest tutaj pare osób które mają jakas range funkcyjna na wlasnie takim forum haxbalowym, oczywiscie po za mpc, to by mogli szepnąc słówko tu słowko tam i więcej osób z tamtych lig przeniosło by się do nas, co równa się profitom dla samego forum. Wiecej userow, wiecej aktywnosci postów i tak dalej i tak dalej. Tak jak mówiłem wcześniej, nie ma żadnych konkretnych planów i chciałem się tylko  spytać czy dla użytkowników i tych którzy grają i tych którzy nie grają takie coś, wygląda na coś dobrego i możliwego do zrealizowania. Rozumiem ze trzeba osób z chęciami aby to wszystko dobrze prosperowało ale takie osoby na 100% się znajdą, ja sam mogę wziąć na siebie odpowiedzialność jeśli zajdzie taka potrzeba.

Bo skoro już jest jakiś dział, określany jako projekt mpc a do tej pory jedyne co się udało zorganizować w związku  z tym to zimowy turniej haksbala, to może warto sprobowac z czymś nowym, czymś stałym co będzie miało racje bytu i zapewni jeszcze większą rozgrywkę i rywalizacje na forum.

Piszę tą sugestię bo gram w ta grę bardzo długo i wiem że ta cześć srodowiska ma naprawde spory potencjał ktory mpc może wykorzystać, dlaczego by z tego nie skorzystać?

wszystkie krytyki nawet te bezsensowne beda mile widziane, kazda opinia bedzie cenna i brana pod uwage takze wysilcie sie i napiszcie spk komentarz dzieki

Opublikowano

ja jestem w 100% za, fajnie by bylo stworzyc jakas lige, do tego rankingi oraz wszystkie mecze nagrywac aby nie bylo watpliwosci co do rankingow, super pomysl. duze TAK

Opublikowano

Jest już kilka lig w Polsce, nie ma sensu robić kolejnej. Nie

aktualnie w klasycznym stylu 3v3 działa tylko jedna

Opublikowano

Od siebie powiem, że cały ten projekt mpcball jest spóźniony o jakieś 2-3 lata :) 

Wtedy była możliwość wypromowania forum wśród graczy haxball'a, a kto wie.... może i mpcforum byłoby teraz najpopularniejszą ligą. 

Teraz trzeba się będzie bardzo postarać, aby poziom gry i poziom społeczeństwa były co najmniej dobre. Zwłaszcza, że thehax się dobrze trzyma. 

Już nie ma tylu graczy, żeby dwie ligi były ze sobą równoważne i miały podobny prestiż. 

Na temat lig z wymyślnymi mapami się nie wypowiadam, bo według mnie to kaleczenie haxballa :) 

PS Jednak jeśli ludzie się tu zdecydują na jakąś ligę to chętnie mogę pomóc przy organizacji, moderacji etc.. Mam niemałe doświadczenie w tej gierce :)

Opublikowano

Na nie. Kolejny pomysł ala developers team, byleby rangi były. Później nic się nie dzieje. Kilka osób będzie zainteresowanych i tyle. Szkoda czasu.

Opublikowano

Mam podobne zdanie co kolega wyżej. Trudno by było zaoferować graczom z doświadczeniem coś czego nie ma np. dehaks. A z kolei początkujący gracze mogą się szybko zniechęcić zaawansowanym poziomem innych (np. Basille, Mentos, pestka i nie chwaląc się ja). Średnio to widzę i po prostu wstrzymam się od głosu.

pozdrawiam heniuś

Opublikowano

Na nie. Kolejny pomysł ala developers team, byleby rangi były. Później nic się nie dzieje. Kilka osób będzie zainteresowanych i tyle. Szkoda czasu.

Niestety muszę zgodzić się z użytkownikiem lolens.

Jeżeli w zamiarze takiej ligi nie będzie żadnych rang określających przynależenie, tak jak wskazano w cytowanym tekście, to wtedy jestem za.

1980497.jpeg
Opublikowano

Napisałem taką sugestię jako gracz który chciałby pograć w takiej lidze, naprawdę mocniej wyjebane na wszelkie rangi moderacyjne albo uprawnienia mieć nie mogę.

Opublikowano

Co za żałosne stwierdzenie. Nie mogę tego ująć inaczej. Co mnie obchodzi jakaś ranga? Będę super, fajny itd? Zacznijcie mysleć ludzie bo ranga nic nie daje, a to kto ją ma, tymbardziej że ta akurat nic by nie znaczyła, nie powinno was obchodzić. Jestem zdecydowanie za. Czy to z rangą, czy nie. Bez różnicy. Chcemy pograć, pobawić się w naszym forumowym gronie, tyle ode mnie. Tak.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Co za żałosne stwierdzenie. Nie mogę tego ująć inaczej. Co mnie obchodzi jakaś ranga? Będę super, fajny itd? Zacznijcie mysleć ludzie bo ranga nic nie daje, a to kto ją ma, tymbardziej że ta akurat nic by nie znaczyła, nie powinno was obchodzić. Jestem zdecydowanie za. Czy to z rangą, czy nie. Bez różnicy. Chcemy pograć, pobawić się w naszym forumowym gronie, tyle ode mnie. Tak.

To w czym rzecz? Przeczież macie mpcball? Co miałoby być tutaj, co przyciągnęłoby innych graczy?

PS Mam swoje zdanie i tyle. Nie musisz się z nim zgadzać, tak jak ja z twoim.

Opublikowano

Z tego co widzę, prawie wszyscy co pogrywają w Haxball'a są na tak. 

Jedyne można, by nie dodawać żadnych rang/plakietek, etc. przez to. Jak nie będzie plakietek to na tak.

Opublikowano

Co wy macie z tymi rangami? Wylizalibyście dupsko równo każdemu tutaj żeby mieć jakikolwiek kolorek, na mpc to i tak kolor to nic nie daje bo jest masa bardziej ogarniętych ludzi z przekreślonym nickiem czy jako zwykły użytkownik niż Ci którzy pełnią tutaj jakieś funkcje. Chcemy się pobawić w gronie userów mpc, skoro przecież jest antaris i powstaje jakiś majnkraft to równie dobrze skoro jest mpcball można do niego podłączyć mini ligę.

A propo rang, skoro nie chcecie dawać rang to niech się tym GM zajmują.

Arcymistrz
Opublikowano

spoko, o ile globale nie będą w to próbowali ingerować bo wiemy jak to sie skonczy xD

Trudno wymagać braku nadzoru ze strony administracji przy czymś, co działałoby pod szyldem MPC. 

Nikt się nie przejmuje do czasu, aż zacznie się znowu rzucanie papieżem czy umyślne próby naciągania wszystkiego. Do tego gracze haxballa mają swoje humorki i to by się szybciej rozleciało niż MPC Smie Team. 

Nikomu nie chce się wchodzić wszędzie, chyba że będzie to konieczne. Rozróżniać należy celowe wyrządzanie szkód forum, użytkownikom lub innym, a zachowaniem na adekwatnym dla graczy hb poziomem. Czyli nie za wysokim :makka: #nooff

Opublikowano

Tylko że to nie musi miec rozmachu jak jakikolwiek mpc team, to może być równie dobrze coś w stylu Redakcji Anime, byłby sobie jeden opiekun ktory by tym zarzadzał, zrobiło by się dodatkowy poddział o nazwie Liga  w mpcballu i tam był by temat z rekrutacja przypięty, drugi tak samo przypięty  z regulaminem rozgrywek i tabela graczy, no i gracze by sobie rywalizowali grając mecze 1v1, wrzucali by nagranie ten opiekun by to sprawdzał aktualizował tabele i jakoś  by to wszystko sprawnie działało cos w ten desen mi sie widzi jak tak pomyslalem na szybko

Przestancie mówić jakby rozchodziło się o tworzenie kolejnego dupnego projektu na miare hurr durr antarisa bo w gruncie rzeczy takie coś jest naprawdę tylko dodatkiem. Jak mamy zacząc to powoli czyli tak jak napisałem wyżej, bo ktoś w to grać musi zeby to działalo, a jak bedzie wiekszy  odzwe czy coś to sie potem pomyśli.

@Why

spoko, mamy z*****a opinie ale nic nie stoi na przeszkodzie zeby to naprawić, zaryzykujcie bo to przecież nic wielkiego a jak ktoś bedzie probował szalec, to najwyzej się go skutecznie uciszy  a karawana pojedzie dalej

Opublikowano

spoko, o ile globale nie będą w to próbowali ingerować bo wiemy jak to sie skonczy xD

Trudno wymagać braku nadzoru ze strony administracji przy czymś, co działałoby pod szyldem MPC. 

Nikt się nie przejmuje do czasu, aż zacznie się znowu rzucanie papieżem czy umyślne próby naciągania wszystkiego. Do tego gracze haxballa mają swoje humorki i to by się szybciej rozleciało niż MPC Smie Team. 

Nikomu nie chce się wchodzić wszędzie, chyba że będzie to konieczne. Rozróżniać należy celowe wyrządzanie szkód forum, użytkownikom lub innym, a zachowaniem na adekwatnym dla graczy hb poziomem. Czyli nie za wysokim :makka: #nooff

Nie wiem czy Ty chciałeś urazić Nas wszystkich graczy haxballa czy co, ale pisząc takie posty pokazujesz swój poziom. Nie pisz ogólnikowo, każdy ma swój rozum i każdy odpowiada sam za siebie, nie rozumiem zupełnie zdania

Nikt się nie przejmuje do czasu, aż zacznie się znowu rzucanie papieżem czy umyślne próby naciągania wszystkiego.

Chyba coś CI się pomyliło, bo o ile dobrze pamiętam to dordo nie gra w hb to po pierwsze, po drugie "umyślne próby naciągania wszystkiego"  proszę Cię, ale to chyba pomyliłeś Nas ze swoim kolegą z administracji.

Do tego gracze haxballa mają swoje humorki i to by się szybciej rozleciało niż MPC Smie Team.

Przeczytaj najpierw ze zrozumieniem treść pierwszego postu, a później komentuj.

Rozróżniać należy celowe wyrządzanie szkód forum, użytkownikom lub innym, a zachowaniem na adekwatnym dla graczy hb poziomem. Czyli nie za wysokim

Ładnie wszystkich oceniasz widzę, ale co mnie najbardziej zabolało to, że obrażasz wszystkich graczy hb, którzy nawet nie wypowiadają się na tym forum, ale co tam poziom ich kultury " nie jest za wysoki", ale ja Ci powiem tak, najpierw spójrz na swój poziom i swoich kolegów z administracji, a później oceniaj innych.

805491408806070489277.png

Opublikowano

Patrząc nawet na status @1373230489-U611928.pngBasille jestem na nie. Nie ma po co zaśmiecać forum. Chcecie grać w swoim gronie, to macie mpcball, na którym możecie grać w swoim gronie. Chyba tyle wystarczy. 

@1373230489-U611928.pngBasille w większości wypowiadają się gracze hb, bo nikogo innego to nie obchodzi.

Czemu status usunąłeś? 

Opublikowano

Patrząc nawet na status @1373230489-U611928.pngBasille jestem na nie. Nie ma po co zaśmiecać forum. Chcecie grać w swoim gronie, to mapie mpcball, na któym możecie grać w swoim gronie. Chyba tyle wystarczy. 

chyba jednak nie bo chciałbym wysłuchac opinii jeszcze kilku innych osób, po za tym mój status nie ma absolutnie nic wspolnego z ligą haxbalową czy również z samym haxbalem tylko z debilizmem pewnego uzytkownika. Ale ten temat podlega pod etykiete kmwtw.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...