Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc dotycząca tworzenia map adventure - command block.

macioo19

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , czy zna się ktoś dobrze na command blockach bo tworzę mapy do minecrafta tego typu ale nie wiem czy jest możliwość zrespienia mobów falami przykładowo : Mam zbudowany dom i chcę zrobić fale mobów w nim czyli chodzi o to ze po wlączeniu gry spawnią  się 3 moby i dopiero po zabiciu 3 tych mobów leci 2 fala z mobami ale nie czasowo tylko jak znikną te 3 moby dopiero wtedy ma włączyć się kolejna fala mobów czy jest możliwość ustawienia command blocka tak aby wykrywał moby które zginą ? i zrespieniu kolejnej fali po nich ? 

Opublikowano

Pewnie się da, nie siedzę w command blockach od roku, ale myślę, że wystarczy zrobić scoreboard i np. ustawiasz, żeby się zrespiło 20x zombie, później, jeżeli w scoreboard wyjdzie, że gracze zabili 20 zombie, to command block to sprawdza i jeżeli wyjdzie prawda, to spawnuje kolejną falę.

Kolejne fale zbudujesz na tej samej zasadzie, z tym, że ustawiasz commandblocka, żeby np. po zrespieniu się drugiej fali wykrywał, czy gracz zabił 40 mobów itd.

Nie jestem pewny, czy to optymalny sposób, ale tylko taki przyszedł mi aktualnie do głowy.

graphic.png

Opublikowano

Podał byś mi co wkleić do comand blocka zeby tak wyszło ? Bo chce zrobić epickie mapy adventure ale zawsze mam ten kłopot z respieniem mobów ilością i te respienie ich falami -)

Opublikowano

Czy pomoże ktoś mi z tym ? jaki jest kod do command blocka zeby wykrywało ze gracz zabił 20 mobów  i po tym zeby uruchomił się spowrotem 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...