Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

problem z grą H1Z1 Miga Obraz

Dawid-Axe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam  czy  ktoś  może wie  o co  chodzi ? Po uruchomieniu  gry  H1Z1 w menu  cały  czas  mi  obraz  miga we wszystkich  zakładkach  podczas  gry   nie  miga  obraz  ale  gdy  włączę  ekwipunek  to  już   on  miga cały  czas  

czy  ktoś  może wie  o co  chodzi ?

"Ave Ja"

Opublikowano

Podaj specyfikację PC, jaki system, używasz SLI ?

Procek  AMD FX8350  8 Rdzeni  po 4.0

Karta  Radeon  HD 7990 6GB

RAM :  DDR3 8GB

Płyta  Asus M5A97 R2.0

Zasilacz Revolution 87+ 850W   80+ GOLD

"Ave Ja"

Opublikowano

To już wiem w czym problem, H1Z1 nie obsługuje SLI/Crossfire, a Twoja karta składa się z 2x GPU (czyli tak jakby pracuje w tej technologii ale komputer tego nie widzi), będziesz miał problemy z grami nieobsługującymi SLI/Crossfire. Jak znajdę jakieś rozwiązanie na internecie to dam znać.

Edit, możesz spróbować wyłączyć Crossfire w panelu kontrolnym Radeon*, sprawdź czy działa  :v

Opublikowano

To już wiem w czym problem, H1Z1 nie obsługuje SLI/Crossfire, a Twoja karta składa się z 2x GPU (czyli tak jakby pracuje w tej technologii ale komputer tego nie widzi), będziesz miał problemy z grami nieobsługującymi SLI/Crossfire. Jak znajdę jakieś rozwiązanie na internecie to dam znać.

OK co do systemu  to  windows 10  64 bit  :)

"Ave Ja"

Opublikowano

dzis  jak  odpaliłem  gre  bylo  wszystko  normalnie  teraz  odpalam  gre  i  podczas  uruchamiania  pokazalo  mi sie  takie  coś ;

14861835422266566078.png

po czym  znów  zacza  migać obraz

szybciej  tego  nie  bylo i obraz  gry  byl  normalny

"Ave Ja"

Opublikowano

1.Udało Ci się wyłączyć crossfire?

2.Grę patchowałeś przed tym tematem; czy może jest to wynikiem wyłączenia crossfire?

3.Może włączyłeś grę 2 razy albo na klawiaturze coś się przycisnęło,

4.Próbowałeś włączyć i wyłączyć PC?

PS. aktualnie serwery są wyłączone, chyba jakiś bug naprawiają.

Opublikowano

gre dziś  zaktualizowałem byla  aktualizacja

przed chwila  wył komp  i włączyłem 

gdy właczyłem  z paska Radeon Seting po  chwili  pokazało  program  przestał działać

włączyłem  gre  i obraz  był  ok normalnie wszystko

wył  gre  i włączyłem  ponownie  i  już  zaczęło  migać

nie wiem  jak  podczas  gry  bo   sa  off  serwery  all

"Ave Ja"

Opublikowano

Czyli nie udało się wyłączyć crossfire? To poczekaj aż włączą serwery i powiedz mi czy w ustawieniach gry masz zaznaczone "Force single GPU"

Opublikowano

Problem  rozwiązany. Został   wyłączony tryb AMD CrossFire  i wszystko   jest  ok.

Wielkie  podziękowania  dla klejmagic za szukanie rozwiązania :)

"Ave Ja"

Opublikowano

Wracając do tematu  obraz  migający  mam juz  za sobą  lecz teraz  gdy  już  połącze sie  na serwer  i  zaczyna s ie  rozgrywka  w zależności nie raz  po  2  min  nieraz  1 obraz sie zawiesza  nic nie  idzie zrobić i  musze resetnąc kompa  po czym  nieraz  karta  graf sie  uruchamia  jak  by  na  full  i  wentylatory   krecą  sie  też  jak b y  na  full

Ktoś  wie  o co  chodzi ?

"Ave Ja"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...