Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Dreikon

MVP Charlie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

logo.gif

Po ponad dwóch latach pierwszej odsłony Dreikon'a administracja zrobiła Nam wszystkim niespodziankę wypuszczając na rynek "Dreikon - Nowa Edycja". Zdania co do serwera są podzielone i jedni uważają, że to totalny niewypał, a inni wręcz twierdzą, że jest lepszy niż to co było wcześniej.

Czy warto grać na serwerze pada pytanie pod prezentacją, ale jak wiadomo jedni będą go polecać, a drudzy nie, ale konkretnych argumentów nie ma.

By ułatwić nowym decyzje o dołączeniu lub niedołączeniu do serwera proponuję stosować się wg niżej podanego wzoru:

1. ​Jak oceniasz kontakt z administracją gry w momencie, gdy masz problem?
  2. Czy jesteś w stanie kupić sobie wszystko z Item Shopu nie wydając na niego nawet złotówki? I ile średnio czasu poświęcasz na to by kupić np kostium?
  3. Na czym polecasz zarabiać nowym graczom?
  4. Czy uważasz, że jakaś klasa jest całkowicie poszkodowana i nie daje sobie rady ani w PvP, a ni na wojnach?
  5. Co Twoim zdaniem jest wadami tego serwera?
  6. Co Twoim zdaniem jest zaletami serwera?
  7. Jak są rozpatrywane propozycję graczy przez Administrację? Czy wg Ciebie gracze mają jakiś wpływ na serwer, czy jednak Administracja zostaje im obojętna?
  8. Czy wg Ciebie forum serwera działa sprawnie? Widać dominowanie niektórych użytkowników, czy jednak wszyscy są sobie równi?

Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji wszystkich, a na pewno administracja weźmie wszelkie uwagi do siebie.

nlUSIa9.png

Opublikowano

1.na bardzo dobrym poziomie :}

2.dasz rade jak dobrze się weźmiesz to w jakies poltora tyg nawet wcześniej zależy jaka ci cene walną

3.szczerze nie wiem

4.jak jeszce grałem to bm kosa :D teraz podobno był konkrecik balans :p

5.szybko sie nudzi /nie ma czym właściwie handlować

6.duża ilość graczy i aktywna administracja ^^

7.raczej mają

8.tak średnio bym powiedział

Opublikowano

1. Bardzo dobrze odpowiedź otrzymywałem w ciągu max 12H

2. Oczywiście wszystko można kupić w grze. Na chwilę obecną ceny przedmiotów z IS są dość wysokie ale z czasem troszke spadną. Kostium można kupić za 1kkk jest to pół dnia dropu na mapce 100.

3.Ulepki na EQ 115/Zmianki Peta

4. Nie jestem w stanie odpowiedzieć (nie mam takich informacji)

5. Ostatni poziom Alchemii który trzeba ładować olejkami jest to dość uciążliwe

6. Napewno administracja ciægłe aktualizacje eventy naprawianie bugów itp.

7. Pewnie że mają lecz nie zawsze.

8. Raczej wszyscy równi

Opublikowano

Nie będę się stosował do "wzoru" bo napisze to ogólnikowo. 

Dla mnie serwer 2/10. Stary Dreikon był naprawdę bardzo fajnym serwerem, dobrze go wspominam ale ten obecny... Liczyłem, że jako administracja tak dobrego serwera ruszy nieco głową ale kto sprytniejszy to zauważy, że to praktycznie kopia co mi się nie spodobało. Miałem nadzieję, że nas zaskoczą ale się pomyliłem.

Niestety ludzie robiący rework'i serwerów, które sie wybiły prawie nic nie robią, zachęcają nas jedynie nazwą, taka smutna prawda.

Opublikowano

­Powiem tak...

Serwer może i jest świetny, ale mapa na 100lvl to istna patologia.

Co z tego, że są fajne spoty, dużo metków, bossy, skoro wchodząc nawet o 2/3 w nocy spotykam na KAŻDYM ch na spotach dropki 100lvl obstawiane przez 160lvle? Albo po 3-4 osoby bijące się na każdym spocie na każdym CH?

I nikt mi nie wkręci, że jest inaczej, bo już od kilku dni poluje na chociażby jednego bossa. Dopiero o 4-5 nad ranem są wolne bossy (a i tak czasami trzeba się o nie bić i to z 160lvlami).

Także jeśli ktoś ma multum czasu może sobie grać, ja niestety będę powoli rezygnował, gdyż traktuje metina jako zabicie momentami wolnego czasu, a tu musiałbym chyba rzucić szkołę, dziewczynę i przynieść kibel + lodówkę do pokoju żeby czasami nie spóźnić się 2-3 sekundy na respa, bo już niczego nie będzie.

Jak tak z połowa graczy z serwera odejdzie to może wrócę sobie pograć, aktualnie przy tych ludziach bez życia nie ma co próbować nawet.. Jeszcze jak będziesz próbował coś wziąć to Cię zgnoją od najgorszych.   :v

Kultura jest tutaj największą wadą chyba. Raz przejdziesz się na jakąś mapę i nawet z 10-15 osób uda Ci się doprowadzić do zbanowania poprzez zgłoszenia.

Opublikowano

a po ile chodzą ulepki z mapy 100?

Znak Władcy - 40kk

Pedeki 1h - 10kk+

Księgi mocy - 1/2kk

Wierzchy- czapki z bonami /stroje - 500k/1kk 

Cor draconis - 1kk

W zasadzie problem z ilością graczy na mapie 100lvl powoli się rozwiązuję już teraz można coś ubić oczywiście bez ksucia prawie ma szans siedziałem tam 3dni i udało mi się ubić 2 metki solo bossa żadnego. 

Serwer polecam 

Opublikowano

logo.gif

Po ponad dwóch latach pierwszej odsłony Dreikon'a administracja zrobiła Nam wszystkim niespodziankę wypuszczając na rynek "Dreikon - Nowa Edycja". Zdania co do serwera są podzielone i jedni uważają, że to totalny niewypał, a inni wręcz twierdzą, że jest lepszy niż to co było wcześniej.

Czy warto grać na serwerze pada pytanie pod prezentacją, ale jak wiadomo jedni będą go polecać, a drudzy nie, ale konkretnych argumentów nie ma.

By ułatwić nowym decyzje o dołączeniu lub niedołączeniu do serwera proponuję stosować się wg niżej podanego wzoru:

2. Czy jesteś w stanie kupić sobie wszystko z Item Shopu nie wydając na niego nawet złotówki? I ile średnio czasu poświęcasz na to by kupić np kostium?
  3. Na czym polecasz zarabiać nowym graczom?
  4. Czy uważasz, że jakaś klasa jest całkowicie poszkodowana i nie daje sobie rady ani w PvP, a ni na wojnach?
  5. Co Twoim zdaniem jest wadami tego serwera?
  6. Co Twoim zdaniem jest zaletami serwera?
  7. Jak są rozpatrywane propozycję graczy przez Administrację? Czy wg Ciebie gracze mają jakiś wpływ na serwer, czy jednak Administracja zostaje im obojętna?
  8. Czy wg Ciebie forum serwera działa sprawnie? Widać dominowanie niektórych użytkowników, czy jednak wszyscy są sobie równi?

Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji wszystkich, a na pewno administracja weźmie wszelkie uwagi do siebie.

1. 11/10 - administracja zawsze pomaga, ts / gg/ forum / gra - to się ceni ! :)

2. Jestem tego przykładem, mam 2x komplety ( strój, fryz, 2x pety is, obroze exp i pvp ) na wszystko zarabiałem dropiac na mapach, troszeczkę yangów poszło, ale warto było :)

3. Jest poradnik odnośnie zarobków na forum dreikona.

4. Aktualnie myślę, że balans jest wyrównany.

5. Delikatne lagi ( coś widać próbują z tym zrobić, także kwestia dni a zostanie pewnie wyeliminowane)

6. Dobry kontakt z administracją, ciekawy system rozgrywki, multum ludzi, częste wojny, częste ustawki, nie trzeba tyrać dniami i nocami na eq bo wystarczy trochę pomyśleć, pełno sposób na zarobek, można kupić is'a w grze nie wydając ani złotówki, miło spędza się czas. Takich zalet jest o wiele więcej.

7. Administracja ceni opinię graczy oraz użytkowników dlatego kolejny plus, stawiają na głosowanie oraz wypowiedzi po czym ustalają czy zostanie ''x'' wprowadzone czy też nie. :)

8. Forum jest bardzo przejrzyste, wszystko możemy na nim znaleźć, masa aktywnych użytkowników i miły team moderacyjny. Kinia pilnuje forum i świetnie sobie radzi.

Jednym zdaniem : Polecam w chuuuj ! :D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Na czym polecasz zarabiać nowym graczom?

Czy uważasz, że jakaś klasa jest całkowicie poszkodowana i nie daje sobie rady ani w PvP, a ni na wojnach?

Co Twoim zdaniem jest wadami tego serwera?

Co Twoim zdaniem jest zaletami serwera?

Jak są rozpatrywane propozycję graczy przez Administrację? Czy wg Ciebie gracze mają jakiś wpływ na serwer, czy jednak Administracja zostaje im obojętna?

Czy wg Ciebie forum serwera działa sprawnie? Widać dominowanie niektórych użytkowników, czy jednak wszyscy są sobie równi?

1. Bardzo slabo... trzeba czekac tydzien na odpowiedz... Ostatnia skarga na administratora niezostala do dzis odczytana a juz jakies 3 tygodnie czekam.

2. Jestem w stanie, na 1 kostium potrzebuje jakis tydzien gry w to wchodzi handlowanie zeby uzbierac.

3. Denerwowac administracje niech robia eventy bo inaczej ceny skacza jak by ktos je pradem pokopal.. raz ulepek za 5kk potem za 60kk a potem za 10...

4. Tak, Body.

5. Za duzo jaranka i picia przy budowie servera... nic nie przemyslane na nim... róznica w eq jest tak masakryczna ze niema nawet o czym mowic... 20 patchy pozniej... dopiero to poprawiaja dodajac pasy itp..

6. Niema zadnej... Jedynie co to mozna zarobic sobie tam na dzieciach co kupuja konta itp...

7. Nie niemaja... ostatnie patche byly zrobione bez wiedzy servera, to co my piszemy maja gleboko gdzies i biora to co im sie podoba a to co nie to odzucaja... niepatrza sie na to ze to my gramy tam a nie oni...

8. Forum niedziala sprawnie... Administratorzy faworyzuja przydupaskow swoich... Zmieniaja posty zeby unikali warnow... daja warny tym co pokazuja prawdziwa twarz adminow... Administracja tam ma takie prawa jak moderatorzy... robia co chca i to bezkarnie...

Niepolecam servera... 

Nieradza sobie z forum ani serveram... stronki www nawet nieporuszam... miala byc nowa pare miesiecy temu a do dzis to samo stare popsute cos od bombworka gdzie non stop sie cos buguje...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

spoko jest serwer dobry jest kontak z GM i tp POLECAM !!

Odkąd pamiętam, zawsze chciałem być gangsterem. Dla mnie bycie gangsterem było lepsze niż bycie prezydentem Stanów Zjednoczonych.

• 6 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...