Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Eq do pvp na łucznika

Abov3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zna ktoś może jakiś poradnik jak zrobić dobre eq pod pvp, jakoś nigdy do tego nie miałem głowy-

Mam 75lv łucznik, jakie resy i ile % powinienem mieć, łuk, szytlet, zbrojka, biżuteria, osłonki, itp,.

Posiadam Sina +5 (będzie +9)

Zwiada +5

WK +9 full w Atak.

Budżet powiedzmy do 50kk.

Dzięki.

Bywalec
Opublikowano

Budżet powiedzmy trochę mały jak chcesz pełne eq pvp... Na Twoim miejscu zainwestowałbym w jakiegoś oblecha u7+8 i dobre oslo do niego do 90 na nim pociśniesz. Resy to chyba kamienne s5, bo tak będzie najprościej. Zbrojka do lekkiego się szykuj.

5jJNSGS.png

Opublikowano

Ogólnie na łuczniku, to wygląda mniej więcej tak:

1. Resy z B s5 na każdy element, do tego jakieś kamienne s5/morskie s6.

2. Łuk na 63/83/85/88[pvp]/90-95 z największym u i + na jaki Cię stać i ze znośną osłonką.

3. Sztylet na 72/80/88/90-95, jeśli nie grasz sp, które używają sztyletu to może być u5/6+0 tylko pod sl, ale lepiej już mieć ten u6+5/6/7/8 lub u7 jeśli fundusze pozwalają.

4. SP pod pvp, najlepiej te, którym najlepiej Ci się gra, to sp kupujesz najlepsze, resztę warto mieć nawet +9.

5. Zbroja robi małą różnicę czy masz u5+5 czy u6+5, dopiero u7 jest lepsza ze względu na osłonki z ogólnym resem i %do uników, zbroja na łuczniku jest ważna, ale nigdy nie może być ważniejsza od łuku, lepiej mieć łuk u7+8 i arma u6+5 niż łuk u6+8 i arma u7+8.

6. Biżuteria na 73/4/5 z hp, krytem i zmniejszeniem zużycia many/maną/reg. hp

7. Wróżki najlepiej mieć minimum te 50% każdą, a z czasem zmieniać na 70/80, bo naprawdę mocno zwiększają DMG.

Może nie jest to wg. budżetu ale powinno nakierować cię co kupować po kolei. Najważniejsze są resy, potem łuk i sztyl itd.

Lepiej kupić raz a dobrze, niż 20 razy zmieniać eq i tracić przy tym hajs.

Opublikowano

Ogólnie na łuczniku, to wygląda mniej więcej tak:

1. Resy z B s5 na każdy element, do tego jakieś kamienne s5/morskie s6.

2. Łuk na 63/83/85/88[pvp]/90-95 z największym u i + na jaki Cię stać i ze znośną osłonką.

3. Sztylet na 72/80/88/90-95, jeśli nie grasz sp, które używają sztyletu to może być u5/6+0 tylko pod sl, ale lepiej już mieć ten u6+5/6/7/8 lub u7 jeśli fundusze pozwalają.

4. SP pod pvp, najlepiej te, którym najlepiej Ci się gra, to sp kupujesz najlepsze, resztę warto mieć nawet +9.

5. Zbroja robi małą różnicę czy masz u5+5 czy u6+5, dopiero u7 jest lepsza ze względu na osłonki z ogólnym resem i %do uników, zbroja na łuczniku jest ważna, ale nigdy nie może być ważniejsza od łuku, lepiej mieć łuk u7+8 i arma u6+5 niż łuk u6+8 i arma u7+8.

6. Biżuteria na 73/4/5 z hp, krytem i zmniejszeniem zużycia many/maną/reg. hp

7. Wróżki najlepiej mieć minimum te 50% każdą, a z czasem zmieniać na 70/80, bo naprawdę mocno zwiększają DMG.

Może nie jest to wg. budżetu ale powinno nakierować cię co kupować po kolei. Najważniejsze są resy, potem łuk i sztyl itd.

Lepiej kupić raz a dobrze, niż 20 razy zmieniać eq i tracić przy tym hajs.

-Jezeli masz zamiar grac pvp sinem, to najlepiej jakbys zainwestowal w sztylet na 85lv ze wzgledu na spory krytyk.

-Luk na 85 odpada, bo jest to kompletna porazka jezeli o pvp mowa. Najlepiej zainwestowac w ten luczek na 88[PvP], ktory de facto spisuje sie lepiej od klina.

-Nie moge sie tez zgodzic z tym, zeby na luczniku nie zwracac uwagi na zbroje. Majac do wyboru luk u7+8 i armor u7+8 zdecydowanie wybralbym armor, a dlaczego ? A dlatego, ze lucznik sam w sobie ma spory dmg i na u6 mozna ladnie walnac, a z obrona jest u niego kulawo. W mojej ocenie lepiej jest utrzymac sie dluzej z armem u7(z odpowiednia oslona ofc), i zrobic ostatecznie wiecej dmg, niz zlozyc sie na kryt bona od mnicha i nie zrobic nic.

Opublikowano

Miałem okazję posiadać jednego z topowych kroków na s1 i jeden z topowych pustynów, gdy miałem kroka u7+8 i pustyna u6+8 to praktycznie każdy mnich z przeciętnym eq u5/6 dawał mi radę, natomiast mając kroka u5+7 i pustyna u7+8 spokojnie ubijałem tych mnichów i dawałem nawet radę ludziom 90+, a dmg który we mnie wchodził był bardzo porównywalny (te same reski i biżu, oczywiście reski z b5 s5/6 i biżu na kryta i hp). Wiec na -90 arm jest kwestią mało ważną na łuku, oczywiście nie latamy w u1+3 czy czymś takim, ale po prostu mówię, że lepiej już w ten łuk zainwestować i polepszyć najlepszą cechę łucznika jaką jest niewątpliwie atak.

Opublikowano

Miałem okazję posiadać jednego z topowych kroków na s1 i jeden z topowych pustynów, gdy miałem kroka u7+8 i pustyna u6+8 to praktycznie

każdy mnich z przeciętnym eq u5/6 dawał mi radę, natomiast mając kroka u5+7 i pustyna u7+8 spokojnie ubijałem tych mnichów i dawałem nawet radę ludziom 90+, a dmg który we mnie wchodził był bardzo porównywalny (te same reski i biżu, oczywiście reski z b5 s5/6 i biżu na kryta i hp). Wiec na -90 arm jest kwestią mało ważną na łuku, oczywiście nie latamy w u1+3 czy czymś takim, ale po prostu mówię, że lepiej już w ten łuk zainwestować i polepszyć najlepszą cechę łucznika jaką jest niewątpliwie atak.

Co ty pierdolisz mu za glupoty...

#topic

Lucznik pierwsze co to arm , ta klasa polega na luczniku, co mu mnich zrobi jak ona ma osl 20+ unikow i deffa ew ogolny res , reski z b . i luk. Najlepiej u6/7. Ale tym u5 tez bedzie ich konczyl jak sobie sl zrobi pod sp do pvp i bd juz powiedzmy ze dobry..

Kur*a Moje Pole !

Wyjazd W Pole !

;)

Opublikowano

Colors ma racje. Stereotypem jest to, że łucznik polega na ataku. Pomimo iż DMG ma naprawdę ciekawe to kiepski arm sprawia, że pada on na dwa skille. Lepiej jest zainwestować w dobrego arma aniżeli w boski łuk.

Btw pewnie Twoje pvp z top klinem czy czym tam polegały na stunach. Wbiło oszołomienie = dawałeś radę go ściągnąć zanim typek się obudził. Zaś jak już do Ciebie doskoczył to niestety byłeś 100 golda w dupke

r9n9FM7.jpg

Opublikowano

Endziu ma rację bo łucznik musi mieć ten dmg a to,że postoi te parę hitów dłużej to i tak za dużo mu nie da.Łuk jest ważniejszy od arma.

Opublikowano

Arm mniejszy niz u7 nie daje mozliwosci wbicia mocnych unikow, a to na luczniku podstawa. Roznica defa miedzy u6 a u7 jest znikoma, ale dodatkowe 20~25% uniku na wszystko daje sie odczuc, szczegolnie u lucznika gdzie unik bazowy jest bardzo wysoki.

P.S

Endziu z calym szacunkiem, ale skoro Twoj arm u5 spisywal sie porownywalnie do wczesniejszego u7, to musisz nauczyc sie dobierac oslony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...