Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Kindred

titeczeK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najwieksza zaleta jest zadawanie procentowych HP. Ma porządne counter ganki, dobry clear. Największym minusem jest to, że Kindred jest squishy ale rekompensacja jest w ulcie.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

+ Wysoka mobilność.

+ Duży dmg z nieskończonym skalowaniem dzięki marce wiecznych łowców (pasywce). 

+ Artyficjalny tank z ultem.

+ Duży sustain w dżungli, dobry clear.

+ Dobre ganki, duży potencjał do frist blooda w early game. 

+ Ult może uratować członków drużyny przed burstem magów oraz zabójców.

+ Duży snowball.

- Bardzo squishy.

- Krótki zasięg.

- Ult jest trudny do użycia, w sensie że możesz nawet zabić całą swoją drużynę, coś w stylu Barda.  

- Wymaga dobrych mechanik oraz dobrej kontroli mapy (marki).

- Pasywka widoczna przez przeciwników.

- Nie ma CC poza slowem z E oraz nie ma żadnego narzędzia do dobrego engage'u w późniejszych fazach gry.

- Wolny comeback jeśli jesteś w tyle.

- Będąc ADC w dżungli, stwarza potrzebę grania bohatera na frontline ze strony innej linii. 

TIP: Polecam:

1. Praktykować kontrole mapy aby uzyskać jak najwięcej stacków na pasywce.

2. Early gank (lvl 3, większość razy kończy się pierwszą krwią).

Opublikowano

Build dobry z zalecanych?

Masterki takie jak na jungle czy raczej def?

I ostatnie, kiedy używać ulta żeby nie zabić drużyny i go nie zmarnować?

Opublikowano

Jest wiele masterek na Kindred, spróbuj takich:

b89079e92558ac1efabca8b67af4fd44.png

Ponieważ Kindred jest starsze squishy, wiele osób bierze Strengh of the Ages żeby trochę HP nabrać, spróbuj tego jak cie te z góry nie przekonają. Lecz jak już napisałem, jest wiele masterek dla Kindred.

Co do buildu, no cóż, większość ludzi robi Warriora, mniejsza część Devourera, to jak ci przypadnie do gustu, ja osobiście lubię grac z Devourerem, tylko jak zawsze jego minus jest taki że trzeba te 30 stacków nazbierać. Teraz jest dość szybko to zrobić bo i za smoka i za Heralda masz 5 stacków. Później botrk, sterak... można również Trinitke, Hurcana, coś tanky... Mozesz isc bardziej w dmg lub bardziej w tanka. Kindred naprawdę ma wiele wiele opcji, nic tylko próbować...

Opublikowano

Ok thanks ;)

A jak z tym ultem. Na normalu mi nie zbyt wychodzi, jedynie udaje mi się (czasem) jak mają stankować kogoś to ja mu rzucam ulta, ale działa też na enemy :/

Opublikowano

Ok thanks ;)

A jak z tym ultem. Na normalu mi nie zbyt wychodzi, jedynie udaje mi się (czasem) jak mają stankować kogoś to ja mu rzucam ulta, ale działa też na enemy :/

Największa moc ma gdy twój team jest na low, a enemy mają dużo hp jednak często to jest niemożliwe do zrobienia więc skupiaj się na tym by utrzymać przy życiu twoich carry lub jeśli dobrze pozycjonują to twój frontline.

@ Down Od tego patch'a.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Co do buildu, no cóż, większość ludzi robi Warriora, mniejsza część Devourera, to jak ci przypadnie do gustu, ja osobiście lubię grac z Devourerem, tylko jak zawsze jego minus jest taki że trzeba te 30 stacków nazbierać. Teraz jest dość szybko to zrobić bo i za smoka i za Heralda masz 5 stacków. Później botrk, sterak... można również Trinitke, Hurcana, coś tanky... Mozesz isc bardziej w dmg lub bardziej w tanka. Kindred naprawdę ma wiele wiele opcji, nic tylko próbować...

Własnie przeczytałem że od następnego patcha Herald będzie dawał jedynie 2 stacki zamiast 5.  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...