Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Porady dotyczące jungli

Variance

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć opisze wam pewien problem

Lubie grać w jungli fajnie mi się tam gra dobrze smajtuje itp itd ale moja farma to jakaś porażka 

Robie zabe/blue/kraba/reda/Gank i po tym cos się psuje cały czas gankuje praktycznie przez co moja farma często oscyluje w okolicach 80-100 (w 20 minucie 50 -.-) jak gram na adc to mam po 90 farmy ale w 10 minut a w jungli jakoś nwm jak farmic zgankuje wybije resztę spotów a mimo to mam malo farmy -.- jeszcze prosił bym o jakieś tricki od doświadczonych junglerów 

a zapomniał bym robie żabe pomaga mi botlane mam cale hp zrobie blue i praktycznie wgl nie mam hp podczas gdy taki nervarien czy jakiś dobry streamer zrobi całą jungle i nie straci prawie wgl hp o co tu kaman? 

Opublikowano

Jaką grasz postacią + jakie masz runy i co najważniejsze masterki ? Są postacie którymi zrobisz jungle szybciej i wydajniej i są postacie, które od 3 lvl mogą wygrać linie dla zespołu. Nie zawsze farma jest najważniejsza :>

Opublikowano

Podstawa w lesie to nie same gankowanie tylko wiedza kiedy masz zgankować. Jak bijesz campy w lesie to masz czas na spojrzenie na mape, rozglądaj się i patrz która linia będzie mogła zaraz walczyć, na której jest enemy z low hp, gdzie enemy pushuje i dobierz linię na której najłatwiej zrobić ganka. Następna kwestia to wizja. Kontroluj przede wszystkim ruchy enemy junglera i roam'ing lanerów i podążaj za nimi by counter gankować.

@Edit Sprawdź swoje runki i masterki, to może byc kwestia twojego low hp przy blue.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Moze wybierasz zly czar. Zla postac zle runy / masterki albo itemy. Podaj co za postac.

Jungler zazwyczaj nie ma duzo farmy bo potworki z jungli padaja o wiele dluzej.

Jeseli nie wyjdzie ci gang to przez jakis czas nie gankuj po to by odrobic straty

u1lc.png
Opublikowano

Przed każdym gankiem spróbuj zawsze zrobić 1/2 campy co masz "po drodze", z twojej czy z wrogiej dżungli lub nawet rift scuttlera. Nie porównuj farmy dżunglera do farmy ADC. ADC zawsze będzie miał więcej farmy od ciebie, bo ty masz jej mniej w dżungli, za to dostajesz więcej kasy za każdego. Spróbuj robić to co ci napisałem, 1 lub 2 campy i gank... Reszta to granie... dużo grania.

Co do HP to zawsze zależy kim grasz, taki Lee Sin to nie to samo co Kha'Zix, Shyvana to nie to samo co Malphite. Sprawdź swoje masterki oraz runy, możliwe że tam leży problem. Jeśli rzeczywiście grasz postacią z którą pierwsze campy są autentycznym koszmarem ja zawsze radze na start:

Krugi (Smite) - Raptorki (zajmij się najpierw 3 małymi ptaszorami, lecz 5 hit z Krug buffa na dużego, po zabiciu małych z dużej rury na dużego) - Red (Smite).

Dzięki temu masz smite na reda i wykorzystujesz HP które ci daje przy smitowaniu.Myślę że to najlepszy start jaki jest dla takich dżunglerów którym brakuje tego życia na początkowych poziomach gry.  Jeśli wykonałeś ten pierwszy run dobrze powinno zostać ci HP na gank/jeden camp więcej.

Opublikowano

­Tyle, że większość profesjonalnych graczy(junglerów) mówi, że w soloQ nie musisz mieć dużej farmy, nie musisz farmić często tylko jak najwięcej gankować bo to w końcu soloQ, więc patrząc i porównując farmę z profesjonalnych rozgrywek jest błędem bo tam junglerzy aż takiego wielkiego impactu na grę nie mają(chodzi mi oczywiście o gankowanie) bo przeważnie takie gry skupiają się na jak największej ilości wardów a na soloQ tego nie masz.

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano

Problemem grania w jungli jest to, że musisz kontrolować całą mape i 9 bohaterów. Musisz wiedzieć kiedy gankować, kiedy przeciwnik nie ma many, a Ty możesz to w jakiś sposób wykorzystać, czy to, że dana postać jest podatna na ganki bez flasha. Musisz takie rzeczy ogarnąć dlatego jungla wcale taka łatwa nie jest. Kiedyś była jeszcze trudniejsza jak nie było timerów, więc małe ułatwienie aktualnie ^^ No i zależy jakimi championami grasz. Jak byś tak grał Lee Sinem jak teraz grasz, że dużo gankujesz to tylko na +, bo ta postać jest bardzo dobra w early, więc pokerujesz early drużyny, jeżeli grasz pod devourera musisz mieć pewność, że na ganku będzie kill, bo jeśli nie to strata czasu i stackow.

Opublikowano

. Nie porównuj farmy dżunglera do farmy ADC. ADC zawsze będzie miał więcej farmy od ciebie, bo ty masz jej mniej w dżungli, za to dostajesz więcej kasy za każdego. Spróbuj robić to co ci napisałem, 1 lub 2 campy i gank... Reszta to granie... dużo grania.

Nie zgodze się nieraz Junglą wyciągam więcej farmy od ADC.

Zresztą junglą też możesz odpushować linie lub zpushować z czym idą kolejne csy także :D

Blue na low HP? Raczej się nie da jeżeli masz podstawowe runki i masterki conajwyżej mana siada. Jeżeli nadal bdsz mial problemy pograj poprostu czym jebitnym i tyle Mundo,Shyvana,Xin.

Opublikowano

. Nie porównuj farmy dżunglera do farmy ADC. ADC zawsze będzie miał więcej farmy od ciebie, bo ty masz jej mniej w dżungli, za to dostajesz więcej kasy za każdego. Spróbuj robić to co ci napisałem, 1 lub 2 campy i gank... Reszta to granie... dużo grania.

Nie zgodze się nieraz Junglą wyciągam więcej farmy od ADC.

Zresztą junglą też możesz odpushować linie lub zpushować z czym idą kolejne csy także :D

Blue na low HP? Raczej się nie da jeżeli masz podstawowe runki i masterki conajwyżej mana siada. Jeżeli nadal bdsz mial problemy pograj poprostu czym jebitnym i tyle Mundo,Shyvana,Xin.

Jak grasz dżunglerami z dobrym clearem a twój ADC nie ma pojęcia o last hicie to pewnie że będziesz miał więcej farmy, i mi się to zdarza. Powinienem był napisać że ADC "powinien" mieć więcej farmy, mb.

Nie mówię że jako czwarty camp masz zrobić blue w żadnym momencie, zarówno mogą być to wilczki lub nawet sam rift scuttler. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...