Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ]Nautilus vs jarvan vs elise vs quinn

hubi277

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem w silverze i szukam champa najczęściej gram sam ale często też 5tki ze znajomymi (zawsze jungla) którego z tych champów najlepiej kupić i mainować? (na topie zazwyczaj mam nasusa/malphite mainy kolegi xD)

Opublikowano

W takim razie z tej trójki do lasu odrzuciłbym na poczatku Nautilusa. Reszta zależy od Ciebie, mianowicie jeśli zrozumiesz na czym polega siła Quinn w lesie to jest potężną bronią, potrafi samodzielnie wycarrować wszystkie linie po 6 jeśli gracz dobrze gra. Jeśli jednak nie czujesz się na siłach by dostatecznie opanowac Quinn to bierz Elise. Jest prostym championem, jasne combo, mocny burst, wytrzymała.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Jarvan po małych zmianach ma true AoE z ulta oraz mniejsze cdr na E bodajże więc obecnie jest silny ale grany częsciej w wyższych dywizjach

Nautilus obecnie silny ale lepiej brać go wtedy kiedy pasuje do teamcompu,robi robotę w tf

Elise champ wymagający troszkę skilla ale silny,bardzo dobre ganki niestety wszystko zależy czy złapiemy w kokon enemy.Obecnie ma się dobrze i póki co będzie w mecie.

Quinn świetny kite stworów w jungli jest naprawdę żywotna jeśli chodzi o clear Oczywiście ult jest świetny i daje nam ogromną przewagę w jg Doskok działa świetnie przy opanowaniu możemy zarówno uciec jak i dogonić enemy

Z tych co podałeś wg mnie Nautilus/Quinn

Nie będę pisał zalet i wad chyba że chcesz Opisałem tak po krótce co z czym się je

Opublikowano

Elise:

Zalety :

* Można z nią iść wszędzie - top, mid, support, lub jungla

* Bardzo potężne umiejętności

* Umiejętności pod postacią pająka nie zabierają many

* Pomocne podczas walki pajączki

* Całkiem dobrze rozbudowany mechanizm escape

* Potrafi zachować przeciwników na dystans

* Ult dostępny od pierwszego poziomu

* Posiada stuna

* Jej pajączki potrafią odkrywać krzaki - doskonale nadają się aby zabezpieczyć teren

* Można z nią zacząć na wiele sposobów, w zależności od roli, którą odgrywamy

* Bardzo duże obrażenia w bardzo szybkim czasie

* Pajączek, który kiedy już namierzy wrogiego champa , a w pobliżu nie znajdzie innych stworów, biegnie za nim do skutku

* Krótka animacja ulta

* Potrafi zabić z jednego, udanego combo

* Siłę czuć już na 3 poziomie

* Pierwszy skill zabiera obrażenia w zależności od hp wroga

* Pajączki atakują to, co my, dzięki czemu można bardzo szybko pushować i zabijać minionki

Wady :

* Z początku można mieć problemy z maną

* Bardzo papierowa

* Wymaga wielu gier, aby ją w pełni opanować <ja dalej się uczę >

* Źle użyty stun może zadecydować o danej walce

* Pająk, kiedy nie znajdzie innego celu, uderza w miniony

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...