Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer z modami się nie odpala. Hosting mineserve.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam parę dni temu zakupiłem sobie serwer minecraft silver powgrywałem mody dokładnie 34 i grałem sobie spokojnie bez lagów z kumplami

aż naglę coś się stało koledze i nie mógł wbić na serwer (crash) wszystkim działało tylko jemu nie więc chciałem zrestartować 

wyłączyłem włączyłem i takie coś w konsoli już od 2H

Java HotSpot 64-Bit Server VM warning: Using incremental CMS is deprecated and will likely be removed in a future release
[16:09:23] ain/INFO] [LaunchWrapper]: Loading tweak class name cpw.mods.fml.common.launcher.FMLServerTweaker
[16:09:23] ain/INFO] [LaunchWrapper]: Using primary tweak class name cpw.mods.fml.common.launcher.FMLServerTweaker
[16:09:23] ain/INFO] [LaunchWrapper]: Calling tweak class cpw.mods.fml.common.launcher.FMLServerTweaker
[16:09:23] ain/INFO] [FML]: Forge Mod Loader version 7.2.116.36 for Minecraft 1.7.2 loading
[16:09:24] ain/INFO] [FML]: Java is Java HotSpot 64-Bit Server VM, version 1.8.0_74, running on Linux:amd64:3.2.0-4-amd64, installed at /usr/lib/jvm/java-8-oracle/jre
[16:09:24] ain/WARN] [FML]: The coremod mods.battlegear2.coremod.BattlegearLoadingPlugin does not have a MCVersion annotation, it may cause issues with this version of Minecraft
[16:09:24] ain/INFO] [LaunchWrapper]: Loading tweak class name cpw.mods.fml.common.launcher.FMLInjectionAndSortingTweaker
[16:09:24] ain/INFO] [LaunchWrapper]: Loading tweak class name cpw.mods.fml.common.launcher.FMLDeobfTweaker
[16:09:24] ain/INFO] [LaunchWrapper]: Calling tweak class cpw.mods.fml.common.launcher.FMLInjectionAndSortingTweaker
[16:09:24] ain/ERROR] [LaunchWrapper]: Unable to launch
java.util.ConcurrentModificationException
        at java.util.ArrayList$Itr.checkForComodification(ArrayList.java:901) ~[?:1.8.0_74]
        at java.util.ArrayList$Itr.remove(ArrayList.java:865) ~[?:1.8.0_74]
        at net.minecraft.launchwrapper.Launch.launch(Launch.java:117) [launchwrapper-1.9.jar:?]
        at net.minecraft.launchwrapper.Launch.main(Launch.java:28) [launchwrapper-1.9.jar:?]
        at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method) ~[?:1.8.0_74]
        at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:62) ~[?:1.8.0_74]
        at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:43) ~[?:1.8.0_74]
        at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:498) ~[?:1.8.0_74]
        at cpw.mods.fml.relauncher.ServerLaunchWrapper.run(ServerLaunchWrapper.java:43) [server.jar:git-MCPC-Plus-1.7.2-R0.4-forge1033-51]
        at cpw.mods.fml.relauncher.ServerLaunchWrapper.main(ServerLaunchWrapper.java:12) [server.jar:git-MCPC-Plus-1.7.2-R0.4-forge1033-51]

Bywalec
Opublikowano

Pisałeś do supportu? Wydaję mi się, że najprędzej oni coś poradzą.
Wydaje mi się, że problem konkretnie tkwi tutaj.

[16:09:24] ain/WARN] [FML]: The coremod mods.battlegear2.coremod.BattlegearLoadingPlugin does not have a MCVersion annotation, it may cause issues with this version of Minecraft

Jaką masz Javę Ty i kolega? Teraz nikt nie może wbić na serwer?

/Edit spróbuj zainstalować Javę 7u11 bądź 8u11.

5jJNSGS.png

Opublikowano

nie zrozumiałeś mnię serwer wogóle nie odpala nic jakby go wogule nie było raczej to nie przez battlegeara bo na nim na każdej edycji mojego serwera grałem :P

Opublikowano

Pisałeś do supportu? Wydaję mi się, że najprędzej oni coś poradzą.

Wydaje mi się, że problem konkretnie tkwi tutaj.

Jaką masz Javę Ty i kolega? Teraz nikt nie może wbić na serwer?

/Edit spróbuj zainstalować Javę 7u11 bądź 8u11.

Hosting ma Tylko i wyłącznie jave 7 a potem płacz XDDD

nie zrozumiałeś mnię serwer wogóle nie odpala nic jakby go wogule nie było raczej to nie przez battlegeara bo na nim na każdej edycji mojego serwera grałem :P

Pluginy się nie zaktualizowały?

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

ja i wszyscy mamy jave 7 przeż to logiczne wogóle na 8 nie odpaliła by nam paczka :P obczaje to z pluginami

wydupiłem wszystkie pluginy i nadal to samo :P

Opublikowano

ja i wszyscy mamy jave 7 przeż to logiczne wogóle na 8 nie odpaliła by nam paczka :P obczaje to z pluginami

wydupiłem wszystkie pluginy i nadal to samo :P

Wut.

To widocznie wina silnika, zmień go i pisz czy dalej.

@Edit

Nie wiem jak się ma mapa do tego, że wywaliłeś mody.

Pamiętam, że jak kiedyś się bawiłem modami i z jednego moda postawiałem klocków a potem go usunąłem to serwer w ogóle nie wstawał bo brakowało tego moda a mapa go wymagała.

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

wszystko wydupiłem... :P 

kurna zmieniłem silnik na 1.9 bez modów i ku zdziwieniu serwer odpalił tera spróbuje znów przełączyć na 1.7.2 z modami :p

dupka :P nadal nic to samo

Opublikowano

znalazłem następny problem wziołem aktualizacje na forge 1.6.4 i wyskoczyło mi takie coś

Java 8 is not supported on MCPC+8.11! Please run MCPC+ using Java 7.
Java 8 is not supported on MCPC+8.11! Please run MCPC+ using Java 7.
 myślę że to znaczy żeby zmienić na jave 7 na serwerze ale jak to zrobić ?
Opublikowano

Moim zdaniem to wina hostingu ponieważ mają zainstalowaną "Jave 7" a do tej paczki jest potrzebna "Java 8" .

Pozdrawiam Daniel P.

post-1476016-0-89420900-1457547098.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

żeś jebnał xDDDDD jprd... na odwrót :)  paczka nie odpali mi sie nawet na 8 musi byc 7 ale już zrobiony oczywiście mineserv poleciał ze mną w c***a i ojebał całkowicie ten problem :) dlatego zmieniłem hosting na craftserv dziękuję za pomoc zamykamy!!!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...