Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem: GPA-500S8 nie pasuje do AR m3a770de

b△ry

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co zrobić jak nie psuje PCI-E?
Wejście w p[łycie jest na 4, zasilacz ma 3+1. 3 pasują 1 nie. Dawałem na siłe też nie podziałało. Patrzyłem na internecie i innym normalnie działa, a umnie kicha...

banner.jpg

Opublikowano

No to skoro na karcie mam 8 wejsc to z zasilacza ten kabel ktory jest na 4 da rade to utrzymac?

banner.jpg

Opublikowano

Chwila... Jeśli nie podłączysz jednej wtyczki do zasilania to już na początku komputer wywali błąd.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Pytanie jest: czy kabel z 4 moge podlaczyc do karty graficznej ktora ma 8. Moze tak byc? 4 piny do 8 pinow...
Nie mówie o karcie graficznej tylko wejściu obok procesora

banner.jpg

Opublikowano

Pytanie jest: czy kabel z 4 moge podlaczyc do karty graficznej ktora ma 8. Moze tak byc? 4 piny do 8 pinow...

Nie mówie o karcie graficznej tylko wejściu obok procesora

jak tak podłączysz to nie będzie działać. masz 8 pin, bo to musi odpowiednią ilość prądu przenieśc na kartę, aby zasilić gpu. 

można kupić przejściówki, ale ja osobiście nie polecam ze względu choćby na bezpieczeństwo...

jakie wejscie obok procesora? może próbujesz włożyć pci-e do slotu cpu na mobo? XDD daj zdjęcie, podkreśl mazakiem czy coś w paincie albo przybliż jakoś, wrzuć i rozkminimy. 

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

to teraz zapamiętaj: te wejście 8 pinowe co zaznaczyłeś jest to zasilanie procesora. skoro płyta ma 8 pin slot to całkiem spoko mobo. ten kabel niżej podłącz, ale on chyba nie jest 8 pinowy co? czy jest, bo jak jest to śmiało łącz. 

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

nie no jak to nie jest jakiś prądożerny procek to podłącz i pykaj, ale nie ruszaj oc jeżeli możesz na sprzęcie.

Opublikowano

Dla pewności masz manual płyty i w nim wszystko jest dokładnie NARYSOWANE nawet by się nie pomylić, tego jak widać  nie zrobiłeś zaczynając montaż. 

Można użyć 4 pin, tak jak to napisano wcześniej jak nie masz 8 pin.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...