Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z Windows 10 *nieprawidłowe dojście

xSIIIM2x

Pytanie

Opublikowano

Witam wszystkich mpc'owiczów, chciałbym prosić o drobną pomoc a mianowicie dzisiaj instalowałem pakiet office 2010, wszystko poszło ładnie, następnie zdecydowałem się na odinstalowanie antywirusa avasta oraz pozostanie przy Microsoft Security Essentials dołączonym do Win.10 Po odinstalowaniu avasta, zażądał uruchomienia ponownie komputera więc było to moje ostatnie logowanie :/ ponieważ komputer wyłączając się zrobił jakąś aktualizację której nie było nawet w Windows update > następnie po wyświetleniu loga Microsoft kółeczko od wczytywania kręciło się dłużej niż zwykle następnie dysk C zaczął się skanować ''Scan and repair C *czy jakoś tak to pisało'' następnie z 6 razy komputer uruchomił się ponownie odrzucając aktualizację i automatycznie rozpoczynając ją od początku.... ;x Po 10-15 minutach w końcu pojawiło się okna logowania na konto LECZ pod avatarem pojawił się napis ''Nieprawidłowe dojście'' kliknąłem ok ponieważ tylko taka opcja była tylko dostępna i ku zdziwieniu system kazał sobie wpisać HASŁO do zalogowania konta... a takowego hasła nie posiadałem więc założył sobie to sam :( myślałem że coś po prostu się zbugowało więc uruchomiłem komputer ponownie klikając w prawy dolny róg wybierając opcję uruchom ponownie, dodam jeszcze że Win10 nie jest połączony z kontem Microsoft więc na 100% nie miałem żadnego hasła... Komputer uruchomił się ponownie lecz komunikat dalej się pojawiał z tym że teraz nawet nie dało się nic zrobić ponieważ klikając kafelek ''OK'' pod komunikatem nieprawidłowego dojścia, napis pojawiał się w ułamku sekundy kolejny i kolejny... raz. Teraz nawet się nie da wyłączyć komputera z poziomu systemu tylko klawiszem na obudowie :/

Trochę skomplikowane ponieważ nigdy nie spotkałem się z czymś takim, akurat po odinstalowaniu avasta problem się pojawił, 3 dni wcześniej pozbyłem się ledwo tego antywirusa z mojego osobistego komputera ponieważ stwarzał problemy blokując wszystko, dodam jeszcze że nie mogę za dużo kombinować ponieważ na komputerze na partycji C jest bardzo bardzo.... dużo zdjęć :/

Proszę o pomoc ! :(

hhhht.gif

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Instalki do office? gdzieś mialem na pendrive i do tej pory dzialaly ale nadal nie wiem co z systemem

EDIT :

Dodam jeszcze że gdy próbuję cofnąć system w czasie co się nie udaje, prosi mnie wcześniej o podanie hasła a gdy wciskam enter to odziwo działa ale nie przywróci się bo błąd jakiś..

hhhht.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...