Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Yasuo czy Ekko?

expresstruck

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak na silvera to wybrałeś sobie dość trudne postacie do grania :P Ale z tych dwóch chyba wziąłbym jednak Ekko, głównie ze względu na to że jest on łatwiejszy (Yasuo jest naprawdę trudny, szczególnie jak chcesz go wymasterować/mainować). Do tego Ekko ma fajny harass, dość łatwą farmę,  grę na lane (do tego spoko escape) i jest przydatny podczas TF :) Do tego ten ULT... :3 Polecam ;)

916741414680034286162.png

Opublikowano

Jako, że silver to proponuję Ekko. Yasuo na tym poziomie jest praktycznie niegrywalny albo bym raczej powiedział żałośnie grany. Ekko też nie jest łatwy ale poradzisz sobie z nim szybciej niż z Yasuo. 

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Dlaczego ekko jest trudny? Pucknąłem go na rankedzie i moje pierwsze staty to 4/5/9. Niestety loss bo ostatnio wszystko przegrywam. Z Yasuo trochę trudniej jest to jest fakt.

Opublikowano

Dlaczego ekko jest trudny? Pucknąłem go na rankedzie i moje pierwsze staty to 4/5/9. Niestety loss bo ostatnio wszystko przegrywam. Z Yasuo trochę trudniej jest to jest fakt.

Po prostu trudna mechanika ;) Na brązy tak naprawdę możesz grać nim bez problemu nawet jak sobie nie radzisz... Ale jeśli chcesz wykorzystać cały potencjał to jednak dziesiątki godzin będą potrzebne. Umiejętne używanie ulta, dodge, jak robić dobre combo etc.

916741414680034286162.png

Opublikowano

Po prostu trudna mechanika ;) Na brązy tak naprawdę możesz grać nim bez problemu nawet jak sobie nie radzisz... Ale jeśli chcesz wykorzystać cały potencjał to jednak dziesiątki godzin będą potrzebne. Umiejętne używanie ulta, dodge, jak robić dobre combo etc.

Yasuo niby trudny? Pls, jeden z łatwiejszych champów, wystarczy umieć trafić q.

Opublikowano

Ekko:

Zalety:

Bardzo duże obrażenia

Mobilność

Dużo CC

Z czasem staje się coraz silniejszy

Nie jest postacią trudną

Wady:

Bardzo mano-żerny

Jeżeli zepsujemy sobie wczesną fazę gry to potem ciężko cokolwiek zrobić w walkach drużynowych

Jeśli braknie mu many nic nie jest w stanie zrobić

Opublikowano

Ekko działa w wyższych dywizjach, bo aktualnie to postać pod Team, a Yasuo z powołania nie potrzebuje Team'u pod siebie, bo i tak trafi wicherkiem i pyknie ultem kogo trzeba. 

Ekko był dużo mocniejszy na Topie przed rozpoczęciem się nowego sezonu i dobrze działało na nim maxowanie E, ale teraz pod Q i cd się nim gra.

nlUSIa9.png

Opublikowano

Wybrałabym Ekko przez wzgląd na mobilność, daleki zasięg z "q", spowolnienia, stun orz dość dobry ult. Niby potrzebuje many, ale za to dobrze sobie radzi w każdej fazie gry. Według mnie da rade pociągnąć gierkę, aczkolwiek KAŻDA gra potrzebuje nawet małej inicjatywy teamu..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...