Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zasilacz

hanys94

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, czy karte graficzną gtx 980 da radę podpiąć pod Chieftec 500w?

Opublikowano

szifteków jest dużo, gtx'ów też jest dużo i każdy gtx może mieć więcej/mniej wejść pin. 

mocy starczy choćby to był i chieftec iarena, ale taki popularniejszy> 

http://www.chieftec.eu/pl/zasilacze/seria-iarena/gpa-500s8.html

zasiłka ma 6+2 pin zasilanie, więc dość skromne. gtx'a, który ma pojedyńcze 8pin nie ma niestety, więc ogólnie słabo. nie wiem też czy są takie przejściówki, bo to jednak dodatkowe 8 pin i szczerze wątpie i pewnie to by narobiło więcej szkód niż pożytku. 

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

szifteków jest dużo, gtx'ów też jest dużo i każdy gtx może mieć więcej/mniej wejść pin. 

mocy starczy choćby to był i chieftec iarena, ale taki popularniejszy> 

http://www.chieftec.eu/pl/zasilacze/seria-iarena/gpa-500s8.html

zasiłka ma 6+2 pin zasilanie, więc dość skromne. gtx'a, który ma pojedyńcze 8pin nie ma niestety, więc ogólnie słabo. nie wiem też czy są takie przejściówki, bo to jednak dodatkowe 8 pin i szczerze wątpie i pewnie to by narobiło więcej szkód niż pożytku. 

Bo własnie sprawa jest taka, że mam zepsuty zasilacz i chciałem do pewności podmienić z chieftecem, i nie dało rady bo nie było 8 pinowego kabla, myslalem ze cos zle robie dlatego pytam ;/

Opublikowano

Przejściówkę takową możesz kupić w sklepie komputerowym. Jest to przejściówka z 2xMOLEX -> 8-PIN PCI-E. 

Jednak nie radzę używać starego zasilacza z taką grafiką. Zwyczajnie jest stary i dla własnego bezpieczeństwa, lepiej kupić coś nowego ;)

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Przejściówkę takową możesz kupić w sklepie komputerowym. Jest to przejściówka z 2xMOLEX -> 8-PIN PCI-E. 

Jednak nie radzę używać starego zasilacza z taką grafiką. Zwyczajnie jest stary i dla własnego bezpieczeństwa, lepiej kupić coś nowego ;)

Nie rozumiesz :D Mam zepsuty zasilacz cooler master 550w < prawdopodobnie zepsuty > i aby to potwierdzić chciałem sprawdzić czy na tamtym komputer też się będzie restartówał.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...