Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Psc pytanie

naruto393

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

"Witam, dzisiaj ukradłem PSC 80 zł"

Tak, to jest kradzież, a więc jesteś złodziejem.

"Wracaj z tarczą, a nie na tarczy. "

"Nigdy nie kłóć się z idiotą... Najpierw sprowadzi Cię do swego poziomu, a potem wykończy doświadczeniem."

Opublikowano

Tylko nikt nie zmuszał go do podania mi tych kodów :) 

sygna2.png

Opublikowano

@up

Skoro oddał Ci to dobrowolnie sam z siebie to nic nie mają prawa Ci zrobić. 

Jeżeli miałeś umówione, że coś za coś to jest to mimo wszystko kradzież, bo on ma dowody na to, że miał coś dostać, ale go oszukałeś i okradłeś.

"Nigdy nie kłóć się z idiotą... Najpierw sprowadzi Cię do swego poziomu, a potem wykończy doświadczeniem."

Opublikowano

Wg mnie policja nie będzie ingerować w takie sprawy. Przecież żadnej umowy nie było a setki ludzi oszukują sprzedając konta do gier np lola. I ludzie nawet oszukują na fejsie. Podajesz psc a typki cie blokują i " elo ". Więc nic Ci nie zrobi.

Opublikowano

Wg mnie policja nie będzie ingerować w takie sprawy. Przecież żadnej umowy nie było a setki ludzi oszukują sprzedając konta do gier np lola. I ludzie nawet oszukują na fejsie. Podajesz psc a typki cie blokują i " elo ". Więc nic Ci nie zrobi.

Mimo wszystko jest to złodziejstwo.

Jeśli złoży poważne zeznania na niego (w co wątpię, że w ogóle uda się na tą policje) i przedstawi im wystarczające argumenty kradzieży to mogą go skasować dosyć szybko  :s

Lecz nie ma co się bać, wątpię, że gość pójdzie z tym na policję, jeśli jest niepełnoletni to marne szanse, że pójdzie, bo wtedy pierwsze co to wezmą jego starszych na zeznania i z tego wszystkiego zrobi się wielki dym  :yay:

Opublikowano

istnieje cos takiego jak umowa slowna jesli w konwersacji powiedziales albo wspomniales ze mu dasz cos w zamian za to albo policja to tak zinterpretuje, owszem moga Ci cos zrobic, w skrocie, osoba zglasza oszustwo, daje material dowodowy a policja odnajduje Cie za pomoca adresu IP i sprawa w sadzie, tak po krótce

A nie wspominałeś o zamianie?

beka z tych wszystkich znawcow :D

Opublikowano

A nie podlega to raczej pod wykroczenie przy takiej kwocie :)? I w momencie jak policja do mnie zapuka z wezwaniem moge dobrowolnie oddac mu ta kwote? Oszukuja ludzi na wieksze kwoty ,a ciezko cos z tym zrobic..np gnojek co oszukal ludzi na 15 tysiecy , dopiero po czasie jak okradl duza ilosc osob sie do niego dobrali

sygna2.png

Opublikowano

Kwota nie jest duża,lecz on mozę złożyć zawiadomienie jako oszutwo przy wymianie w tedy znajdą Cię po IP i prawdopodobnie będzie jakies wezwanie. 

Z tego co mi wiadomo +200zł to policja ingeruje ale tez kradzież/oszustwo jest karalne prawnie.

Opublikowano

do jakiejś tam kwoty to jest tylko wykroczenie i  nic za bardzo by Ci nie zrobili ­

592041432922042226939.jpeg

Opublikowano

Jak ci okradną dom to też powiesz, że nikt nie kazał ci go opuszczać?

TOPIC:

Interpretowałbym to bardziej jako oszustwo niż kradzież, więc tak mogą i powinni ci coś zrobić.

W przypadku  wymian i transakcji internetowych nie stosuje się przepisów dotyczących zaboru mienia, tylko OSZUSTWA.

:yay:

Bot do gry NosTale:

[bOT] NosBota 1.3v

Opublikowano

Masz problem... jezeli poszedl na policje to bedziesz mia lipe :P ja tez ciebie zglosze na policje, nie toleruje zlodzieji :P

I co im powiesz, hahaha, nie masz najmniejszego dowodu, a tym bardziej, że może być to blef co teraz autor napisał  xD

Jedynie co to Cię wyśmieją na policji  ^^  ^^

Opublikowano

Wyslalem mu kody z innego konta gg : / jako rekompensate odkupilem za 100 ,ale trudno mam nadzieje ,ze wybaczyl i uzyl dla siebie :(.

sygna2.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...