Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki serwer dedykowany wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chciałbym zakupić serwer dedykowany, na którym chce postawić TeamSpeak'a, Minecrafta, Strone www, Bota muzycznego, Boty na ts'a i ewentualnie serwer CS'a.

Myślę że potrzebowałbym do tego około 16 gb ramu. I teraz moje pytanie. Jaki hosting polecacie? Tak do 300-350zł i 16, ewentualnie 32 gb ramu.

Ważne żeby była dobra ochrona Anty DDOS :)

Pozdrawiam, ArrMeeR

Opublikowano

@Borygard

Tylko, że na tickety nie odpowiadają :/ (ale o ile kojarze to kiedys w ohv paypalem kupowałem vps'a)

A jakiś gdzie mozna bez problemu paypalem?

Pozdrawiam, ArrMeeR

Opublikowano

Z pewnością ovh spełni twoje wymagania ;)

https://www.ovh.pl/serwery_dedykowane

Poprzez payu, który wdrążyli jest opcja płatności PAYPAL

https://viotax.com/

Discord : dc.viotax.com

Anti-Bot & Anti-DDOS dla twojego serwera Minecraft!

Opublikowano

A jeszcze mam do Was pytanie.

Bo przeglądałem sobie internet i natrafiłem na hosting SoYouStart, o ile dobrze zrozumiałem jest to marka OVH. I można tam kupić taką samą konfigurację, ale taniej.

Ktoś mi powie o co kaman? I co lepiej wybrać. OVH czy SoYouStart?

Pozdrawiam, ArrMeeR

Opublikowano

Jest to firma oferująca serwery na maszynach z OVH. Czyli tak jakby firma-podwykonawca. Większe dedyki dzielone na mniejsze i sprzedawane po promocji.

Bierz ovh

Opublikowano

Bo przeglądałem sobie internet i natrafiłem na hosting SoYouStart, o ile dobrze zrozumiałem jest to marka OVH. I można tam kupić taką samą konfigurację, ale taniej.

SYS jest pod firmą OVH tak samo jak Kimsufi. Różnica w czasie reakcji supportu jak i jak czasu naprawy(wymiana dysków etc.) jest zdecydowanie szybsza w OVH. Tak samo, jest jeśli chodzi o filtrowanie ataków OVH przy ofercie PRO/GAME daje możliwość ustawienia stałej filtracji, jak i większość możliwość konfiguracji. W OVH, możesz stworzyć sobie wirtualną szafe w przyszłości, czego już w SYS nie będziesz w stanie zrobić :). Zdecydowanie OVH 

Opublikowano

W SyS musisz zapłacić za instalacje serwera, a w ovh nie..

Ale w sys masz tańsze serwery o podobnej konfiguracji, ale chyba brakuje tam filtracji 24/7

https://viotax.com/

Discord : dc.viotax.com

Anti-Bot & Anti-DDOS dla twojego serwera Minecraft!

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngAnverek1337

Po pierwsze to tam troche za drogo jak dla mnie, a po drugie to juz zamówiłem w OVH.

Wiecie może czy jak podczas zamawiania napisane było że dostępny w 72h, to możliwe jest żebym dostał go wcześniej? (O ile patrzyłem to dostepnosc serwerów ciągle sie zmienia)

Pozdrawiam, ArrMeeR

Opublikowano

@artur8889 - technicy jak i osoby od spraw marketingu pracują chyba 24/7. Napisane jest, że do 72h dostaniesz, może być to różnie. Możesz dostać za 15 minut albo za 2 dni. Ale zawsze w terminie.

Opublikowano

A bo jeszcze jest taka sprawa, że po zapłacie nie dostałem na maila zadnego potwierdzenia, ani nic :/

Mam z tym do supportu pisac czy tak ma byc?

Pozdrawiam, ArrMeeR

Opublikowano

Bo twoja zapłata nie została jeszcze zaksięgowana, po zaksięgowaniu kwoty oraz nadaniu Tobie serwera dostaniesz to na emaila.

Opublikowano

A orientuje się ktoś czy dzisiaj OVH pracuje? Pilnie potrzebuje tego serwera do 16.03, już dostałem dane logowania do panelu OVH i potwierdzenie płatności, ale żadnych informacji o samym serwerze

Pozdrawiam, ArrMeeR

Opublikowano

A orientuje się ktoś czy dzisiaj OVH pracuje? Pilnie potrzebuje tego serwera do 16.03, już dostałem dane logowania do panelu OVH i potwierdzenie płatności, ale żadnych informacji o samym serwerze

Miałeś napisane, że w ciągu 72h to w ciągu 72h. Nie wyczarują Ci nowych części w DC. Dane o serwerze będą dostępne gdy serwer pojawi się fizycznie w szafie. Skoro nie ma informacji na temat serwera, a płatność została zaksięgowana to serwer jeszcze nie znajduje się w szafie. Pisanie do nich maili nie da nic chyba, że zapłacisz za support premium.(Choć wątpię, że to coś zmieni) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...