Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi na Twitchu podczas streamowania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, z góry nie jestem pewien czy piszę w dobrym dziale (jeżeli nie to proszę przenieś do odpowiedniego działu temat), ale nigdzie nie mogłem znaleść sensownego miejsca na mój temat.

A teraz co do problemu od 3 dni zacząłem streamować z lola i główne ustawienia pozmieniałem jak było w początkowych poradnikach. 

Problem jest taki że na twichu mam lagi (podczas gry nie występują one bo mam ping w okolicy 100 przy OBS odpalonym a bez 40) pomimo że to co wyczytałem na takim sprzęcie jak i uploadzie nie powinienem mieć problemów i chyba coś z ustawieniami mam skopane jednak.

Teraz specyfikację komputera:

Windows 7 Prof.

Karta graficzna: Gforce GTX 750 TI

RAM : 8 GB

Procesor: Intel i5 4x 3600 MHz

Miejsca na dysku mam 900 GB

Ustawienia OBS:

xfbyux.png

2k4lqd.png

2z6yrs8.png

2iqlf06.png

x60bh5.png

Internet:

http://www.speedtest.net/my-result/5149563794

Nie mam pojęcia co może być źle że na twichu widzą zacina a w OBS jak i w grze kompletnie 0 lagów. Dodam że szperałem w dużej ilości tematów na ten temat ale większość jest zakładana z powodów 1-2 MB/s up a nawet do nich próbowałem się dostosować. 

Opublikowano

Masz mniejszy upload bo na poziomie maksymalnego streamowania  500 kb/s a nie 3000 jak ustawiasz. 

Nie myl jednostek, spedtesty podają w bitach a w programie ustawia się w bajtach ( 1:8 ) 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

aha rozumiem, czyli przy takim uploadzie to na ile musiałbym ustawić by działało to płynnie?. . W sumię zrobiłem ustawienia jak ma znajomy (a ma zbliżone parametry kompa i neta) i problem pozostał pomimo perfekcyjnego śmigania u niego streama.

Tutaj mam SS'a jak wygląda OBS podczas streamowania

rszix3.png

Problem w tym że gubione klatki mam non stop...

FPS mi kompletnie nie spada stałe 30 FPS,

a za to te okienko czerwone to skacze od 0 KB/s na +/- 1300 KB/s. Podczas gdy Biorę podgląd mam normalnie zielony kwadracik z wahającym się 3200 - 3700 KB/s

Opublikowano

@ref.

Przeszukałem cały internet wszystkie tematy i poradniki były pokazywane na speedtestach. Rozmawiałem też z znajomymi streamerami którzy mają neta po 3 MB/s (Uploadu) i przy ich streamowaniu nie widzę wgl lagów. Więc mnie oświeciło co kolega za głupoty gada -.-'.

Ustawiałem różne wartości nic to nie zmieniało. Kurdę na tym sprzęcie jak i internecie powinno mi śmigać bez zarzutów więc pytanie co jest kurde nie tak że przez OBS przechodzi mi 0 kb/s w świat?!

Opublikowano

Jak masz źle ustawiony bitrate to tak jest. Podaj swój upload, zmniejsz jakość.

Do HD - ok. 2/3mb/s ( przy LoLu zalecał bym te conajmniej 3000)

Do 480p - 1,5(będą przycięcia)-2mb/s 

Do 360p - 1mb/s

do 240p - 0.4mb/s

Podaj swój upload.

Jeśli streamujesz LoL'a musisz zostawić ok. 20% swojego uploadu dla gry, jeśli masz upload 800kb/s to wtedy ustawiasz 750kb/s (czasami pojawiają się spadki) - 20% na grę = 600kb/s. 

Zwiększ opóźnienie.

tumblr_n0ma3n8fLx1smbf1ao1_400.gif

Opublikowano

Wyraźnie napisałem chyba że jest upload na poziome 500 kb/s  , no max to może to 700 kb/s okazyjnie osiągać.

Jest aktualnie skonfigurowany pod łącze 3 Mb/s czyli 6z lepsze niż posiada. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Wczoraj natknełem się w czym jest problem. Po prostu OBS nie przesyła danych na serwer twitcha i dlatego jest ciągłe 0 KB/s. Gdyby ktoś miał taki problem to trzeba usunąć profile z %appdata% i na nowo wpisać klucz.  I tu nie chodziło o to że źle skopiowałem klucz tylko u nie których podobno pojawia się taki BUG. Problem rozwiązany ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...