Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

February Art Wrap Up

klejmagic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co myślicie o postępie wykonanym w lutym? Nie wiem jak wy ale ja nie mogę się doczekać mapy Z2, te robaki przy zwłokach.. fuu  :v

Do tego te hordy zombie i ich animacje, obłęd. Widać, że zaczęli słuchać głosu ludzi  :D

Update Shotguna :

•  Rozprysk pestek shotguna będzie mniejszy co sprawi, że zadawane obrażenia zwiększą się na każdej odległości.

Zmiana w Hełmach :

•  Kask motocyklowy jak i hełm taktyczny będą miały 20 000 wytrzymałości, rozwalają się po 1 strzale niwelując praktycznie całe obrażenia (Wyjątkiem jest snajperka, która zabiją na strzała w głowę bez względu na to czy masz coś na głowie)

Zmiany w walce :

•  Trafienie wroga strzałem skutkuje krótkim mignięciem znacznika dzięki czemu będziemy wiedzieć, że trafiliśmy wroga (Przydatne dla ludzi, którzy nie mają wystarczająco dobrego PC by    mieć włączoną krew)
  •  Dodatkowe audio, dzięki któremu będziemy wiedzieć w którą część ciała zostaliśmy trafieni lub co zostało uszkodzone (Głowa, ciało, hełm, kamizelka)

Pojazdy :

•  Aktualizacja poziomu dymu i ognia w samochodzie w zależności od otrzymanych obrażeń oraz uszkodzenia w czasie gdy kondycja samochodu spadnie poniżej pewnego progu.

100-75% - Brak efektu

75-50% - Lekki dym

50-20% - Ciężki dym

20-10% - Ciężki dym, lekki ogień – Małe obrażenia w czasie.

10-0% - Ciężki dym, duży ogień, iskry podczas jazdy - Duże obrażenia w czasie i redukcja 80% mocy pojazdu.

Kiedy kondycja pojazdu spadnie do 20%, po około 45 sekundach wehikuł się zużyje (Nie jestem pewien czy aby czasem nie wybuchnie  :v )

Zniszczalne obiekty (Nareszcie :v ) :

•  Obiekty takie jak znaki drogowe czy też druty kolczaste będą łatwiejsze do zniszczenia, szczególnie za pomocą pojazdów.

Kamera :

•  Nieznaczne przesunięcie FOV podczas biegu.
  •  Poprawiono widoczność w 3 osobie dzięki czemu postać nie będzie blokować celownika gdy patrzymy w dół lub w górę.

Naprawa błędów :

•  Ciche strzały powinny pójść w niepamięć.
  •  Wchodzenie na dachy za pomocą drzwi zostanie usunięte, póki co zlikwidują drzwi (Trwają prace nad kodem naprawiającym ten exploit)

Dodatkowe info :

•  Zombie z większą różnorodnością wizualną (Nowe ubiory i postury)
  •  Od teraz zombie będą prawidłowo atakować jeżeli są wystarczająco szybkie by Cię złapać (Mowa tu o szybkich zombiakach)
  •  Od teraz przedmioty w szpitalu będą pojawiać się prawidłowo.
  •  Puste skrzynki naprawcze mogą zostać podniesione przez osoby z uprawnieniami oraz możliwość skorzystania z nich od razu po ich postawieniu.
  •  Nowa skrzynka "Wasteland Crate" z 22 nowymi skórkami (http://survivorsrest.com/items/h1z1/wasteland-crate)
  •  Możliwość używania skinów hełmów na jakimkolwiek rodzaju hełmu (hełm taktyczny, kask)
  •  Podstawowe plecaki, Conveye (buty sportowe) oraz eksplodujące strzały mają nowe modele w świecie dzięki czemu będzie można je łatwiej zidentyfikować.
  •  Dwa nowe serwery survival z ograniczonymi prawami do budowania baz w miastach.

Źródło:

https://www.h1z1.com/just-survive/news/test-notes-march-4th

https://www.h1z1.com/just-survive/news/producers-update-march-4th

Link do poprzedniego tematu:

http://www.mpcforum.pl/topic/1520916-nowy-tryb-nowinki-z-dzisiejszego-streamu/

Opublikowano

jak dla mnie takie bugi powinny byc usuniete pol roku temu a po roku gra wyglada prawie tak samo nie dodali nawet nowych budynkow,miasta sa bardzo male a domow jest tylko kilka rodzaji mozna tego zrobic mase nawet roslinnosc zmienic pojazdow tez mogli by dodac wiecej i zrobic cos z budowaniem baz bo to masakra ja robilem baze z 9 dekow + ekspansje i to obudowane tamperami nawkurwialm sie przy tym i udalo sie po 2-3 godzinach baza na 1 deku nie ma sensu bo idzie to zrajdowac po 2 - dniach nowego serwa

You cannot keep out your own fear

Opublikowano

Nie grałem dużo na survivalu ale zgadzam się co trybu budowania, jakby zrobili coś na miarę rusta to rozgrywka obróciłaby się o 180 stopni.

Jeżeli chodzi o pojazdy, dodali ATV choć co prawda nie jest to dużo, kiedyś obiło mi się o uszy, że pracują nad nowym silnikiem do tej gry i dopiero po napisaniu owego silnika zabiorą się za pojazdy (Programistą nie jestem ale wiem, że napisanie porządnego silnika zajmuje wieki  :v ).

Aktualna mapa ma wymiary 8kx8k, nowa mapa ma mieć wymiary 10kx10k, gdzie będą ogromne miasta ale zaprojektowanie tej mapy też trochę im zajmie.

Fakt, bugi mogli usunąć wcześniej ale co zrobisz.. dobrze, że teraz się za to zabrali.

Opublikowano

Kamera duży progres(nie miałem jeszcze okazji pograć po patchu) ale czytałem, że ludzi po update mają problemy z kamerą w pomieszczeniach, mam nadzieję, że szybko to naprawią  :v

Jak dla mnie fajnym ulepszeniem jest też dodanie zniszczalnych obiektów, mam nadzieję, że z biegiem czasu większość obiektów będzie zniszczalne( w tym budynki  :v )

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

a co do tego miasta to ono ma byc na starej mapie kto mowil ze bedzie nowa?

a dokladniej to ma byc powiekszone pleasent valley

Opublikowano

Mapa Z2 nie będzie rozszerzeniem aktualnej mapy, wszystko jest projektowane od nowa, a aktualna mapa pójdzie w niepamięć.

Opublikowano

Może trochę, za jakieś 2 tygodnie będzie "March Art Wrap Up" zobaczymy co tam wykombinowali, poza tym nie wiem czy już wiecie ale w kolejnym patchu mają wrócić mołotowy  :v

Opublikowano

a co moga wykombinowac... beda sie teraz rok pierdolic z ta mapa ktora powinna byc od poczatku tak jak snieg czy deszcz,ktory z reszta byl 2 razy usuwany
i w*****a mnie ze nie blokuja graczy ktorzy sie teamuja na br zombie itp 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...