Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gry na mój PC, otwarty świat, oraz inne.

srakalak123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!
Szukam gry/gier która mają najlepiej otwarty świat, oraz dobrą fabułę. Najlepiej po Polsku.
Oto mój PC:

p0YXxDw.jpg

Myślałem nad Gothic, Wiedźmin 2, seria Assasin's Creed. Co jeszcze ciekawego polecacie? Mogą być również gry typu przygodowe, w animowanym świecie (przynajmniej średni świat).
Odpadają Survival/Survival Horror. Wieśek 2, Assasin'y z 14/15 pójdą mi? 
Dziękuje z góry za wszystkie propozycje.

Lubisz Serie A? Napisz do mnie na PW! 

Opublikowano

Z tego co wiem :

Far Cry

GTA

Life is Strange mimo braku otwartego świata wspaniała fabuła

The Forest

Fallout ciekawa fabuła, o katakliźmie

Aion gra online z fabułą w środku

Metin2 podobnie jak Aion

*gry wyszukane w sieci ;):)

knm7jLQ.png

Opublikowano

Z tego co wiem :

Far Cry

GTA

Life is Strange mimo braku otwartego świata wspaniała fabuła

The Forest

Fallout ciekawa fabuła, o katakliźmie

Aion gra online z fabułą w środku

Metin2 podobnie jak Aion

*gry wyszukane w sieci ;):)

Dzięki. Chociaż chodzi mi o gry Single Player. Co do The Forest to napisałem, że Survial/Survival Horror odpada. 

Topic: Co myślicie o Assasin'ach? Gothic/Wieśek?

Opublikowano

Gothic to klasyka, trzeba zagrać, jeśli nie miałeś okazji - naprawdę warto. Wiedźmin również jak najbardziej, chociaż świat wcale taki otwarty nie jest. Cudów nie będzie, ale powinno być grywalne na tym sprzęcie. Z Assassinem nie miałem do czynienia, więc się nie wypowiem - jakoś wszystkie te lata mnie to omijało, ale nowsze nie pójdą niestety na tym sprzęcie.

Z innych polecę Planescape: Torment - klasyczny rpg i jeśli klimaty ci odpowiadają, to naprawdę warto zagrać. Fabularnie to według mnie jedna z najlepszych gier w historii.

Do tego Evil Islands - otwartego świata wprawdzie nie ma, ale gra dosyć oryginalna i warta uwagi. Fabuła niezła.

Może troszku bardziej doprecyzuj o jakie gry chodzi, jeśli możesz - "otwarty świat" czyli poruszanie się bez ograniczeń po całym świecie gry, czy tylko w danym obszarze ? Jakie klimaty ci najbardziej odpowiadają(nowoczesne/fantasy/sf etc.) ? Jeśli chodzi o przygodówki, to wolna eksploracja, czy może być point&click ?

Jak możesz, to podaj parę przykładów i łatwiej będzie coś znaleźć odpowiedniego.

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Opublikowano

@Arkzyw
Dzięki za opinię. Co do doprecyzowania to wygląa to tak:
Nie musi być to wielki świat (GTA itp) ważne aby można było wykonywać Questy, z góry zlecone przez fabułę, chociaż fajnie by było według siebie sterować losem. Czyli wykonywać te które się chce, chociaż to nie jest warunek. Świat to może być jedna kraina/miasto itp. Co do klimatu to odpada SF. Point&Click? Nie w moim stylu. 
Gry podobne do Gothic, dobry RPG lub jego odmiany.

Opublikowano

Polecę ci kilka gier przy których ja się dobrze bawiłem z rozbudowanym światem i rozwiniętym fabularnie.

- Morrowind 

- The Elder Scrolls - wszystkie części :)

- Ghothic 1, 2 + dodatek (Noc Kruka), 3 - bez dodatku , Arcania

- Mass Effect 1,2,3

- Path Of Exile

- Diablo 1,2

- Fallout New Vegas

- KoTOR 2

- Never winter Nights 2

- Wiedźmin 1, 2, 3

To by było na tyle jeśli chodzi o produkcje przy, których spędziłem sporo czasu.

Pozdrawiam i mam nadzieję, że się przyda ;) 

Opublikowano

Z podobnych do Gothica, to będzie Risen(pierwsza część), Two Worlds, Divinity 2 - wszystkie dosyć dobre i warte uwagi.

Z innych tego typu to The Elder Scrolls 3: Morrowind(chyba najlepsza z serii TES), The Elder Scrolls 2: Daggerfall(jeśli grafika nie odstraszy to naprawdę warto - ogromny świat), Dungeon Lords(ma nieco bugów, ale mimo wszystko), Fable, Arx Fatalis(dosyć trudna, ale bardzo ciekawa).

Z bardziej skupionych na akcji, ale w klimatach fantasy to Forgotten Realms: Demon Stone, Dark Messiah of Might and Magic, Enclave(siekaninka właściwie, ale dosyć przyjemna) ze starszych Severance, Crusaders of Might and Magic(nie jest wybitna ale można pograć).

Z bardziej klasycznych RPG to najpierw znane klasyki Baldur's Gate, Icewind Dale, Neverwinter Night, Divine Divinity.

Z nowszych Dragon Age, Drakensang the Dark Eye, Avencast, Titan Quest, Legend: Hand of God(w klimatach Diablo. Nie jest wybitna, ale nie irytuje i można zagrać),  a z nieco starszych Vampire the Masquerade, Revenant, Gorasul(trochę zbugowane i nieco powolna rozgrywka, ale fabuła nawet dobra), Dungeon Siege, Betrayal at Krondor(jeśli przebolejesz grafikę, to cała reszta jest genialna), Return to Krondor(bardzo liniowa akurat, ale za to bardziej skupia się na fabule), Lands of Lore III, Wizardry 8.

To chyba tyle z tych, które pamiętam i które ewentualnie mogą pasować.

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja bym Ci polecił Stalkera: Cień Czarnobyla i Zew Prypeci. Tylko niestety w Zewie fabuła niedomaga i masz otwarty świat, a w cieniu masz dobrą fabułę, ale świat jest podzielony na parę lokacji, do których możesz dobrowolnie podróżować

AsRock 960CG-GS FX | AMD Athlon 64X2 3.2 GHz |nVidia GeForce GTX660 | 2,5 GB RAM (1 x 2GB i 1x 512 MB) | Windows 7 | Service Pack 1 |

76561198099384029.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...