Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Build] Dla kilku postaci

Ao_Shin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mógłbym was poprosić o dobre buildy oraz wskazówki jak budować zestawy na postacie?

Chciałbym buildy do tych postaci:

1. Bakasura,

2. Tanatos,

3. Posejdon,

4. Anubis,

5. Hades,

6. Chrion,

7. Kukulkan,

8. Serqet,

9. Nemesis.

Polecicie jakieś postacie typu Posejdon oraz Bakasura? Nie pogardziłbym też jakimś ADC.

Opublikowano

Postać podobna do Bakasury to Kali, mój build na nią to:

BFT9gtx.jpg

Najlepsi ADC w tej chwili to Chiron i Hou Yi, build na Hou Yi:

wmAo8uK.jpg

Oczywiście transcendence jako pierwszy item budujesz.

A no i postać podobna do Poseidona to nie wiem, może Nox, Ah Puch, Zeus.

Zawsze możesz sprawdzać wszystkie postacie  w jungle practice.

VNp6c2U.png

Opublikowano

Bez ninja tabi, tak samo na Hou Yi ich nie dawaj tylko warrior. I bez Odysseus Bow, możesz tam dać Ichival.

VNp6c2U.png

Opublikowano

Thanatos

2692.jpg2887.jpg2874.jpg2885.jpg2882.jpg12673.jpg

Bakasura

2692.jpg2802.jpg2891.jpg3285.jpg12673.jpg2803.jpg

Poseidon

2685.jpg2835.jpg2891.jpg2841.jpg2869.jpg2908.jpg

Anubis

2685.jpg2826.jpg2835.jpg2841.jpg2825.jpg2908.jpg

Hades

2685.jpg2874.jpg2867.jpg2439.jpg2868.jpg2908.jpg

Chiron

2259.jpg2692.jpg2526.jpg3285.jpg2802.jpg2851.jpg

Kukulkan

2685.jpg2909.jpg2835.jpg2841.jpg2824.jpg2823.jpg

Serqet

2692.jpg2887.jpg2851.jpg12674.jpg2885.jpg2877.jpg

Nemesis

2692.jpg2887.jpg3285.jpg2874.jpg2882.jpg12666.jpg

Jeżeli chodzi o składanie buildów to jest to w miarę proste, a bardziej logiczne. Dobierając itemy do danego boga musisz wiedzieć, gdzie leżą jego mocne i słabe strony, a także jaki on ma w ogóle styl. Przykładowo Loki - postać w 100% ofensywna - budowany jest pod atak, dlatego że tutaj leży jego atut. Ponadto wiadomo, iż jest on papierowy, więc każda sekunda ma znaczenie; dlatego buduje się go pod szybkość ataku. Jeśli poznasz postać, jesteś wstanie poskładać dla niej dobry ekwipunek, skupiając się na mocnych i słabych stronach ów boga.

Obecna meta składa się głównie z assassinów i hunterów. Jednymi z tych najczęściej spotykanych są: Chiron, Rama, Neith, Cupid, Hou Yi, Xbalanque oraz Loki, Thanatos, Bakasura, Serqet, Hun Batz. Jeżeli chodzi o magów: Janus, Anubis, Isis, He Bo, Hades (częściej robiony pod tanka) i Poseidon oraz Zeus. 

Opublikowano

@Α i Ω jestem ci bardzo wdzięczny, pytanie tylko czy składać przedmioty w tej kolejności co podałeś, czy raczej dałeś kolejność losową? Czy też wzależności co mi jest potrzebne na danym etapie gry?

Btw. teraz co grę spotykam Sol czy też Ah Puch, jak na te postacie grać? Sprawia mi to trudność.

Opublikowano

@Α i Ω jestem ci bardzo wdzięczny, pytanie tylko czy składać przedmioty w tej kolejności co podałeś, czy raczej dałeś kolejność losową? Czy też wzależności co mi jest potrzebne na danym etapie gry?

Btw. teraz co grę spotykam Sol czy też Ah Puch, jak na te postacie grać? Sprawia mi to trudność.

Kolejność jest w miarę dobra, ale możesz coś (minimalnie) zmienić. Pamiętaj, na samym początku przedmioty ze stackami. Często też zależy od sytuacji, jak masz na linii przykładowo maga, która składa się pod atak od drugiego itemka, to musisz robić coś pod defa, aby nie odpaść. 

Buildy pod Sol czy Ah Pucha są różne. Jedni idą w full atak, inni w obronę. Jeżeli grasz assassinem, możesz łatwo ich zabić; używasz tarczy, gdy uderza ich skill, a potem szybko ubijasz. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...