Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukanie podobnego obrazka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem, musze zrobic tak, zeby imagesearch klikal na obrazek (nazwe potwora), problem jest w tym ze ta nazwa potwora jest ciagle na innym tle, wiecie jak to zrobic? imagesearcha mam z forum autoita.

Opublikowano

­weź próbuj z najmniejszą ilością pikseli, dopóki nie będzie ci za każdym razem klikało tam gdzie chcesz... :D

Opublikowano

Zrobić obrazek na jakimś jednolitym tle i go ignorować, od tego jest ostatnia opcja funkcji. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Zrobić obrazek na jakimś jednolitym tle i go ignorować, od tego jest ostatnia opcja funkcji. 

Wytlumaczysz troche prosciej? bo tak srednio rozumiem, o jaka ostatnia opcje funkcje ci chodzi, i jakie jednolite tlo.

Przy okazji, jak zrobic zeby skrypt po wykonaniu funkcji, ciagle szukal danego obrazka, az nie znajdzie?

Opublikowano

Opisz może bardziej konkretnie o co Ci chodzi ;),

np.po wykonaniu jakiej funkcji ciągle ma szukać aż nie znajdzie czy aż znajdzie dany obrazek ?

Może np. _ImageSearchArea potestuj ?

U mnie _ImageSearchArea z ostatnim parametrem ustawionym na 20 fajnie wyszukuje ;).

Jak coś to pisz mi na priv a postaram sie pomóc.

Opublikowano

Akurat nie ten parametr ma być ustawiony tylko następny, transparent.

Opublikowano

Ja mam wersję z 2008 i tam jest tolerance ostatni z tym że obrazki mam .bmp ;)

Func _ImageSearchArea($findImage,$resultPosition,$x1,$y1,$right,$bottom,ByRef $x, ByRef $y, $tolerance)
Opublikowano

_ImageSearch ma opcję Area używa 

_ImageSearchArea($findImage,$resultPosition,0,0,@DesktopWidth,@DesktopHeight,$x,$y,$tolerance,$transparency)

$transparency - TRANSBLACK, TRANSWHITE or hex value (e.g. 0xffffff) of ; the color to be used as transparency; can be omitted if ; not needed

Opublikowano

Nowsza ma ponieważ ktoś ją ulepszył ;).

Moja z 2008 roku nie ma transparency  w _ImageSearchArea ani _ImageSearch ;)

Func _ImageSearch($findImage,$resultPosition,ByRef $x, ByRef $y,$tolerance)
   return _ImageSearchArea($findImage,$resultPosition,0,0,@DesktopWidth,@DesktopHeight,$x,$y,$tolerance)
EndFunc

Func _ImageSearchArea($findImage,$resultPosition,$x1,$y1,$right,$bottom,ByRef $x, ByRef $y, $tolerance)
    ;MsgBox(0,"asd","" & $x1 & " " & $y1 & " " & $right & " " & $bottom)
    if $tolerance>0 then $findImage = "*" & $tolerance & " " & $findImage
    $result = DllCall("ImageSearchDLL.dll","str","ImageSearch","int",$x1,"int",$y1,"int",$right,"int",$bottom,"str",$findImage)
Opublikowano
Mozna jakos zrobic ze jesli $cel3 jest nieprawidlowy, to bot robi funkcje $droga1 i zaczyna sprawdzac znowu $cel1?

$cel3,$droga1,$cel1 to mi wygląda na zmienne, gdybyś wpisał  $cel3, droga1(), $cel1 to bym wiedział że chodzi o nazwy zmiennych i  funkcji ;)

Określ może jednoznacznie czy to mają być zmienne czy funkcje, czy lub to i to ?

Opublikowano
Mozna jakos zrobic ze jesli $cel3 jest nieprawidlowy, to bot robi funkcje $droga1 i zaczyna sprawdzac znowu $cel1?

$cel3,$droga1,$cel1 to mi wygląda na zmienne, gdybyś wpisał  $cel3, droga1(), $cel1 to bym wiedział że chodzi o nazwy zmiennych i  funkcji ;)

Określ może jednoznacznie czy to mają być zmienne czy funkcje, czy lub to i to ?

Funkcje w ktorych sa zmienne

If $search Or $search1 Or $search2 = 0 Then

Local $droga = _ImageSearch('zdjecia\droga1.bmp', 0, $x, $y, 0)
MouseMove($x, $y, 10)
MouseClick("left")

Sleep(3600)

i Tu chce zeby znowu sprawdzil search, potem search1 i na koncu search2.

EndIf

Opublikowano
while 1
If $search Or $search1 Or $search2 = 0 Then

Local $droga = _ImageSearch('zdjecia\droga1.bmp', 0, $x, $y, 0)
MouseMove($x, $y, 10)
MouseClick("left")
Sleep(3600)

i Tu chce zeby znowu sprawdzil search, potem search1 i na koncu search2.
EndIf
wend

W pętli nie moze byc?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...