Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mental i jego moc 3 pytania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, od wielu wielu lat bede gral 1 raz mentalem, 1 reka na jakie klasy i 2 reka na jakie? Zauwazylem, ze ludzie posiadaja 2 bronie na mentalu 1 reka i 2reka. Jak ulozyc na pasku skile do pvp? Jakies rady?

Opublikowano

Wiec tak jedno ręka podchodzi najlepiej do ninji i woja body, ponieważ chodzi tutaj aby brać ich pod hity i potem walnąć duchowe ew topka itp. 2ręka  idzie pod wolniejsze klasy które nie są tak szybkie. To jest moja osobista ocena i jak tak zawsze grałem, oczywiście 2ręka na wojny. No i miecz 2 ręczy ma większe dmg na niektórych servera dlatego jest używany tak często. ­

1ręka

• Sura WP
  • Ninja Archer
  • Szaman Cheler 
  • Woj body | Mental

2ręka

• Sura BM
  • Woj mental | mental
  • Szaman smok
  • Ninja dagger

To też dużo zależy od typu servera pod hardy jednak jeśli jest syrek i nie ma broni na 105 dalej to niech będzie już jednoręka. 

Zawsze się znajdą krytycy którzy powiedzą co innego, proponuję abyś przetestował to co napisałem, ew dodał edit co o tym myślisz i podzielił się z tymi innymi, zrób test. 

bgfp marvelia.png

Opublikowano

Wiec tak jedno ręka podchodzi najlepiej do ninji i woja body, ponieważ chodzi tutaj aby brać ich pod hity i potem walnąć duchowe ew topka itp. 2ręka  idzie pod wolniejsze klasy które nie są tak szybkie. To jest moja osobista ocena i jak tak zawsze grałem, oczywiście 2ręka na wojny. No i miecz 2 ręczy ma większe dmg na niektórych servera dlatego jest używany tak często. ­

1ręka

• Sura WP
  • Ninja Archer
  • Szaman Cheler 
  • Woj body | Mental

2ręka

• Sura BM
  • Woj mental | mental
  • Szaman smok
  • Ninja dagger

To też dużo zależy od typu servera pod hardy jednak jeśli jest syrek i nie ma broni na 105 dalej to niech będzie już jednoręka. 

Zawsze się znajdą krytycy którzy powiedzą co innego, proponuję abyś przetestował to co napisałem, ew dodał edit co o tym myślisz i podzielił się z tymi innymi, zrób test. 

Tam gdzie gram hity praktycznie nie graja roli wiec jest sens bym robil 1 reke?

W sumie to na revori gram

Opublikowano

Mieczyk przyda się do pvp z klasami, które będą próbowały trzymać Cię na dystans, np. archer/bm/healler. Kiedy będziesz już brał pvp z tego typu postacią, to przy pomocy hitów trzymasz ją przed sobą i dobijasz skilami. 

2ręka będzie dobra do pvp z:

- mentalem, 

- bodym,

- daggerem,

- wp.

Są to klasy "hitowe", dlatego nie będziesz miał problemy z ich złapaniem, bo będą cały czas koło Ciebie, wtedy 2ręką więcej będziesz im bił ze skili.

Opublikowano

Mieczyk przyda się do pvp z klasami, które będą próbowały trzymać Cię na dystans, np. archer/bm/healler. Kiedy będziesz już brał pvp z tego typu postacią, to przy pomocy hitów trzymasz ją przed sobą i dobijasz skilami. 

2ręka będzie dobra do pvp z:

- mentalem, 

- bodym,

- daggerem,

- wp.

Są to klasy "hitowe", dlatego nie będziesz miał problemy z ich złapaniem, bo będą cały czas koło Ciebie, wtedy 2ręką więcej będziesz im bił ze skili.

To chyba zrobie 1 reke dlatego, ze na Revori zbugowane jest odpychanie po 3 hicie i postac nie moze sie ruszyc ani uzyc skila podczas bicia. Dlatego z bodziakiem i wp jest ciezko jesli ma duzo szybkosci ataku. W sumie tak samo jest z daggerem bo tez jest ciezko wstac i uzyc skila.

Jakas rada by nie zbugowala sie moja postac podczas ataku ze strony przeciwnika?

Opublikowano

Zawsze jak grałem mentalem, używałem broni 1-ręcznej, jakoś do tego się przyzwyczaiłem, ale to ma też dobre strony. DMG mentala w 1-ręce nie jest, aż tak  bardzo małe, a jeszcze można cisnąć z hitów, więc polecam :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...