Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowa instalacja po formacie komputera

yaro86r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli temat  jest nie w tym dziale co trzeba lub jeśli się powtarza, to bardzo proszę o przeniesienie.

Witajcie;

Pobrałem grę i nawet udało mi się w nią zagrać.

Po drodze jednak występowały różne problemy, wyskakujące okienka z błędami, zatrzymywanie pobierania tuż pod koniec czy wywalanie z gry.

Czytając różne porady i korzystając z różnych linków udało mi się w końcu włączyć grę i zagrać.

Jednak wczoraj znowu nie mogłem się zalogować, przez jakiś błąd error coś tam.

Ludzie piszą: usuń to, wpisz to, ściągnij tamto, wklej tu, podmień to z tym itd.

Żeby się z tym nie "bawić" zrobiłem pełny format komputera.

Teraz chciałbym zrobić wszystko jak trzeba od początku, żeby się znów nie "denerwować" na koniec.

Proszę Was o wskazówki krok po kroku od czego zacząć instalację gry, żeby zminimalizować wyskakujące błędy.

Czytałem coś o bibliotekach, nie wiem o co chodzi dokładnie. Podobno jakieś biblioteki muszę mieć pobrane zgodne z grą czy coś tam.

Z jakiej strony polecacie pobrać grę, launchera, klienta?

W jakiej kolejności je instalować, czy ma to znaczenie?

Generalnie od czego mam zacząć?

Aha, czy możliwe jest zainstalowanie gry na partycji "D" ? Nie chciałbym zaśmiecać partycji systemowej grą, skoro jest taka świeżutka i pachnąca po formacie.

Dzięki i proszę o szybką odpowiedź. Chciałbym sobie pograć, a jeszcze tyle pobierania przede mną.

Opublikowano

Świeżo po formacie, żeby pograć musisz zrobić następujące rzeczy:

- Zainstalować WSZYSTKIE sterowniki do swojego komputera.

- Zainstalować biblioteki Directx 9 (są niezbędne do gier, pomimo że Windows 7 ma wbudowanego Directx'a)

Następnie udaj się na stronę www.bladeandsoul.com - strona zweryfikuje twój wiek, podaj datę urodzenia i zostaniesz przeniesiony na stronę główną. 

Następnie dział DOWNLOAD i pobierasz instalkę. Gdy to zrobisz instalujesz Laucher, i logujesz się na swoje konto. Laucher automatycznie pobierze grę, Ty prawdę mówiąc musisz klikać tylko " Dalej ".

Po pobraniu się gry klikasz "start game" i śmigasz.

Nie ma żadnej filozofii :)

Opublikowano

- Zainstalować biblioteki Directx 9 (są niezbędne do gier, pomimo że Windows 7 ma wbudowanego Directx'a)

Następnie udaj się na stronę www.bladeandsoul.com - strona zweryfikuje twój wiek, podaj datę urodzenia i zostaniesz przeniesiony na stronę główną. 

Następnie dział DOWNLOAD i pobierasz instalkę. Gdy to zrobisz instalujesz Laucher, i logujesz się na swoje konto. Laucher automatycznie pobierze grę, Ty prawdę mówiąc musisz klikać tylko " Dalej ".

Spoko, tak też zrobię.

Mam jeszcze pytanie co do Microsoft Visual C+ czy coś takiego. Podobno jest kilka rodzajów tego czegoś. Czy muszę to instalować? Jeśli tak, to jaką wersję.

I jeszcze jedno. Da się zainstalować B&S na partycji "D" żeby nie zaśmiecać systemu ?

Opublikowano

Spoko, tak też zrobię.

Mam jeszcze pytanie co do Microsoft Visual C+ czy coś takiego. Podobno jest kilka rodzajów tego czegoś. Czy muszę to instalować? Jeśli tak, to jaką wersję.

I jeszcze jedno. Da się zainstalować B&S na partycji "D" żeby nie zaśmiecać systemu ?

Podczas instalacji wybierasz przecież lokację w której ma zostać zainstalowana gra. Microsoft Visual C+ jest chyba w instalce BnS'a. Nie pamiętam... 

­

Opublikowano

Dzięki za pomoc.

P.S. Miałeś rację, Microsoft Visual C++ instaluje się z B&S.

DirectX 9.0c też jest w zestawie ;)

482cec7eed03aa9d.png

Opublikowano

Wiem, że już podziękowałem za pomoc, ale nie będę tworzył nowego tematu. Mam jeszcze pytanie.

Podczas instalacji B&S wyskoczyło mi takie okienko.

4a895bf753ca64b4.png

Przeczytałem co to jest i wydaje się potrzebne. Dzięki temu gra jest bardziej realistyczna i takie tam.

Zastanawiam się czy to instalować, bo moja grafika wcale nie jest firmy NVIDIA tylko Radeon, chyba że się mylę.

4ed7df1cbd915fcf.png

Podpowiecie czy mam to instalować?

Proszę o w miarę szybką odpowiedź, bo mam to okno otwarte i nie wiem co mam zrobić xD.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...