Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Ekko czy Gnar?

Malia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolejne pz zebrane i kolejny dylemat jaką postacią grać.

Nie mam zbyt dużo postaci do jungli, a mój top też nieco jest ograniczony.

Kilkakrotnie widziałam Ekko w akcji i podoba mi się jako postać.Z drugiej strony mamy Gnara który jest ciekawą postacią.

Pytanie brzmi kogo wybrać? 

nE6BLlT.png

Opublikowano

Moim zdaniem Gnar będzie lepszym wyborem ;) Robi za naprawdę dobrego tanka, ponadto ma spore dmg. Dość łatwa jungla i fajne ganki :) Jest też bardzo dobry podczas TeamFightów ze względu na ilość swoich CC :)

916741414680034286162.png

Opublikowano

Ekko jest postacią bardzo prostą do skontrowania, jungla nim jest trudna, ekko gorzej dostosowuje się do danej sytuacji. Gnar jest o wiele bardziej uniwersalny, zależności od meczu budujesz się bardziej tanki lub bardziej pod dps. Gnar ma więcej cc, ogólnie twoja drużyna bardziej ucieszy się  z Gnara niż z Ekko :)

Opublikowano

Polecam bardzo Gnara, jest to bardzo funny postać do grania, zaskakuje wrogów, tankuje dobrze, a twoim ultem możesz wygrać gry które są przegrane. 

Opublikowano

Ja wybrałbym Gnara

+Brak many (dla mnie to ogromny plus)

+Możliwość szybkiej ucieczki nie raz uratuje Ci skórę :)

+Umiejętność "pasywna" (nie pasywka) dzięki której ciężko mu uciec

+No i gdy opanujesz pasek wściekłości możesz skutecznie zabijać wielu przeciwników :) 

+No i dużo stunów jako MEGAGnar :) 

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

Gnar jest świetnym wyborem. Postać która jest stworzona do samodzielnego carrowania gier tylko musisz posiadać wyczucie ewoluowania do mega gnara. Dosyć łatwy laning phase, król tf, poke, tank, masa CC.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Ja bym wybrał ekko..

+op dps

+Łatwe dive z ultem 

+dash

+(tarcza/aoe stun)

Nikt stąd chyba nie umie grać ekko dlatego poleca gnara. 

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Ekko! To co wyprawia ta postać jest niesamowite...

@Edit

wiele osób boi się po prostu mechaniki tej postaci, 2 normale i juz robisz perfcombo

strawhat___udyr_by_strawhatmakesmagic-d9

######################################################

CHLNGR JUNGLE EUW

Opublikowano

Ekko:

Zalety:

Bardzo duże obrażenia

Mobilność

Dużo CC

Z czasem staje się coraz silniejszy

Nie jest postacią trudną

Wady:

Bardzo mano-żerny

Jeżeli zepsujemy sobie wczesną fazę gry to potem ciężko cokolwiek zrobić w walkach drużynowych

Jeśli braknie mu many nic nie jest w stanie zrobić

Opublikowano

Gnarrrrrrrrr!!! :D Piękna postać. Jego W to stack który zabiera magiczne obrażenia w zależności od HP przeciwnika więc składasz coś do ataku i koniecznie trinite, reszta tank. Masz slow na Q, W to stack, E to piękny skill do ucieczki lub inicjowania rozróby. Gdy pasek "wkurzenia się" napełni się do czerwoności zamieniasz się w mega-gnara. Zyskujesz DWA stuny i dodatkowo dostajesz bonus do HP co w sytuacji gdy bijesz się 1 vs 1 i już typ ma cię w garści, przechyla szalę zwycięstwa. R>W>Q i typ nie ma hp. Jak dostajesz ganka praktycznie zawsze uciekniesz. Po złożeniu lodowego młotu nikt od ciebie nie ucieknie. Tank z lekką ilością prędkości ataku i bijesz fizycznie+magicznie+ jesteś tankiem.

Ekko generalnie też nie jest złą opcją ze względu na ulta ale częściej widuje się go na midzie a ty szukasz bardziej topera ew. jungli. Gnar będzie dobrym wyborem :)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...