Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam Ekipy - stworzenie serwera

Pecet48

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie :D

Jestem właścicielem strony www.mcmap.pl .

Jest to strona, na której są publikowane mapy do minecraft.

Chciałbym, aby strona miała także swój serwer. Kiedyś próbowałem taki stworzyć, natomiast brakło mi czasu do zarządzania nim.

Teraz szukam pełnego zespołu.

Polegało by to na tym, że ja kupuje serwer i daje wolną rękę całej ekipie. Nie ingeruje w ogóle (wszystko jedno jaka nazwa itp.). 

Dobrze byłoby jednak, gdyby chociaż trochę na siebie zarabiał, także stroną i sms shopem bym się zajął, a właściwie skorzystam w takiej sytuacji z możliwości hostingu, na którym będzie stał serwer. Co do domeny na razie będziemy pracować na surowym ip, lub jak się uda jakiejkolwiek subdomenie, nad tym się jeszcze pomyśli.

Serwer będzie promowany na stronie mcmap.pl . Tak samo chcę aby strona była reklamowana na serwerze.

Czas współpracy nie jest określony wszystko przyjdzie z czasem. Pożyjemy zobaczymy, jak będzie się układało.

Oczekuję gotowych pomysłów i zebranych ekip. Czas na start serwera daje max. 1 miesiąc.

Nie może to być także zbyt duży serwer, ponieważ do dyspozycji daje tylko 1500 MB RAM.

Proszę pisać na pw (wiadomość na MPCforum) lub skype : Pecet48 wszystkie propozycję.

Jakieś pytania? Pytajcie, może o czymś zapomniałem ;)

Pozdrawiam :)

Opublikowano

1500Mb ram? Ile ty chcesz graczy na tym utrzymać? 5?

Chętnie się dołączę gdy będzie dobra maszyna: vps/dedyk.

Darmowe kody na 20% zniżki (WWW, VPS and MC) na lvlup.pro

Szczegóły discord: xVendrome#6074 / PW

Opublikowano

@Vendrome aktualnie po prostu mam możliwość uruchomienia takiego serwera. Zastanawiam się nad VPS, ale z w własnych doświadczeń jestem teraz po prostu ostrożny. Trafiałem już na różne ekipy, które dużo pisały, a mało robiły. Zdaję sobie sprawę, że jest to bardzo mało, ale nie chciałbym znowu na tym tracić.

Opublikowano

Ja też byłbym chętny, ale chciałbym być Moderatorem na serwerze, czasami mógłbym wykonywać jakieś grafiki, ale to takie proste, bo świetnym grafikiem to ja nie jestem. I jakiś łatwe rzeczy, czasami coś na serwerze, budowanie itp.

qbAFfcA.jpg

Opublikowano

Ale napisał że nie chce wywalać pieniędzy w błoto. Sam mówisz że taki serwer utrzyma ok. 20 os l, więc akurat na ekipę wystarczy, no chyba że będzie więsza ilość.

qbAFfcA.jpg

• 5 tygodni później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...